Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε.

Η Σύνοδος

Στις 19 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος του Α.Σ.Κ.Ε.
*Αναλύοντας τις διεθνείς εξελίξεις διαπιστώθηκε ότι η πολιτική των Η.Π.Α. και των Ευρωπαίων συμμάχων τους γίνεται συνεχώς πιο επιθετική, πιο βάρβαρη, με αποτέλεσμα να οξύνει τις εθνικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αντιθέσεις, να οδηγείται αυτή η πολιτική σε αδιέξοδο και να δημιουργεί προϋποθέσεις μεγάλων ανατροπών. Ειδικά στη Μ. Ανατολή η θηριωδία των Ισραηλινών εκτιμήθηκε ότι μακροπρόθεσμα θα θέσει σε αμφισβήτηση και την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ.
*Στο εσωτερικό διαπιστώθηκε η πρωτοφανής σήψη της κυβέρνησης του Π.Α.Σ.Ο.Κ., χωρίς όμως να υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση άμεσης προοπτικής. Η Ν.Δ. αντιμετωπίζεται απ' όλους ως η επόμενη κυβέρνηση, με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει την πολιτική του Π.Α.Σ.Ο.Κ. Παρουσιάστηκαν διάφορα σενάρια, μερικά από τα οποία προβλέπουν σύντομη προσφυγή στις κάλπες.
*Οι ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του Α.Σ.Κ.Ε. διαπιστώθηκε ότι γίνονται περισσότερο αποδεκτές. Για να αξιοποιηθεί αυτή η αποδοχή, θεωρείται αναγκαία η οργανωτική ανάπτυξη του Α.Σ.Κ.Ε. Η ενίσχυση με νέα μέλη και νέους φίλους θα επιτρέψει στο Α.Σ.Κ.Ε. να έχει ένα πιο σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα.
*Οι αυξημένες δραστηριότητες του Α.Σ.Κ.Ε. απαιτούν οικονομική στήριξη, που χωρίς αυτή δε θα γίνει δυνατή η συμμετοχή του Α.Σ.Κ.Ε. στις προσεχείς εκλογές, όποτε γίνουν. Έτσι τυπώθηκαν μπλοκ των 5 ευρώ και 20 ευρώ. Καλούνται όλοι οι φίλοι να προμηθευτούν από ένα μπλοκ και να φροντίζουν για τη δική τους τακτική μηνιαία συνδρομή και όποια άλλη από τον περίγυρό τους.

Κλιμάκιο

Κλιμάκιο της Ε.Ε. από τους Ν.Καργόπουλο και Σ.Στενό στις 31/5 έως 3/6 ήρθε σε επαφή με τα μέλη και τους φίλους του Α.Σ.Κ.Ε. στην Καρδίτσα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια αυτής της περιοδείας δόθηκαν και 3 συνεντεύξεις: στο Θεσσαλία TV (Λάρισα), στο Euro Channel και το Ράδιο Ακρίτες (Θεσσαλονίκη).

Αφισοκόλληση

Τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται η αφισοκόλληση της τελευταίας αφίσας του Α.Σ.Κ.Ε. με τις θέσεις για το ΕΥΡΩ, τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και το ρόλο του Α.Σ.Κ.Ε.

Εκδηλώσεις

Σημαντικό μέρος της δραστηριότητας του Α.Σ.Κ.Ε. κάλυψε το τελευταίο δίμηνο η στήριξη της Κίνησης για την Επανεξέταση της Συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε..
Επίσης το Α.Σ.Κ.Ε. παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό και τους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους και πολιτικούς πρόσφυγες.
Τέλος το ΑΣΚΕ πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις χάρις στις οποίες ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για τις 16-3-2002 επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τ. Μίλερ στον Υμηττό, κατά την οποία θα υιοθετούσε 10 στρέμματα από το καμμένο δάσος.