Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004 : ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Μετά την επιβολή της κ. Γιάννας ως προέδρου του Αθήνα 2004,με εντολή της ΔΟΕ στον Σημίτη, φάνηκε προς στιγμήν ότι όλοι τους (ΔΟΕ, ξένεςεταιρείες, ντόπιοι «διαπλεκόμενοι», υπουργοί και λοιποί πολιτικοί εκπρόσωποιτους) είχαν συμφωνήσει, επειδή εξασφάλισαν μερίδιο από τα μυθώδη ποσά, που θαδαπανηθούν, και την συνακόλουθη εξουσία, που όλ' αυτά συνεπάγονται.
Όμως η εκλεκτή της ΔΟΕ υπερέβη τα εσκαμμένα. θεώρησε ότιβρήκε την ευκαιρία να απαιτεί υπερεξουσίες, να ασκεί ακόμη και κυβερνητικέςαρμοδιότητες (π.χ. όρισε τέσσερις τεχνικούς συμβούλους για την εποπτεία τωνολυμπιακών έργων που έχει αναλάβει ο Λαλιώτης).
Πριν το Σίδνευ ζητούσε επιμόνως περισσότερες και ευρύτερεςεξουσίες προβαίνοντας σε προκλητικές κινήσεις, όπως η ενοικίαση πολυτελέστερωνγραφείων, οι προτάσεις για τις αμοιβές των στελεχών της με 10 εκατ. το μήνα .
Στο Σίδνευ εμφανίσθηκε γεμάτη υπεροψία και αίσθηση ισχύοςαλλά και προκλητικά πολυδάπανη.
Χρεώθηκε ήδη με το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο με την ενοικίασηπολυτελών γραφείων στο Σίδνευ για το 15ήμερο των αγώνων αντί 621 εκατ. απόαυστραλιανή εταιρεία, η οποία με τη σειρά της είχε υπενοικιάσει τα γραφεία απότην εταιρεία ΕΠΑΘΛΟΝ, που μέτοχος της φέρεται ο διευθύνων σύμβουλος του Αθήνα2004 (Συναδινός), η οποία τα είχε νοικιάσει πριν από μήνες για 88 εκατ. από τοΜουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σίδνευ.
Τα συμφέροντα που συγκρούονται γύρω από τους ΟλυμπιακούςΑγώνες είναι κάτι περισσότερο από τεράστια. Αφορούν τις εταιρείες, πουπατρονάρονται από την διεφθαρμένη ηγεσία της ΔΟΕ και τις υπόλοιπες εταιρείες,που διεκδικούν μερίδιο. Εγγυητής των πρώτων διορίστηκε η κ. Γιάννα, που δείχνειχαρακτηριστική έλλειψη καλλιέργειας και αίσθηση του μέτρου της εξουσίας.
Ένα είναι βέβαιο ότι αν φύγει η κ. Γιάννα Ολυμπιακοί δενγίνονται στην Αθήνα. Αυτό το γνωρίζει άριστα ο Σημίτης, όπως γνωρίζει και τιτον περιμένει αν συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι λοιπόν φανερό ότι επιθυμούν να τασυμβιβάσουν οπωσδήποτε. Η ΔΟΕ ήδη παρενέβη ανοικτά ζητώντας να γίνει υπουργείοολυμπιακών αγώνων, προφανώς με υπουργό τη Γιάννα.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΣΚΕ έχει ταχθεί από την αρχή κατά τηςανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χώρα μας. Κι' αυτό επειδή η Ελλάδα δενέχει κανένα λόγο να φιλοξενήσει μια θηριώδη εμπορική επιχείρηση που πατρονάρειη ΔΟΕ , που σφετερίζεται το αρχαίο ολυμπιακό πνεύμα, για να έχει αθλητικό καιιδεολογικό συμβολισμό.