Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκλημα και τιμωρία (;) στην Παλαιστίνη

Στις 21 του Μάρτη ο χασάπης των στρατοπέδων Σάμπρα και Σατίλα, ο δολοφόνος χιλιάδων γυναικών και παιδιών, ο αρχιτρομοκράτης Σαρόν, με την υποστήριξη και τη δημόσια επιδοκιμασία των ΗΠΑ, δολοφόνησε άνανδρα έναν από τους πνευματικούς ηγέτες των Παλαιστινίων και ιδρυτή της Χαμάς, το Σείχη Αχμέντ Γιασίν. Έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε για την ελευθερία του λαού του, που ενέπνευσε και θα συνεχίσει να εμπνέει τους μαχητές της Παλαιστίνης, ένα σύμβολο αξιοπρέπειας, πατριωτισμού και ελευθερίας.
Η Ε.Ε. αρκέστηκε σε φραστική μόνο καταδίκη, αποδεχόμενη ουσιαστικά ότι ο αγώνας ενός λαού για την ελευθερία του είναι τρομοκρατία. Ο νέος πρωθυπουργός μας, αρνούμενος να δυσαρεστήσει τους μεγάλους προστάτες του, δεν κατεδίκασε επίσημα και απερίφραστα τη στυγνή εκτέλεση, δεν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και συμπάθειας στον παλαιστινιακό λαό, όπως έπρεπε, εκφράζοντας τα αυθόρμητα αισθήματα των Ελλήνων.
100000 Παλαιστίνιοι μαχητές ορκίστηκαν εκδίκηση. Η αγανάκτηση και η απόγνωση είναι ποτάμι γεμάτο δάκρυα και αίμα. Δυστυχώς, τα ποτάμια δε γυρίζουν πίσω. Αυτοί που σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες.