Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα. Θέματα της διάσκεψης ήσαν: α) Η συνέχιση της ΝΑΤΟικής κατοχής του Αφγανιστάν (χωρίς να ομολογούν ότι έχασαν τον πόλεμο). β) Η αντιπυραυλική ασπίδα (μέρος της οποίας εγκαθίσταται στην Τουρκία). γ) Οι σχέσεις με τη Ρωσία (η οποία δέχθηκε να χρησιμοποιούν εδάφη της οι νατοϊκοί).
Η διάσκεψη αυτή καθόρισε το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, με το οποίο αλλάζει ο χάρτης ελέγχου της περιοχής μας, δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στην Τουρκία, η οποία έσπευσε εξαρχής να θέσει τους όρους της (μεταξύ των οποίων να μη στοχοποιηθεί το Ιράν), ενώ η Ελλάδα απλά επιφυλάχθηκε, που σημαίνει ότι θεωρητικώς συζητεί τα πάντα!
Το πιο σημαντικό, που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, είναι ότι το νέο δόγμα περιλαμβάνει διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και των λόγων επεμβάσεων της συμμαχίας. Πλέον, δε θα παρεμβαίνει για στρατιωτικούς και μόνο λόγους, αλλά και για περιβαλλοντικούς, ηλεκτρονικής τρομοκρατίας, κοινωνικών αναταραχών!! Δεν έχουν πλέον καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις καταστολής των χωρών μελών. Προφανώς τρομοκρατήθηκαν από το γεγονός ότι η ρουμανική αστυνομία, αντί να χτυπήσει τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώθηκε μαζί τους! Τώρα, λοιπόν, θα μας στέλνουν στρατό του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεών μας. Είναι σαφές ότι το ΝΑΤΟ θα μεταβληθεί σε ένα διεθνή χωροφύλακα προάσπισης των ζωτικών συμφερόντων της Νέας Τάξης με ποικίλες (ιδιαίτερα για την Ελλάδα) αφορμές. Έννοιες όπως η εθνική κυριαρχία θα δεχθούν μεγαλύτερο ακόμα πλήγμα.
Για όλ’ αυτά ο Γιωργάκης δηλώνει ότι «τα αποτελέσματα της διάσκεψης είναι ιδιαίτερα θετικά»!! Η ανάγκη για αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ (πάγια θέση του ΑΣΚΕ) γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Και η ανάγκη ανατροπής των κατοχικών επίσης.