Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη

Στις 25-27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το «2ο Συμπόσιο για την Ενότητα των Λαών». Στην τελική του διακήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «χαιρετίζει τον επαναστατικό αγώνα των λαών της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης, της Τυνησίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λατινικής Αμερικής, της Τουρκίας και των άλλων χωρών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του».
Στο συμπόσιο ήταν προσκεκλημένο από την Ελλάδα, μαζί με άλλους φορείς, και το ΑΣΚΕ, αλλά η παρουσία μας δεν κατέστη δυνατή. Αποστείλαμε, όμως, τον παρακάτω χαιρετισμό, που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών.
“Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εργασίες του «2ου Διεθνούς Συμποσίου για την Ενότητα των Λαών».
Πιστεύουμε ότι το Συμπόσιο θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προόδου στο σκληρό αγώνα που δίνετε για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Αυτοδιάθεση των λαών.
Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το ΑΣΚΕ, όπως μέχρι σήμερα έτσι και στο μέλλον, με τις μικρές του δυνάμεις θα εκφράζει σταθερά την αλληλεγγύη του προς τους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας και του Κουρδιστάν μέχρι την οριστική απελευθέρωση.
Σήμερα, που οι λαοί της Ανατολικής Μεσογείου εξεγείρονται, για να απαλλαγούν από την ξένη εξάρτηση και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, ελπίζουμε ότι ήρθε πιο κοντά η ώρα να επικρατήσουν στην περιοχή μας η φιλία και η συνεργασία των λαών, στηριγμένες στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εθνικών ιδιαιτεροτήτων και του διεθνούς δικαίου”.