ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ;

Στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος (αρ. φύλ.75)είχαμε διαπιστώσει ότι το σύνολο σχεδόν του ξένου παράγοντα και των «διαπλεκομένων»υποστήριξε στις εκλογές μετά μανίας το ΠΑΣΟΚ, για να ελαχιστοποιήσει τιςαντιδράσεις σε όσα επιδιώκουν και στις εξωτερικές μας σχέσεις και στα κοινωνικοοικονομικάζητήματα.
Το καινούργιο που παρατηρείται μετά τις εκλογές είναιμια πρωτοφανής επίθεση, χωρίς προσχήματα, χωρίς όρια εναντίον των κομμάτωντης αντιπολίτευσης, κυρίως της ΝΔ και του ΣΥΝ. Προφανώς είναι τόσο εξωφρενικάόσα έχουν υπαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ να πράξει, ώστε δεν αντέχουν ούτε αυτήτην εντός του συστήματος ,σε δευτερεύοντα θέματα και αποπροσανατολιστικήκριτική που θα κάνουν αυτά τα κόμματα, (βλ. άρθρο Σ.Στενού στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ6/6 και ανακοίνωση του ΑΣΚΕ 7/6). Η εμπλοκή και της ΧΟΥΡΙΕΤ στην επίθεσηκατά Σπηλιωτόπουλου- Καραμανλή, μετά τις θριαμβολογίες για την πανηγυρικήεπανεκλογή του Γιωργάκη τους, απεκάλυψε ότι το παιχνίδι αφορά και (αν όχικυρίως) σε παραχώρηση μέρους του Αιγαίου στην Τουρκία (και στην εκμετάλλευσηόλων των πετρελαίων, και όχι μόνο, από τους Αμερικανούς).

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Στην επίθεση μέσω των ΜΜΕ (ακόμη και του ΕλεύθερουΤύπου!!) ο Καραμανλής απάντησε με το έκτακτο Συνέδριο, θεωρούμε ότι πέτυχετον κύριο στόχο του, δηλ. να παραμείνει ισχυρός εντός της ΝΔ και να διαλύσειτην αμφισβήτηση που δημιούργησαν τα ΜΜΕ. Η Ντόρα, που έδειξε να θέλει σοβαράνα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, βγήκε χαμένη από το Συνέδριο.
Ο Καραμανλής προσπάθησε να οριοθετήσει την ιδεολογίατου κόμματος, αερολογώντας περί «μεσαίου χώρου». Δεν είπε τίποτα, φυσικά,αφού τα 3 κοινοβουλευτικά κόμματα εκφράζουν το ίδιο πράγμα, δηλ. την υποταγήόλων των κοινωνικών τάξεων του ελληνικού λαού στα ξένα συμφέροντα. Χρησιμοποιούνκαι τα ίδια μέσα, δηλ. την εξαγορά συνειδήσεων με τα εοκικά κονδύλια καιτα κρατικά ρουσφέτια. Ωφελημένοι μόνο οι εμπορομεσίτες επιχειρηματίες καιοι "ημέτεροι").

