ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ...και η πραγματικότητα επανέρχεται


Η προεκλογική περίοδος πέρασε, με το 86% περίπου του εκλογικού σώματος, όπως και το 2000, να έχει ψηφίσει αυτούς που δεδηλωμένα υπηρετούν ένα σύστημα που δημιουργεί τα προβλήματα που οι ίδιοι υπόσχονται προεκλογικά ότι θα ...λύσουν! Φαύλος κύκλος, που επιτείνεται από το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό φαίνεται να πιστεύει ότι η ΝΔ θα πράξει διαφορετικά.
Όποιος υπηρετεί και αποδέχεται την εξάρτηση, που επιβάλλουν στην εξωτερική και αμυντική μας πολιτική οι ΗΠΑ και στα οικονομικά και την κοινωνική πολιτική η ΕΕ και οι δυτικοευρωπαίοι, τότε η πολιτική που θα ασκήσει είναι δεδομένη. Το μόνο που έχει να κάνει είναι το πώς θα εφαρμόσει αυτά που θα έχουν αποφασίσει οι ξένοι.
Η ΝΔ ως κυβέρνηση, μετά την πολύχρονη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα έχει μια περίοδο χάριτος, τουλάχιστον ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ξέρει. Ενόψει ευρωεκλογών εμφανίζεται ήπια και «πολιτισμένη». Όμως τα πρώτα δείγματα γραφής της πολιτικής της τα έδωσε.
Επικύρωσε την απόφαση του ΠΑΣΟΚ(από τον Οκτώβρη του 2003) για την ανάμιξη του ΝΑΤΟ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συμφώνησε ουσιαστικά με την επέκταση των
αντιτρομοκρατικών μετρούν στα πλαίσια της ΕΕ,με πρόσχημα αυτά που έγιναν στην Ισπανία, και υποτάχθηκε στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή του
Έλληνα πρωθυπουργού στην τετραμερή (δηλ. στην αποδοχή της μετατροπής του Κυπριακού σε ελληνοτουρκική διαφορά, κάτι που ως τώρα δεν ήταν αποδεκτό από την Ελλάδα ), για να προωθηθεί το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν, αγνοώντας την Κυπριακή Δημοκρατία.


ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Κανείς από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δε μίλησε προεκλογικά για το Κυπριακό, που ήταν το πρόσχημα για την επίσπευση των εκλογών, και για τις θέσεις του, επειδή θα έλεγαν ακριβώς τα βία. Η ΝΔ δε θα αντισταθεί στην επιβολή του σχεδίου Ανάν. Οι ελπίδες εναπόκεινται στην αντίδραση του ελληνοκυπριακού λαού, που προς το παρόν δείχνει ότι το απορρίπτει.
Ο Γιωργάκης έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με την Τουρκία στο Αιγαίο ( εναέριος χώρος, αποστρατικοποίηση νησιών, υφαλοκρηπίδα κ.λ.π.), που λόγω εκλογών δεν, ανακοινώθηκαν. Εξασφάλισε έτσι τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στο Αιγαίο, με την ανάδειξη της Τουρκίας ως τοπικού χωροφύλακα, σε αντιστάθμισμα της αποδοχής κουρδικής ομοσπονδίας στο Ιράκ. Η ΝΔ δε θ' αντιταχθεί στις ΗΠΑ για το Αιγαίο και τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τη χώρα μας σε περίπτωση που επιβληθεί στην Κύπρο το σχέδιο Ανάν.
Είναι πλέον φανερό ότι οι «ρυθμίσεις» στην Κύπρο και στο Αιγαίο προετοιμάζονται και με τη μείωση της αμυντικής μας ικανότητας. Η μείωση της θητείας, η απόσυρση ενεργού οπλισμού, η υποβάθμιση της τουρκικής απειλής διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις να περάσουν οτην κοινωνία ο στρουθοκαμηλισμός και η ανοχή στις «λύσεις» αυτές. Η ΝΔ ακολουθεί πλήρως το ΠΑΣΟΚ στα θέματα αυτά.


