ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΑΠΑΘΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αδιάλλακτοι οι Σκοπιανοί, υποτονικοί εμείς

Ενώ οι Σκοπιανοί συνεχίζουν αδιάλλακτα τις διεκδικήσεις τους για όνομα, γλώσσα, εθνικότητα και «απελευθέρωση αλύτρωτων εδαφών», στην Ελλάδα μικρή δημοσιότητα δίνεται στο σκοπιανό κι αυτό μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει. Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι συμβουλεύουν τους Σκοπιανούς να ρίξουν τους τόνους, ώστε να φαίνονται διαλλακτικοί και να προωθήσουν ευκολότερα «λύσεις» πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ιστορικής αλήθειας.
Ο εν δυνάμει Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και τυπικά Αναπληρωτής κ. Δρούτσας εμφανίζεται να υποστηρίζει τις πάγιες ελληνικές θέσεις με δηλώσεις όπως «ο μακεδονικός πολιτισμός είναι στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού κι αυτό το λέμε να το ακούσουν και στα Σκόπια και στην Αμερική», όμως ο Πρωθυπουργός στο Βελιγράδι, μιλώντας σε σύνοδο διπλωματών για το πρόβλημα, δεν ανέφερε τις θέσεις αυτές και ιδίως τη θέση για μία ονομασία προς όλους και για όλα. Αντίθετα, μίλησε για δέσμευση της Ελλάδας να οδηγήσουμε τη FYROM στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξ άλλου πριν από λίγο καιρό οι Σκοπιανοί πανηγύριζαν, γιατί στην ιστοσελίδα του υποψηφίου τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας προτεινόταν για ανάγνωση ένα βιβλίο, που υποστήριζε τις σκοπιανές θέσεις.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλησιάζει η μέρα της εκδίκασης της προσφυγής των Σκοπίων κατά της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Χάγης και (πληροφορίες λένε ότι) δε γίνεται η πρέπουσα δική μας προετοιμασία. Μια αποτυχία παρόμοια εκείνης των Βρυξελών μήπως αποτελέσει δικαιολογία για νέες ελληνικές υπαναχωρήσεις;

Νέο(;) σχέδιο για το Κυπριακό

Φαίνεται ότι η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό πλησιάζει. Τεχνηέντως έχει τεθεί πάλι το δίλημμα: λύση τώρα ή διχοτόμηση. Οι Τούρκοι κατέθεσαν προτάσεις που μόνο ως απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηρισθούν. Ζητούν νομιμοποίηση όλων των εποίκων (και όχι μόνο των 50.000 που τους χάρισε ο Χριστόφιας), ζητούν δύο FIR στην Κύπρο, δηλ. δύο κυριαρχίες, ζητούν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος (ο ένας από τους δύο δικός τους) να έχουν δικαίωμα βέτο στο Υπουργικό Συμβούλιο, δηλ. όποτε θέλουν να προκαλούν ακυβερνησία, ζητούν σταθμισμένη ψήφο, που σημαίνει εξίσωση του 82% των Ελληνοκυπρίων με το 18% που είναι το πραγματικό ποσοστό των Τουρκοκυπρίων (πριν την εισβολή), ζητούν να αναγνωρισθούν ως ισχύουσες όλες οι αποφάσεις και οι συμβάσεις του ψευδοκράτους από την ίδρυσή του το 1983, ζητούν το δικαίωμα επί της περιουσίας να το έχει ο χρήστης και όχι ο ιδιοκτήτης(!), ενώ για τα φλέγοντα θέματα της επιστροφής εδαφών και της ασφάλειας αποφεύγουν να τοποθετηθούν. Κι εμείς συνεχίζουμε να συζητούμε!!
Ο ύπουλος ρόλος των Βρετανών συνεχίζεται. Αφού δεν κατάφεραν να επιβάλουν το σχέδιο Ανάν, που προέβλεπε ακόμα και υφαλοκρηπίδα για τις βάσεις τους, τώρα προωθούν μια παραλλαγή του ίδιου σχεδίου. Όσο για την Ε.Ε., που υποτίθεται για κάποιους ότι θα θωράκιζε την ασφάλεια και την ενότητα της Κύπρου, στηρίζει τις ενέργειες των Αμερικανών και των Βρετανών. Αλήθεια τι έγιναν τα τόσα καταδικαστικά για την Τουρκία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας;
Δυστυχώς, η υποχωρητική στάση του Προέδρου Χριστόφια (σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Αθήνας) εκλαμβάνεται ως αδυναμία και χρησιμοποιείται, όπως συχνά έγινε στο παρελθόν, ως βάση για νέες απαιτήσεις και διεκδικήσεις από τους Τούρκους. Όλ’ αυτά σε συνδυασμό με περίεργα, ύποπτα και τραγικά γεγονότα, όπως η σύληση και βεβήλωση του τάφου του πρώην προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, η αρπαγή των ελληνικών σημαιών από τους τάφους των Προέδρων Κυπριανού και Παπαδόπουλου και η άγρια δολοφονία του εκδότη της εφημερίδας «Σημερινή», δημιουργούν ένα κλίμα έντασης στην Κύπρο. Αν πρόκειται για μια αισχρή προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να ταπεινώσουν τον κόσμο του «ΟΧΙ», είναι σίγουρο πως θα πέσει στο κενό.
Τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Θράκη

