ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

  • Τις 3 πρώτες εκδηλώσεις της πραγματοποίησε η Κίνηση (Ηλιούπολη, Σπάρτη, Καλλιθέα) Το επίπεδο των εκδηλώσεων κρίνεται υψηλό. Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη δυνατότητα κινητοποίησης των διοργανωτών, δηλ. η Κίνηση προς το παρόν δεν υπερβαίνει σημαντικά το κλίμα της γενικότερης πολιτικής απάθειας. Τα πολιτικά κόμματα γενικώς δεν "πλησιάζουν" την Κίνηση, προφανώς γιατί δεν έχουν διάθεση να έρθουν σε ρήξη με τον "ευρωπαϊσμό" και το πολιτικό σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για μικρές πολιτικές ομάδες και άτομα που συμμετέχουν σε άλλες, πιο "ανώδυνες", διεργασίες. Ο ημερήσιος αθηναϊκός τύπος "αγνοεί" την Κίνηση (μόνο η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ανήγγειλε την εκδήλωση της Καλλιθέας).
  • Στον τομέα της τεκμηρίωσης μόνο οι δύο Ομάδες Δουλειάς (εξωτερικής Πολιτικής και ’μυνας και Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής) έχουν έργο, που όμως δεν έχει προχωρήσει τόσο, ώστε να καταγραφεί ως θέσεις της Κίνησης. Οι εκδηλώσεις βοήθησαν και στην επεξεργασία και στη διακίνηση των πρώτων ιδεών. Οι άλλες δύο Ομάδες (Θεσμοί και Πολιτισμός) δεν έχουν ακόμη προχωρήσει, παρότι υπάρχουν και υλικό και ιδέες.
  • Για τον προγραμματισμό της δραστηριότητας της Κίνησης στο διάστημα από το Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι προτείνουμε τα εξής:
  • 1) Να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις. Ήδη προγραμματίστηκε εκδήλωση στη Λάρισα και τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία.>
    2) Να λειτουργήσουν και οι άλλες δύο Ο.Δ. και να καταγραφούν τα πρώτα συμπεράσματα. Τον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής, που θα μελετήσει τα συμπεράσματα αυτά και στο βαθμό που θα τα εγκρίνει να αποτελέσουν θέσεις της Κίνησης. Επίσης να προγραμματίσει τις δραστηριότητες της Κίνησης για το καλοκαίρι και μετά.
    3) Να γίνει προσπάθεια για διεύρυνση της Κίνησης. Ήδη υπάρχουν σκέψεις και επαφές. Επίσης να συνεργαστούμε με ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν στην τεκμηρίωση.
    4) Επειδή οι εκδηλώσεις καλύπτουν ένα μικρό χώρο, να τυπωθεί το αρχικό κείμενο (με μικρές βελτιώσεις) με τη μορφή προκήρυξης και να διανεμηθεί πανελλαδικά.


    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)