Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυσκολίες στην προπαγάνδιση του νεοφιλελευθερισμού και της «ελεύθερης αγοράς»

Στην «Καθημερινή», κύριο και «σοβαρό» εκφραστή του κατεστημένου στη χώρα μας, γράφτηκαν στις 7/1/2007 ως κύριο άρθρο τα κάτωθι: «Η προστασία έχει κόστος.
Οι Έλληνες κατάλαβαν την αναγκαιότητα της απελευθέρωσης των αγορών και ότι τα προστατευτικά μέτρα κατοχυρώνουν τελικά μόνο τα συμφέροντα των ολίγων εξόδοις των πολλών.
Ενώ όμως η ανάγκη απελευθέρωσης των αγορών γίνεται κοινή πεποίθηση, η κυβέρνηση μοιάζει να μην τολμά να διαφυλάξει τα χρήματα των πολιτών, απελευθερώνοντας τις αγορές. Οι υπαναχωρήσεις στα λιμάνια και στο ψωμί δείχνουν ότι οι συντεχνίες επιτυχημένα ποντάρουν στο φόβο του πολιτικού κόστους.
Το ζήτημα όμως είναι ότι η συντήρηση του προστατευτισμού βαρύνει οικονομικά τους πολλούς. Και αυτό τελικά μεταφράζεται σε σημαντικότερο πολιτικό κόστος.»!!
Είναι πράγματι προκλητικοί. Πού είδε ο αρθρογράφος την αποδοχή μιας τέτοιας «αναγκαιότητας» και πού αυτή την «κοινή πεποίθηση»; ΄Οταν μάλιστα σε άλλο άρθρο του ίδιου φύλλου της «Κ» γράφεται υπό τον τίτλο «Όσα δε λύνει η αγορά»:
Η αγορά είναι σκληρή προς τους αδύνατους και ευνοϊκή προς τους δυνατούς, ενώ όλοι πρέπει να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Και, δυστυχώς για τον αρθρογράφο, ακολουθεί στο ίδιο φύλλο άλλη ανάλυση για «Το τέλος του νεοφιλελευθερισμού»!! Στο ίδιο φύλλο!!