Η συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο CNN προκάλεσε θύελλα στην…. Τουρκία. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης του ελληνορθόδοξου στοιχείου στην Τουρκία και δημιούργησε αίσθηση σε προοδευτικούς κύκλους της χώρας. Όμως αντί αυτό να ξεσηκώσει τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που τόσες φορές έχουν κατηγορήσει την Ελλάδα, ακόμα και για ανύπαρκτα θέματα, αντίθετα έγινε αφορμή για αύξηση των πιέσεων της ’γκυρας στην Αθήνα για παραχώρηση ανταλλαγμάτων στην Δυτική Θράκη. Συγκεκριμένα, με θράσος ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν ζήτησε ευνοϊκές ρυθμίσεις στο θέμα της εκλογής του Μουφτή και της θρησκευτικής περιουσίας, τη στιγμή που οι Τούρκοι έχουν αρπάξει σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του Πατριαρχείου και των ομογενών της Πόλης. Ζήτησε τη μείωση της ανεργίας(!) των μουσουλμάνων της Δ. Θράκης και την πλήρη ελευθερία δράσης των μειονοτικών συλλόγων, ως αντιστάθμισμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ακόμα ζήτησε τη δημιουργία νεκροταφείου και Ιερού Τεμένους στην Αττική. Αυτό το τελευταίο αποκαλύπτει ότι η ’γκυρα αυτοπροβάλλεται ως ηγέτιδα-προστάτιδα όλων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα. Μπροστά σ’ αυτόν τον προφανή κίνδυνο η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά αδρανεί.
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η επιστολή του Ερντογάν, η οποία παρέμεινε στην αφάνεια από το επίσημο Ελληνικό κράτος και δε γνωρίζουμε το περιεχόμενό της, άρα και τους κινδύνους από αυτήν. Διότι και η αποδοχή ακόμα μιας τέτοιας επιστολής θεωρείται διπλωματικό δεδομένο και κατοχυρώνει προς συζήτηση τις τυχόν διεκδικήσεις που περιέχει. Γιατί αυτή παρέμεινε κρυφή; Γιατί δε δίνεται ούτε τώρα στη δημοσιότητα; Γιατί δεν επιστρέφεται ως απαράδεκτη; Αντ’ αυτού ο Πρωθυπουργός μας δηλώνει ότι είναι έτοιμος να απαντήσει και να συνομιλήσει, αγνοώντας τάχα αυτά που προαναφέραμε. Μήπως όλα αυτά έχουν σχέση με τον χάρτη που κυκλοφόρησε στα τουρκικά σχολεία και δείχνει τα Δωδεκάνησα και το μισό Αιγαίο με τα νησιά του να ανήκουν στην Τουρκία; Ακόμα και την ημέρα των Χριστουγέννων και παρά τη συμφωνία των δύο κρατών για αυτοσυγκράτηση τις ημέρες θρησκευτικού περιεχομένου, οι Τούρκοι πιλότοι αλώνιζαν το Αιγαίο. Πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στον Πρωθυπουργό μας, αν ασκεί μυστική διπλωματία; Η προηγούμενη Υπουργός Εξωτερικών αποδείχτηκε ανάξια εκπρόσωπος της Ελλάδας, κάτι αναμενόμενο. Πρέπει να γνωρίζει ο σημερινός Υπ. Εξωτερικών και όσοι τον στηρίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα, ούτε παραχωρήσεις που θίγουν την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η τραγωδία της Αϊτής Επικίνδυνες φαιδρότητες »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)