ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Οι μολότοφ των κουκουλοφόρων και οι λεηλασίες σαφώς έπληξαν την ήδη καταπονημένη αγορά της Αθήνας. Οι απελπισμένοι έμποροι του κέντρου ζήτησαν να μείνουν τα μαγαζιά τους ανοικτά και μια δεύτερη Κυριακή, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Αντέδρασαν οι φορείς των μικρομεσαίων, που δικαίως φοβούνται μια τάση επέκτασης του μέτρου, προς όφελος των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των πολυκαταστημάτων. Αντέδρασαν οι φορείς των εμποροϋπαλλήλων, που δικαίως φοβούνται περαιτέρω καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας περί αργιών, υπερωριών κ.λπ.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η νομαρχία του ΠΑΣΟΚ, με τη γνωστή ανικανότητά τους, αφού έριξαν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο και ύστερα από παλινωδίες, έκαναν δεκτό το λογικό αίτημα των εμπόρων και τα μαγαζιά άνοιξαν.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και οι «αγωνιστές» του Κοινωνικού Φόρουμ, αντί να εστιάσουν την προσοχή τους και τη δράση τους στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και στη μη επέκταση του μέτρου, συναγωνίστηκαν σε μια κακόγουστη και αυταρχική επίδειξη «μαχητικής υπεράσπισης των λαϊκών κατακτήσεων», προπηλακίζοντας εμπόρους και καταναλωτές.
Η κρίση στην αγορά είναι αποτέλεσμα του περιορισμού της αγοραστικής ικανότητας των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της προκλητικής μεταφοράς πλούτου από τη μεγάλη πλειονότητα των φτωχότερων προς τη μικρή μειονότητα των πλουσιότερων, που εξασφάλισε η αμερικανοευρωπαϊκή παγκοσμιοποίηση, που στην Ελλάδα εκφράζεται με τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. Η κατάσταση δε διορθώνεται με ημίμετρα. Οι αντιδράσεις, λοιπόν, για το άνοιγμα των μαγαζιών στις 28/12 ήσαν πολύ κακό για το τίποτα!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)