ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στα γραφεία του κόμματος η τακτική Σύνοδος του ΑΣΚΕ, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα παραγωγική.
Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης εγκρίθηκαν οι θέσεις που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή μέσω των ανακοινώσεων και της «Ε» για όλα τα τρέχοντα ζητήματα (πολιτικές εξελίξεις, οικονομία, εθνικά, μετανάστες, «Καλλικράτης», αγροτικές κινητοποιήσεις, κολέγια, λιμάνια, ναυπηγεία, φορολόγηση Εκκλησίας, σύνοδος Κοπεγχάγης).
Στη συνέχεια έγινε μια πρώτη συζήτηση σε επίπεδο Συνόδου για το ασφαλιστικό. Η Εκτελεστική Επιτροπή είχε εισήγηση για τα δύο πρώτα μέρη (σύντομο ιστορικό, η καταλήστευση και χρεοκοπία των ταμείων), ενώ για το τρίτο (θέσεις και προτάσεις του ΑΣΚΕ) προσδιορίστηκαν τα ερωτήματα, με την προοπτική να υπάρχει εισήγηση στην επόμενη Σύνοδο. Αποφασίστηκε το πρώτο μέρος να δοθεί σε όλους τους αναγνώστες της «Ε» με το φύλλο του Μαρτίου. Το δεύτερο μέρος θα δοθεί με το φύλλο του Μαΐου, αφού εν τω μεταξύ τα μέλη κάνουν τις παρατηρήσεις τους. Ζητούμε και από τους αναγνώστες-φίλους μας να βοηθήσουν με στοιχεία και προβληματισμούς. Όταν κρίνουμε ότι σχηματίζεται μια ολοκληρωμένη εργασία, θα προχωρήσουμε στην έκδοσή της.
Στο τρίτο και κυριότερο μέρος της Συνόδου έγινε ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης. Ιδιαίτερα εξηγήθηκαν τα κατά συρροήν ψεύδη που ακούγονται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ για την οικονομία καθώς και οι λόγοι για τους οποίους τα κυβερνητικά μέτρα δεν πρόκειται να αποδωσουν. Έγινε εκτεταμένη και ενδιαφέρουσα συζήτηση, με βάση την οποία γράφτηκαν τα αντίστοιχα κείμενα στο παρόν φύλλο της «Ε».
Στο τελευταίο μέρος έγινε ο απολογισμός του προηγουμένου 6μήνου και ο προγραμματισμός για το επόμενο. Πέρα από την τακτική έκδοση της «Ε» και ανακοινώσεων, σημαντική θεωρούμε την τήρηση και αισθητική βελτίωση της ιστοσελίδας. Στο διάστημα αυτό είχαμε τακτικά τη δυνατότητα εκπρόσωπος του ΑΣΚΕ να παρουσιάζει τις θέσεις μας στην εκπομπή του φίλου δημοσιογράφου Χρ. Πηγαδίτη στο High TV (κάθε Δευτέρα 6-7μ.μ.) καθώς και να γράφουμε άρθρα στην εφημερίδα «Χριστιανική». Στις 27-28 Ιανουαρίου κλιμάκιο του ΑΣΚΕ ήταν στην Β. Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του φίλου δημοσιογράφου Γαβ. Αβραμίδη. Κάναμε τη μία από τις 3 εισηγήσεις σε εκδήλωση του υπό συγκρότηση πολιτικού ομίλου (στον οποίο και ευχόμαστε επιτυχία στις επιδιώξεις του), δώσαμε συνέντευξη στο «Ράδιο Ακρίτες» και σε τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης και πήραμε μέρος στην εκπομπή του φίλου και μέλους της Χ.Δ. Απ. Παπαδημητρίου σε τοπικό κανάλι της Κοζάνης. Τέλος με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ΑΣΚΕ-5 (Μακεδονία) στην Ηλιούπολη στις 22 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Ειδικού Σχολείου.
Για το προσεχές διάστημα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης με φίλους του ΑΣΚΕ την Κυριακή 21 Μαρτίου 11π.μ.-1μ.μ. στα γραφεία μας για την ενημέρωσή τους και την ανταλλαγή απόψεων. Αποφασίστηκε το τύπωμα καινούργιας αφίσας και καινούργιας προκήρυξης με περιεχόμενο τις τρέχουσες εξελίξεις. Η προκήρυξη θα μοιράζεται μαζί με προηγούμενη, που παρουσίαζε τη φυσιογνωμία του ΑΣΚΕ. Τέλος θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε τη δουλειά για την έκδοση του ΑΣΚΕ-6 με την ταυτότητά μας, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών του εγχειρήματος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)