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝ

Όπως είχαμε προβλέψει στο προηγούμενο φύλλο, ο ΣΥΝοδηγείται στο Συνέδριο χωρίς ένα κομμάτι από τους σημιτικούς του, δηλ.την ομάδα Μπίστη, ο οποίος αιφνιδίως έγινε πρώτη φίρμα στα κανάλια, μιλώνταςως κυβερνητικός εκπρόσωπος επί παντός του επιστητού.
Αλλά ο κ. Σημίτης δε χρειάζεται μόνον αυτούς που πάνεστο ΠΑΣΟΚ, για να εισπράξουν και επισήμως τα αργύρια. Χρειάζεται και αυτούςπου μένουν (Δαμανάκη, Παπαγιαννάκης, Κουναλάκης κλπ), για να παραμένειο ΣΥΝ μπάχαλο!
Τα άλλα κόμματα για τα ΜΜΕ δεν υπάρχουν (άρα και γιατους περισσότερους Ελληνες). Μόνο το ΚΚΕ, αποκλεισμένο κι αυτό, διαθέτεικάποια οργάνωση, αλλά κι αυτή ανεπαρκή για να δημιουργήσει οποιοδήποτεσοβαρό πρόβλημα στους προστάτες του κ. Σημίτη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η αμερικάνικη παγκοσμιοποίηση, την οποία (έχουμε τηνατυχία να) ζούμε, απαιτείπαράδοση όλων και άνευ όρων σε όλους τους τομείς(οικονομία, ένοπλες δυνάμεις, πληροφόρηση κλπ). Ο έλεγχος της αστυνόμευσης(και όσων ανεπισήμως συμπεριλαμβάνονται σ' αυτήν) είναι από τους πιο σημαντικούς.Όχι μόνο για την αντιμετώπιση των μικρών ομάδων των αντιφρονούντων (πουξέρουν ότι αύριο θα γίνουν μεγαλύτερες), αλλά και για τον έλεγχο πληροφοριών(και λήψη μέτρων) που σχετίζονται με τις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις.
Ο Σημίτης, άνθρωπος των Γερμανών και της ΕΟΚ, ήθελενα κρατήσει για τους προστάτες του τον τομέα αυτό. Οι Αμερικανοί επανέλαβανπαλαιότερες πιέσεις με την έκθεση για την τρομοκρατία και τις προτάσειςπου τη συνόδευαν Φαίνεται ότι ο Σημίτης δεν υπεχώρησε πλήρως. Οπότε μετη δολοφονία του Σόντερς (βλ. και ανακοίνωση του ΑΣΚΕ 9/6) στο μνημόνιογια την «τρομοκρατία» ο κ. Χρυσοχοΐδης απλώς θα βάλει την υπογραφή του.Επιστρέφοντας στην Αθήνα θα φροντίσει να αδειάσει μερικά γραφεία του υπουργείουτου, για τους Αμερικανούς αντιτρομοκράτες (και να είναι κοντά στο δικότου!).

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ;

Δε θέλουμε να αρκεστούμε σε αναλύσεις, κρίσεις καισχόλια. Δεν είμαστε ακαδημαϊκοί ούτε δημοσιογράφοι και εν πάση περιπτώσειδε βλέπουμε την πολιτική κατάσταση της πατρίδας μας ως ουδέτεροι. Προσπαθούμεν' αλλάξουμε κάτι. θέλουμε ν' αντισταθούμε στη βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησης,που μεταφέρεται και στην πατρίδα μας με την ΟΝΕ και τις άλλες πολιτικέςμέσω των Σημίτηδων και των Γιωργάκηδων. Για ν' αλλάξει όμως κάτι, χρειάζεταιη αντίσταση των πολλών. Ειλικρινά ομολογούμε ότι με το εκλογικό αποτέλεσματης 9 Απρίλη πραγματικά έχουμε πρόβλημα τι να προτείνουμε σε ποιον. Έχουμεκατά καιρούς κάνει τις προτάσεις μας προς τους Έλληνες πολίτες. Απ'αυτούς2000 άνθρωποι ευθυγραμμίστηκαν με το ΑΣΚΕ στις πολύ δύσκολες συνθήκες τωνφετινών εκλογών. Σίγουρα και οι 10.000 των ευρωεκλογών και άλλοι που γνώρισανκαλύτερα το ΑΣΚΕ σ' αυτό τον 1 χρόνο μας εμπιστεύονται και μας προσέχουν.Αλλά οι πολλοί;
Έτσι περιοριζόμαστε αυτή τη στιγμή να υπενθυμίσουμεότι η δική μας προσπάθεια δε θα σταματήσει ποτέ, όσο δύσκολες κι αν είναιοι συνθήκες και με πλήρη σεβασμό στον αγώνα οποιουδήποτε άλλου φορέα ήπολίτη επίσης αντιστέκεται. Στις 1 του Ιούλη στα γραφεία μας θα γίνει μιασυζήτηση για όλ' αυτά


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)