ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ

Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες
Εκδιώχθηκαν άρον άρον από την Ελλάδα οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί πρόσφυγες που ζητούν πολιτικό άσυλο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (αναφερόμαστε σε όσους πράγματι είναι κι όχι στους δεκαπλάσιους που το δηλώνουν, χωρίς να είναι ούτε Παλαιστίνιοι ούτε πολιτικοί πρόσφυγες). Μάλλον η απόφαση είναι απόρροια των θερμών εναγκαλισμών του Γιωργάκη με το Νετανιάχου, ο οποίος Νετανιάχου πριν λίγους μήνες αντιμετώπισε Έλληνες πολίτες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ως εγκληματίες! Αλλά όταν τους Παλαιστίνιους τους καταδιώκει ο ίδιος ο «πρόεδρός τους», τι να περιμένει κανείς από το Γιωργάκη και τον Ισραηλινό;

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το «αργυρό μετάλλιο ανδρείας για προσήλωση στο καθήκον, αυταπάρνηση και εθνοπρεπή στάση» η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, που υπηρέτησε την περίοδο 2004-08 στο Μέγα Δέρειο Έβρου, ένα χωριό με 1200 Πομάκους. Η βράβευσή της είναι η δεύτερη μετά την πρώτη στα πλαίσια του Διαγωνισμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2010», κατά τη διάρκεια της οποίας η (τέως, ευτυχώς) Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας διαβόητη κ. Δραγώνα την απειλούσε στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μετάθεση. Θυμίζουμε ότι οι φίλοι της κ. Δραγώνα ξυλοφόρτωσαν άγρια τη δασκάλα, την οποία τελικά και μετέθεσαν, για να μην ενοχλεί τις δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου!
Τραπεζίτες στη φυλακή!
«Συλλήψεις τραπεζικών στελεχών για τη χρεοκοπία της Ισλανδίας», έγραψαν οι εφημερίδες, δημοσιεύοντας και φωτογραφία που δείχνει εξοργισμένους πολίτες να διαδηλώνουν έξω από μεγάλη τράπεζα.
Ελπίζουμε πως δεν είναι μακριά η ώρα που θα τιμωρηθούν οι ένοχοι και στη χώρα μας.
Η εξέγερση στην Τυνησία

Την ώρα που γράφεται η «Ε» κλιμακώνεται η εξέγερση του λαού της Τυνησίας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εξεγερμένους και ευχόμαστε το πρώτο βήμα, την εκδίωξη του προέδρου-δικτάτορα Μπεν Αλί, να ακολουθήσουν κι άλλα, ώστε να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του.
Η εξέγερση φαίνεται να εξαπλώνεται και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες με συντηρητικά και υποτελή καθεστώτα (Ιορδανία, Αλγερία, Μαυριτανία, Υεμένη). Αν ακουμπήσει και την Αίγυπτο, θα πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό.
Σε άλλο φύλλο σκοπεύουμε να αναφερθούμε πιο αναλυτικά. Προς το παρόν υπενθυμίζουμε ότι ο δικτάτορας ήταν μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!), πρόεδρος της οποίας είναι ο άλλος... μεγάλος σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου! Εκεί την καταντήσανε.
Ένας άλλος... σοσιαλιστής, ο Ντομινίκ Στρος Καν, είναι σήμερα γενικός διευθυντής του ΔΝΤ. Ο Στρος Καν επισκέφθηκε την Τύνιδα το 2008, σφιχταγκάλιασε τον ... σύντροφό του Μπεν Αλί και του είπε: «Η οικονομία της Τυνησίας πάει καλά... Η εκτίμηση του ΔΝΤ για την πολιτική της Τυνησίας είναι πολύ θετική... και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση... Δεν υπάρχουν φόβοι για το μέλλον της Τυνησίας... Στην Τυνησία όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά».
Το ίδιο προφητικός θα αποδειχθεί και για τη χώρα μας ο κύριος Στρος Καν.
Στο πυρ το εξώτερο η Ιστορία!
Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν φοβισμένους υπηκόους, που δε θα γνωρίζουν ούτε από πού έρχονται ούτε πού πάνε, η κυρία Διαμαντοπούλου μετέτρεψε σε προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας για τη Β’ και Γ’ τάξη του Λυκείου. Στο Λύκειο θα διδάσκεται μόνο Αρχαία Ιστορία και όχι Βυζαντινή, η Τουρκοκρατία, η Ενετοκρατία, η Επανάσταση του 1821, η Αντίσταση κατά των Γερμανών και όλοι οι νεώτεροι αγώνες που μας εμπνέουν και σήμερα, για να διώξουμε και και τους σύγχρονους κατοχικούς.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)