ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των αρχικών μελών της Κίνησης. Συμμετείχαν μέλη από τη Χριστιανική Δημοκρατία, την πολιτική κίνηση "Αριστερά" και το ΑΣΚΕ, καθώς και πολίτες που δεν ανήκουν σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό.
Τονίστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί μια τέτοια Κίνηση, γιατί οι αρνητικές συνέπειες της ένταξης απλώνονται σ' όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, αλλά ενημέρωση δεν υπάρχει και η πλύση εγκεφάλου οδηγεί στην ψευδαίσθηση του μονόδρομου. Η Κίνηση οφείλει να προσφέρει πειστικά στοιχεία και να προτείνει πειστική εναλλακτική λύση. Τα συνθήματα δεν αποδίδουν και οι γενικότητες δεν επαρκούν. Μια τεκμηριωμένη ενημέρωση, εκτιμούμε, θα αλλάξει νοοτροπίες και οι πολίτες θα κινητοποιηθούν.
Ξεκαθαρίστηκε ότι η Κίνηση δε σκοπεύει απλώς να αθροίσει τις δυνάμεις κάποιων πολιτικών οργανώσεων, αλλά να απευθυνθεί σ' όλο το πολιτικό φάσμα πλην της ακροδεξιάς, και σ' όλο το κοινωνικό φάσμα, πλην της εμπορομεσιτικής αστικής τάξης, δηλ. στα 95% του ελληνικού λαού, που, παρά τη σχετική αλλοτρίωση, αρχίζει να αντιλαμβάνεται το ρόλο της Ε.Ε.
Η Κίνηση δεν πρόκειται να γίνει κόμμα, ούτε εκλογικός συνασπισμός δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχει ως τέτοια σε εθνικές εκλογές ή ευρωεκλογές, αλλά μόνο σε πιθανό δημοψήφισμα σχετικό με την Ε.Ε.

Λειτουργία - Προγραμματισμός

Έχουμε συνείδηση ότι στο ξεκίνημά της η Κίνηση θα στηριχτεί σε μικρό αριθμό ανθρώπων, γι' αυτό πρέπει να αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια. Η Κίνηση δεν πρέπει να γίνει "λέσχη ειδικών", γι' αυτό η δουλειά της τεκμηρίωσης πρέπει να συνδυάζεται με εκδηλώσεις και συζητήσεις. Εκτιμήθηκε ότι σε πρώτη φάση 2 εκδηλώσεις το μήνα, μία στην Επαρχία και μία στο Λεκανοπέδιο, είναι κάτι ρεαλιστικό.
Η δουλειά της τεκμηρίωσης γίνεται στις 4 Ομάδες Δουλειάς (εθνικά, οικονομικά - κοινωνικά, δημοκρατία - θεσμοί, πολιτισμός), που στο ξεκίνημα είναι αδύνατες και πρέπει να ενισχυθούν με τη βοήθεια και από μη μέλη της Κίνησης. Όταν οι Ομάδες ολοκληρώνουν κάποιο κύκλο μπορούμε να διοργανώνουμε και ημερίδες.
Η Πανελλαδική Επιτροπή (Π.Ε) θα συνέρχεται κάθε 3 - 5 μήνες (ή έκτακτα) θα εγκρίνει τα κείμενα - αναλύσεις - προτάσεις πριν δημοσιευθούν και θα κάνει απολογισμό - προγραμματισμό.
Ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε..) που θα συντονίζει τις Ο.Α., θα προγραμματίζει εκδηλώσεις, θα βγάζει ανακοινώσεις για επίκαιρα θέματα, θα ενημερώνει συνεχώς τα μέλη της Π.Ε. και θα συγκαλεί την Π.Ε.
Οι Ομάδες Δουλειάς (Ο.Δ) οφείλουν να εξασφαλίζουν την ενημέρωση και τη συμμετοχή με τηλέφωνα, FAX, e-mail των μελών της Επαρχίας.
Η Κίνηση δημιουργεί, όπου μπορεί, Νομαρχιακές Επιτροπές και Τοπικές Επιτροπές σε δήμους των μεγαλουπόλεων, έστω 3 ατόμων ακόμη οι οποίες, πλην των άλλων, οφείλουν να εξειδικεύουν τα πορίσματα της Κίνησης στο χώρο τους. Η οργανωτική ανάπτυξη της Κίνησης είναι αναγκαία για την επιτυχία των στόχων της. Τα μέλη και οι φίλοι του ΑΣΚΕ και οι αναγνώστες της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ περιμένουμε να βοηθήσουν.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)