ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η συνεστίαση του Α.Σ.Κ.Ε.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η φετινή συνεστίαση του ΑΣΚΕ, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.
Στις ομιλίες τους, ο Δ. Παλλαδινός αναφέρθηκε γενικά στην πολιτική κατάσταση, ο Α. Φρυδάς (τ. δήμαρχος Μόρφου) στις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού και ο Σ. Στενός στην καταλήστευση των πολιτών από τις τράπεζες.
Η νεολαία μας διασκέδασε, όπως κάθε χρόνο, με ζωντανή μουσική και μιμήσεις.
Παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Δημοκρατίας Θ. Κουρταλίδης και αντιπροσωπεία Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών της δημοκρατίας.

Συνέντευξη στο HIGH TV

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο HIGH TV, στην τακτική εκπομπή του δημοσιογράφου Χρ. Πηγαδίτη 8-9 μ.μ., προσκεκλημένοι ήσαν ο τ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λ. Βερυβάκης και το μέλος της Ε.Ε. του ΑΣΚΕ Ν. Καργόπουλος. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τα εθνικά θέματα, τις εσωτερικές και διεθνείς πολιτικές εξελίξεις. Η εκπομπή είναι γραμμένη σε DVD, όπως και οι εισηγήσεις των εσπερίδων. Τα DVD μπορείται να τα δανειστείτε.

Οι εκδόσεις του ΑΣΚΕ

Μια νέα, πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μας, έκδοση πραγματοποίησε το ΑΣΚΕ, αποτέλεσμα πολύχρονης δουλειάς, στην οποία πήραν μέρος όλα τα μέλη και μερικοί φίλοι του κόμματος. Το θέμα της είναι: «Η Ελλάδα στην ΕΟΚ/Ε.Ε. – Η αποχώρηση από την Ε.Ε. όρος επιβίωσης και προόδου». Το ΑΣΚΕ-4 αποτελείται από 99 σελίδες, κοστίζει 10 ευρώ, περιέχει μια εισαγωγή με την ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και 4 μέρη:
1ο Ε.Ο.Κ./Ε.Ε. και δημοκρατία
2ο Ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική και Ε.Ε.
3ο Η ελληνική οικονομία και η Ε.Ο.Κ./Ε.Ε.
4ο Ελληνικός πολιτισμός και Ε.Ε.
Υπενθυμίζουμε τις άλλες 3 εκδόσεις μας:
ΑΣΚΕ-1: «Από την αντιεισήγηση μέχρι την ίδρυση του ΑΣΚΕ», Β΄ έκδοση, Οκτώβριος 2005, 39 σελίδες, κόστος 5 ευρώ. Περιέχει τα κυριότερα κείμενα της περιόδου αυτής: Την αντιεισήγηση στη 10η σύνοδο της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΑΣΚΕ με τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε κ.τ.λ.
ΑΣΚΕ-2: «Η πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση της Ελλάδας – Ο αγώνας για την Εθνική Ανεξαρτησία», έκδοση 1986, 134 σελίδες (μικρού μεγέθους), κόστος 5 ευρώ. Περιέχει συνοπτικό ιστορικό, ανάλυση των κυριοτέρων συμφωνιών (δόγμα Τρούμαν, ένταξη στο ΝΑΤΟ, συμφωνίες για βάσεις) και των τρόπων που η εξάρτηση επιβάλλεται στην πράξη, καθώς και θέσεις – προτάσεις του ΑΣΚΕ για μια άλλη εξωτερική και αμυντική πολιτική.
ΑΣΚΕ-3: «Κύπρος», Β΄ έκδοση, Οκτώβριος 2005, 73 σελίδες, κόστος 5 ευρώ. Περιέχει τα εξής μέρη:
1ο Ένα σύντομο ιστορικό.
2ο Διαπραγματεύσεις – Συμφωνίες.
3ο Το σχέδιο Ανάν.
4ο Η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.
5ο Μια άλλη πολιτική για την Κύπρο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)