ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ :ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ

Η απόφαση των Ισραηλινών να "λύσουν" με τα όπλα, για μια ακόμη φορά, το παλαιστινιακό, όπως αναλύθηκε στο προηγούμενο φύλλο της "Ε", έχει οδηγήσει σ' ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, που εγκυμονεί απρόσμενες εξελίξεις.
Η αμφισβήτηση του Αραφάτ εκ μέρους των ΗΠΑ και του Ισραήλ ως ηγέτη και οι υποχωρήσεις, που αυτός έκανε, προκειμένου να "συμμορφωθεί", έχουν περιορίσει σημαντικά το κύρος του στους ίδιους τους Παλαιστίνιους.
Ο Αραφάτ, εναποθέτοντας στις ΗΠΑ τις ελπίδες του για "ειρηνική" λύση, χρησιμοποιείται απ' αυτές, για να καταδικάζει την "τρομοκρατία", δηλ. τον αγώνα των ίδιων των Παλαιστινίων, που έχει "πονέσει" ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς. Για το λόγο αυτό έχουν αποδυθεί σε μια θηριώδη προπαγάνδα για τα "αθώα θύματα" που δολοφονούνται από τους Παλαιστίνιους "τρομοκράτες".

ΗΠΑ και Ισραήλ

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, χρησιμοποιώντας τη γνωστή ιστορικά συνταγή, επιχειρούν να εξουδετερώσουν ιδεολογικά την παλαιστινιακή αντίσταση με την ταύτισή της με την τρομοκρατία, ώστε να περιορίσουν τη διεθνή συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους και κυρίως να καταλαγιάσουν, όπως πιστεύουν, την οργή των αραβικών λαών εναντίον τους. Στόχος των ΗΠΑ παραμένει η επέμβαση στο Ιράκ "ακόμη και με πυρηνικά", όπως δηλώνει ο Ράμσφελντ . Πώς όμως θα το πετύχουν αυτό, υπό τις παρούσες συνθήκες στη Μ. Ανατολή και στον αραβικό κόσμο, μόνο αυτοί οι παρανοϊκοί μπορούν να δώσουν απάντηση.
Η επιλογή της βίας από τους Ισραηλινούς μακροπρόθεσμα λειτουργεί εναντίον τους. Οι απελπισμένοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
Το "προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης", το Ισραήλ, όπως το οραματίσθηκε ο ιδρυτής του σιωνισμού Θεόδωρος Χερτζ στο τέλος του 19ου αιώνα, σήμερα όλο και περισσότερο μοιάζει με το κράτος των σταυροφόρων που διαλύθηκε, όταν ενώθηκαν οι Αραβες.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)