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και η εισαγωγή του ευρώ έχουν καταστήσει ήδη το δημόσιο ανίκανο να εκπληρώνει στοιχειώδεις ανάγκες (μισθούς, αμοιβές κ.λ.π.) χωρίς δανεισμό. Ο υπερδανεισμός, η συρρίκνωση των εξαγωγών, η αύξηση των ελλειμμάτων και της ανεργίας είναι οι άμεσες συνέπειες. Στα πλαίσια αυτά όχι μόνο δεν υπάρχει καμμία προοπτική βελτίωσης, αλλά αντίθετα θα υπάρχει χειροτέρευση.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι συνεπώς έωλες. Τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα δεν μπορούν να ελπίζουν ότι η ΝΔ θα
ενισχύσει τα εισοδήματα τους . Ούτε οι επιχειρήσεις ούτε οι ιδιοκτήτες τους θα φορολογηθούν επιπλέον προς όφελος των ασθενέστερων. Αντίθετα θα μειωθεί η φορολόγηση τους. Οι ασθενέστεροι δε θα βοηθηθούν με επιπλέον δανεισμό, γιατί τελικά τον πληρώνουν οι ίδιοι. Ο ισχυρισμός ότι χρήματα θα βρεθούν από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι για τους αφελείς, όταν οι ίδιοι ταυτόχρονα εξαγγέλλουν ουσιαστικά την κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Οι αναφορές της ΝΔ για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι υποκριτικές, τουλάχιστον για την ανώτερη τάξη, όταν το σύστημα που υπηρετεί λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών εργολάβων, προμηθευτών, τραπεζιτών κ.λ.π. Ούτε βέβαια η ΝΔ θ' αλλάξει τους ρόλους, δηλ. ν' αποφασίζουν οι πολιτικοί και όχι οι οικονομικοί παράγοντες. Απλώς θα ευνοηθούν περισσότερο οι
δικοί της και οι «άλλοι» θα απειληθούν με εξαφάνιση.


Οι Ιδιωτικοποιήσεις


Οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών θα συνεχισθούν, επειδή αυτό επιβάλλει το χρηματιστικό και τραπεζικό κεφάλαιο. Μέσω της ΕΕ, στα πλαίσια του «ανταγωνισμού», απαιτεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους. Όχι βέβαια επειδή οι δημόσιες επιχειρήσεις είναι ' ελλειμματικές ή αντιπαραγωγικές (αυτό είναι στο χέρι κάθε κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει με την τιμολογιακή και κοινωνική πολιτική της), αλλά γιατί έτσι το κεφάλαιο θ' αποκομίσει τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενο τους μονοπωλιακούς τομείς που κατέχουν..

Το Ασφαλιστικό

Ό,τι κι αν υποσχέθηκαν για το ασφαλιστικό, δεν πρόκειται να το αποφασίσουν αυτοί θα αποφασισθεί ή μάλλον έχει αποφασισθεί στις Βρυξέλλες, όπως η εισαγωγή της ιδιωτικής ασφάλισης στην αρχή στα επικουρικά ταμεία και εν συνεχεία και στα κύρια.
Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η δημόσια ασφάλιση δεν είναι βιώσιμη. Όμως, η Κομισιόν έχει εκπονήσει ένα σχέδιο πολιτικής, που προσδιορίζει πώς θα πετύχουν οι επίτροποι και οι κυβερνήσεις την εισαγωγή του μεγάλου κεφαλαίου στην ασφάλιση. Το σχέδιο περιλαμβάνει κινδυνολογία για άμεση κατάρρευση της δημόσιας ασφάλισης, αύξηση των ορίων ηλικίας και των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση των συντάξεων, ώστε να οδηγήσουν εργαζόμενους στα νύχια των
ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να μετατρέψουν τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε βορά για χρηματιστές και τραπεζίτες.
Επίσης, οι «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, που ακόμη και το δημόσιο έχρι εφαρμόσει, περιορίζουν δραστικά τα ασφάλιστρα των ταμείων.
Η μονόπλευρη λιτότητα, τα υπερκέρδη και η διαφθορά της ανώτερης τάξης θα είναι μόνιμο χαρακτηριστικό της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ, όπως άλλωστε ήταν και του ΠΑΣΟΚ.
Ο αγροτικός τομέας θα γνωρίσει ακόμη
χειρότερες μέρες με τη νέα αγροτική πολιτική της ΕΕ (μείωση ενισχύσεων, επιδοτήσεις χωρίς παραγωγή κλπ.). Η βιομηχανική παραγωγή θα περιορισθεί
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η οικονομική και η κοινωνική κατάσταση θα χειροτερεύσει. Η ανεργία θα αυξηθεί, με όλες τις συνέπειες στην κοινωνία.
Για μια ακόμη φορά οι πολίτες επέλεξαν ένα κόμμα , τη ΝΔ, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τμήματα άλλων πολιτικών δυνάμεων υπηρετούν αυτό το καθεστώς. Οι πολίτες αυτοί δεν είναι ανεύθυνοι για τις συνέπειες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)