ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Τι μας περιμένει

Του Σήφη Στενού*
’ρθρο στην "ΑΘΗΝΑΪΚΗ"

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ δίμηνο μετά τις εκλογές και θα περίμενε κανείς να δει κάποιες αλλαγές στην πολιτική ή έστω στη συμπεριφορά των κυβερνητικών, αφού όπως είπαν, πήραν το "μήνυμα".
ΚΙ ΟΜΩΣ, όχι μόνο δε φαίνεται κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετασυνεχίζουν τα ίδια και δείχνουν να ετοιμάζονται και για τα χειρότερα.
ΚΑΙ ΜΕ χειρότερο τρόπο και ήθος (αν είναι δυνατόν...)με πατερναλιστική μάλιστα συγκατάβαση προς κάθε διαμαρτυρόμενο. Πράγματι,αισθάνονται ως καθεστώς πλέον, με όλα τα δυσοίωνα που αυτό συνεπάγεται.ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ όμως ασφαλείς και βέβαιοι για τη "συναίνεση". Ανησυχούνκαι πολύ μάλιστα για τις αντιδράσεις σε αυτά που ετοιμάζονται να δρομολογήσουν.Και παίρνουν τα μέτρα τους: Αποπροσανατολισμός τέτοιος, όμως, που ξεπερνάειτους στόχους τους. έτσι:
- ΕΠΙ 10 και πλέον ημέρες περιέφεραν ανά την Ελλάδασε πόλεις και χωριά. σε λαγκάδια και θάλασσες, την "ιερή φλόγα της ολυμπιακήςιδέας" (!) επαναφέροντας μνήμες της χουντικής επταετίας. Φαντάζεται κανείςτι θα επακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προσεχούς 4ετίας με το νέο "εθνικόόραμα της Ολυμπιάδας", των αναβολικών και της κερδοσκοπίας, ανεξάρτηταμάλιστα από το αν τελικά θα τελεσθεί εδώ, όπως θα τελεσθεί... μετά ταιλαροτραγικά περί την προετοιμασία τους.
- ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ οι επιθέσεις στους παραπλήσιους πολιτικούςχώρους, με τη βοήθεια ή και την πρωτοβουλία εξωπολιτικών μηχανισμών. Αφούδημιούργησαν πραγματικό κομφούζιο στις τάξεις του ΣΥΝ, κατά τρόπο πολιτικάαήθη ("οι ώριμοι ψηφοφόροι της εκσυγχρονιστικής αριστεράς ψήφισαν ... Σημίτηκαι ζητούν τώρα το ανάλογο μερίδιο"!), στράφηκαν κατά της Ν.Δ., με τρόπουςκυριολεκτικά άγριους, όχι όμως και ασυνήθεις στο ΠΑΣΟΚ (ας θυμηθούμε ταπερίφημα "σύκα" που εκτόξευσε ο Θ. Πάγκαλος σε συνάδελφό του υπουργό).
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, αναφύεται το... μέγα θέμα της αναγραφήςή όχι του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Προστατεύουν, λένε, τα προσωπικάδεδομένα των πολιτών, τους οποίους όμως παραδίδουν με πλήρη ακτινογραφίατων γνωρισμάτων τους, μέσω Σέγκεν σε κάθε ενδιαφερόμενο, απαιτώντας ταυτόχροναπιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων για κάθε διορισμό.
ΠΑ ΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Από ποια σοβαρά θέματα θέλουν νααποσπάσουν την προσοχή;
ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ και ασφαλιστικά ζητήματα ίσως όμως ακόμηδεν ξεκίνησαν. Πιθανόν οι σοβαρότατες εξελίξεις στο Αιγαίο και Κύπρο, όπουΓιωργάκης και Σημίτης προχωρούν ακάθεκτοι. Ακόμη πιο πιθανόν οι ευρωπαϊκέςεξελίξεις για τη θεσμοθέτηση επίσημου Διευθυντηρίου και υποδούλωσης τωνάλλων.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ μόνο (!) γι'αυτά ή μας περιμένουν και άλλα χειρότερα, αν υποτεθεί πως υπάρχουν χειρότερα; Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τώρα που πλησιάζει μάλιστα η καλοκαιρινή ραστώνη...

* μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Κ.Ε.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)