ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Απο τη δραστηριότητα του ΑΣΚΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6/5 στα γραφεία του ΑΣΚΕ εκδήλωση - συζήτηση για την "αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΟΚ" με ομιλητές τον πρώην πρέσβη Θ. Στοφορόπουλο, τον πρώην υπουργό Π. Κατσάρο, τον εκπρόσωπο της κίνησης "Αριστερά!" Χ. Καραμάνο και μέλος της Ε.Ε. του ΑΣΚΕ Ν. Καργόπουλο.
Το πλήθος των παρευρεθέντων και το επίπεδο των εισηγήσεων και της συζήτησης που ακολούθησε συνθέτουν τα στοιχεία αυτής της επιτυχίας. Κοινή ήταν πεποίθηση ότι χρειάζεται στην Ελλάδα να συγκροτηθεί μια σοβαρή κίνηση, που θα αμφισβητήσει τον "ευρωπαϊκό μονόδρομο".

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΣΚΕ

Κλιμάκια του ΑΣΚΕ από τις αρχές Ιουνίου έχουν ξεκινήσει περιοδείες. Στις 1-3 Ιουνίου επισκέφτηκαν το Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λαμία. Στις 21-23 Ιουνίου επισκέφτηκαν την Κόρινθο, το ’ργος, την Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Πάτρα.
Στη διάρκεια του Ιουνίου έγιναν περιοδείες και σε 15 συνοικίες του Λεκανοπεδίου. Διαπιστώθηκε ότι ο κόσμος μακρυά από τα ψευτοδιλήμματα των εκλογών και υπό το βάρος των προβλημάτων του είναι για πρώτη φορά τόσο αρνητικός για την κυβέρνηση Σημίτη, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Οι περιοδείες θα συνεχιστούν και όλο τον Ιούλιο. Στις 8 Ιουλίου ξεκινάει περιοδεία σ' όλη τη Β. Ελλάδα

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η νέα προκήρυξη του ΑΣΚΕ τυπώθηκε σε 50.000 φύλλα, από τα οποία τα περισσότερα έχουν ήδη διανεμηθεί. Τυπώθηκαν άλλες 20000.
Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, υπάρχει τέτοια ανταπόκριση. Συζητήσεις κατά τη διάρκεια της διανομής της, επιστολές και τηλέφωνα στο ΑΣΚΕ και διάθεση γνωριμίας.
Η προκήρυξη αυτή θα μοιράζεται (αν δεν υπάρξει κάποιο σημαντικό πολιτικό γεγονός) όλο το καλοκαίρι.
Όπως είναι φανερό, η προκήρυξη δεν έχει χώρο για να αναλύσουμε κανένα θέμα. Απλώς θίγουμε τα θέματα και διατυπώνουμε κάποιες θέσεις. Αναλύσεις υπάρχουν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, π.χ. στο προηγούμενο φύλλο γράψαμε για το ασφαλιστικό και τα μεγάλα έργα. Σ' αυτό το φύλλο θέλουμε να ενισχύσουμε το περιεχόμενο της προκήρυξης με κάποια μικρά κείμενα για τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας και της κατάστασης της Νεολαίας καθώς και με μια ομιλία για την κατάσταση και τις προοπτικές της Αριστεράς στην Ελλάδα.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)