ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ


Αμφίρροπη μάχη

Οι δυο στρατηγικές συγκρούονται θανάσιμα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο (Ράμσφελντ, Περλ) εξαγγέλλει επιθέσεις κατά Ιράκ, Ιράν, Σομαλίας, Σουδάν, Υεμένης, Συρίας κλπ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Πάουελ) αρνείται και μαζί του συμφωνούν Γερμανία και Γαλλία. Η Ισπανία αρνείται να εκδώσει υπόπτους τρομοκρατικών ενεργειών στις ΗΠΑ.
Ποια γραμμή θα επικρατήσει; Μάλλον κάπου στη μέση. Θα δούμε…

Μάλλον δεν ησύχασαν!

Εντάξει, ανατρέπονται οι Ταλιμπάν και πιθανότατα να συλληφθεί ή σκοτωθεί ο Μπιν Λάντεν (ή κάποιος δυστυχής σωσίας του). Όμως η Βόρεια Συμμαχία αρνείται την παρουσία Γάλλων, Γερμανών, Αμερικανών και όλων των ξένων στη χώρα τους. Λέτε να μπλέξουνε περισσότερο με δαύτους οι Αμερικάνοι;

Παλικάρια!

Πολύ παλικάρια αυτοί οι Αμερικανοί. Πολεμούν από αέρος! Στο έδαφος βρωμάει μπαρούτι. Έτσι ο Αμερικανός στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα αναζητεί μέσω διαδικτύου Ρώσους μισθοφόρους, για το Αφγανιστάν. Ζητεί γνώση αγγλικής. Υπόσχεται υψηλές αποδοχές!

Κοινωνική πολιτική!

Πώς αντιμετωπίζει η αμερικανική κυβέρνηση τα (επιπλέον) προβλήματα που δημιούργησε το χτύπημα της 11/9; Το Κογκρέσο ψήφισε 15 δις δολάρια επιδοτήσεις και εγγυήσεις δανείων για τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά ούτε 1 δολάριο για τους απολυμένους εργαζομένους των αερογραμμών!
Η Βουλή των Αντιπροσώπων περνάει νόμο για την "αναζωπύρωση" της οικονομίας και δίνει 25 δις δολάρια αναδρομικές μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις (που οι περισσότερες είναι επικερδείς) και σχεδόν τίποτα για τους ανέργους !

(ΧΩΡΙΣ) ΣΧΟΛΙΟ

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΟΚ κ. Φίσλερ δε δέχεται τα στοιχεία που του έδωσε ο Έλληνας υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς, ότι η παραγωγή βαμβακιού στην Ελλάδα ήταν το 2001 1.146.000 τόνοι! Υποστήριξε τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του, ότι ήταν 1.300.000 τόνοι κι έτσι η τιμή θα οριστεί πολύ κάτω των 200 δρχ.!
Ο κ. Δρυς, φεύγοντας από το αεροδρόμιο των Βρυξελών, αντί να χαλάσει τον κόσμο, ούτε καν έκανε δηλώσεις!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)