Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

Ο Θ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της ΝΔ ότι είναι κακοί δούλοι, εννοώντας προφανώς πως θα έπρεπε να είναι καλοί δούλοι, όπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. ’δικο! Σήμερα σίγουρα έχει αλλάξει γνώμη.
Στις 13 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Εξωτερικών και ’μυνας της Βουλής (η οποία, σημειωτέον, παρέμενε ανενεργή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σε κρίσιμες περιόδους, που λήφθηκαν σημαντικές εθνικές αποφάσεις) κλήθηκε να κυρώσει το πρωτόκολλο συμφωνίας και συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και ΝΑΤΟ.
Αυτή η συμφωνία δρομολογήθηκε επί ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων!! Κανένα κανάλι δεν την ανέφερε, ούτε η κυβέρνηση ενημέρωσε τον ελληνικό λαό. Πώς, άλλωστε, αφού παραπέμπει σε αποικιοκρατικές πρακτικές του 18ου αιώνα;
Στην Επιτροπή της Βουλής το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τη συμφωνία, ως μετανοούσα Μαγδαληνή, όπως και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, που τη χαρακτήρισαν αντισυνταγματική και κατάπτυστη. Κυρώθηκε από την πλειοψηφία της Ν.Δ. και απομένει η ψήφισή της από την ολομέλεια.
Σύμφωνα με αυτήν, το ΝΑΤΟ μπορεί να καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος, όσο θέλει, όποτε θέλει και για όσο θέλει. Μπορεί να επιτάσσει εμπορικά και πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και άλλα μεταφορικά μέσα, να απαλλοτριώνει εκτάσεις ιδιωτικές και κρατικές. Ο διοικητής του ΝΑΤΟ μπορεί να αποφασίζει μόνος του ποιες επιχειρήσεις ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων θα γίνουν στο ελληνικό έδαφος, ενημερώνοντας εκ των υστέρων την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και για το κόστος των επιχειρήσεων και ποιος το πληρώνει!!
Μετά απ’ αυτήν την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ-Αμερικάνους και την πλήρη μετατροπή της σε προτεκτοράτο, ποιος θα μπορέσει να κατηγορήσει τους «πατριώτες» της κυβέρνησής μας ως κακούς δούλους;