ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

ΟΧριστόδουλος σε κεντρική θέση;

Είχαμε επισημάνει, αμέσως μετά την εκλογή του Χριστόδουλου, ότι πιθανό να τον προορίζουν για να παίξει σημαντικό ρόλο, λόγω του αξιώματός του, και έτσι να αποτελέσει πολύ σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα μας. Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται να επιβεβαιώνεται μια τέτοια θέση.
Ελάχιστα, πια, θυμίζει αρχηγό της εκκλησίας και όποτε ως τέτοιος ανοίγει το στόμα του, περνά απαρατήρητος ή προκαλεί μειδιάματα. Εκείνος όμως επιδιώκει ρόλο πολιτικού, κοινωνικού και εθνικού ηγέτη! Φροντίζει στα περισσότερα θέματα που απασχολούν τους πολλούς να παίρνει θέσεις γενικά θετικές και έξυπνες και να φαίνεται έτσι ότι εκφράζει το λαϊκό αίσθημα. Θέσεις υπέρ της νεολαίας, κατά της επιδρομής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, κατά των Αμερικάνων γενικά, κατά της ΕΟΚ και τώρα, με την έναρξη του σχολικού έτους, γράμματα προς όλους (!) τους καθηγητές (ονομαστικά!!) και προς τους μαθητές.
Είναι, φυσικά, γνωστό ότι οι ΗΠΑ, μέσω του προκλητικού Μπερνς, και η Δυτ. Ευρώπη είχαν πασχίσει να τον κάνουν αρχιεπίσκοπο και δεν έκρυψαν ποτέ τη χαρά τους που το πέτυχαν. Είναι γνωστό επίσης ότι προ της εκλογής του ήταν αυτό που λέμε «ευρωλιγούρης».
Πώς συμβιβάζονται αυτά που λέει με αυτά που πράγματι είναι; Το πιθανότερο είναι ότι του επιτρέπουν (αν δεν τον συμβουλεύουν κιόλας) να τα λέει αυτά, να φαίνεται εχθρός τους και άρα φιλολαϊκός και, όταν πράγματι θα τον χρειάζονται, να πάρει θέση υπέρ τους οπότε θα είναι και πιο αποτελεσματικός. "Αφού το λέει και ο Χριστόδουλος, που υπερασπίζεται τα δίκαια… του λαού, σωστό θα είναι" !
Έτσι πρέπει να περιμένουμε στήριξη στις όποιες παραχωρήσεις σε Αιγαίο, Κύπρο. Ας θυμηθούμε ότι πέρυσι, αυτός ο… προστάτης της νεολαίας, στις καταλήψεις των μαθητών πήρε θέση, την κρίσιμη στιγμή, χειρότερη και από του Αρσένη!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)