Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΟΛΙΑ

Ωραία δημοκρατία!

Στις γαλλικές εκλογές, πέραν των λοιπών ενδιαφερόντων στοιχείων, παρατηρείται τούτο το αξιοσημείωτο: Οι νεοφασίστες του Λεπέν έλαβαν το 15% των ψήφων και δεν εξασφάλισαν κανένα βουλευτή!!
Δε μας ενδιαφέρουν, φυσικά, οι λεπενιστές, ή μάλλον μας ενδιαφέρουν (όπως θα φανεί σε επόμενο φύλλο) αλλά ως φαινόμενο άξιο πολλαπλής ανάγνωσης και ανάλυσης. Όμως το γεγονός ότι το 15% των (όποιων)ψηφοφόρων δεν έχουν αντιπρόσωπο σε σύνολο 600 περ. βουλευτών είναι ενδεικτικό του τι είδους πολιτική δημοκρατία έχουν πολλές χώρες της Ε.Ε., όπου υποτίθεται ότι ανθεί η δημοκρατία, και τι ονειρεύονται οι διάφοροι Σημίτηδες και για τη χώρα μας.
Να πως "δικαιώνουν" τους διάφορους αρνητές της …

Με το ευρώ η ζωή μας αμέσως ακρίβηνε

Πέρα απ' όλα τα άλλα τα πολύ πιο αρνητικά, οι αρχικές στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω, αρχικά κατά μονάδες λεπτών και έπειτα κατά πεντάδες και δεκάδες, συνετέλεσαν ώστε ο μέσος οικογενειακός προϋπολογισμός να αυξηθεί ξαφνικά.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΚΠΟΙΖΩ παραδέχεται πως οι αυξήσεις των τιμών κυμαίνονται από 3% έως 50%, επιβαρύνοντας πάντα τον ίδιο μισθό και έχουν περάσει με τέτοιο τρόπο που να μην τις αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές.
Ακόμη και ο αρμόδιος επίτροπος κ.Ντέιβιντ Μπερν δηλώνει ότι ανησυχεί γιατί οι αυξήσεις τιμών έγιναν με ρυθμό υψηλότερο του μέσου όρου.
Κατά τα άλλα όπως έλεγε και ο Παπαδόπουλος.. "με το Ευρώ είναι καλύτερα".

Οι Γάλλοι "σοσιαλιστές" (1)

"Έκπληξη", για τους κονδυλοφόρους υπηρεσίας της Ε.Ε., η εκλογική συντριβή των Γάλλων "σοσιαλιστών" και "κομμουνιστών". Όχι, όμως, για τους Γάλλους εργαζομένους, που ο θεωρητικός του "γαλλικού σοσιαλισμού" Ντομινίκ Στρος-Καν υποστήριξε προεκλογικά ότι έχουν δευτερεύουσα σημασία έναντι της προσπάθειας να κερδηθεί η "upper middle class". Έτσι, όπως το διαβάσατε αγγλιστί. Διότι, όπου τους περνούσε από το χέρι, οι υποστηρικτές του "τρίτου δρόμου" επέβαλλαν τα αγγλικά ως γλώσσα συνεδριάσεων, όπως στα Δ.Σ. της Ρενό και της ΒΝΡ. Μήπως νομίσατε ότι πρωτοτύπησε η κ. Διαμαντοπούλου;

Οι Γάλλοι "σοσιαλιστές" (2)

"Το πρόγραμμά μου δεν είναι σοσιαλιστικό", δήλωσε προεκλογικά ο κ. Ζοσπέν, θεωρώντας ότι η υποστήριξη του μεγάλου κεφαλαίου αρκούσε για την επανεκλογή του. Κι έκανε ένα προεκλογικό αγώνα, μ' ένα χαρτί στο χέρι γεμάτο αριθμούς, που έδειχναν πόσο καλά πάει η Γαλλία. (Πάσα ομοιότης με τα καθ' ημάς συμπτωματική). Μέχρι και ο τέως πρωθυπουργός (του Σ.Κ.) Πιέρ Μορουά αγανάκτησε: "Πρέπει να χρησιμοποιούμε τις λέξεις εργάτης, εργαζόμενος, μισθωτός, δεν είναι βρισιές!" [Στο 40% των γαλλικών οικογενειών τουλάχιστον ο ένας γονιός είναι εργάτης].
Πώς να μη βρεθούν ο Λεπέν με 18% και οι τροτσκιστές με 11%;

Ασφαλιστικά ταμεία και χρηματιστήριο

Μαύρη τρύπα 800 δις δραχμών εμφανίζεται στα μετοχικά χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων, δηλ. μέσα σε δύο χρόνια τα ταμεία έχασαν το 42,9% της αξίας των χρημάτων που επένδυσαν στο χρηματιστήριο. Τα χρήματα αυτά ήταν το 1/5 των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων των ταμείων. Τι λένε γι' αυτό οι Χριστοδουλάκηδες; Μα, να επενδύσουν κι άλλα! Και μετά να έρχονται να λένε ότι κινδυνεύουν τα ταμεία και να ζητούν κι άλλες θυσίες από το λαό! Αλλά, αφού τους ψηφίζουμε;

Πολύτιμος ο κ. Μπίστης!

Ευτυχώς που υπάρχει και η Α.Ε.Κ.Α, καταξιωμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού, γι' αυτό όλοι υπολογίζουν τη γνώμη τους, όπως ο κ. Σημίτης και ο κ. Καραμανλής, που μάλλον θα πειστούν από το εξαιρετικό άρθρο του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (31/5/02), όπου πρώτος είπε: "Όχι βέτο για τον ευρωστρατό!"
Και κάτι άλλο: μην παραλείψετε να κρατήσετε τη λίστα με τους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες που υποστηρίζει η Α.Ε.Κ.Α. Για να ξέρετε τι να (μην) ψηφίσετε!

Ανέκδοτο(Ι)

Πόσα μας δίνετε, για να γραφτούμε εθελοντές;

Ανέκδοτο(ΙΙ)

Ο Λαλιώτης επιβάλλει το "πόθεν έσχεν" στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Φοβάται μήπως του ξέφυγε καμιά ...πηγή