Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΚΕ

Η κατοχική κυβέρνηση του Γιωργάκη δε φαίνεται ότι μπορεί να μακροημερεύσει, παρά την προσπάθεια των προστατών της να τη διατηρήσουν μέχρι το 2013, ώστε να περάσει χαράτσια και άλλες αποφάσεις που δε θα δεχόταν να περάσει καμιά άλλη κυβέρνηση. Οι διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου δεν έχουν μεγάλη σημασία. Δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές ακόμη και μέσα στο 2011 για τους εξής λόγους:
Οι εσωτερικές αντιθέσεις
Οι αντιθέσεις μέσα στο κυβερνών κόμμα ακόμη και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση αυξάνονται και πληθύνονται, είναι εκτός ελέγχου και δεν μπορούν να κρατηθούν κρυφές. Εκφράζουν διαφορετικές προσωπικές στρατηγικές, κυρίως μεταξύ αυτών που αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν κανένα πολιτικό μέλλον στην Ελλάδα και προσπαθούν να εξασφαλίσουν την εύνοια των προστατών τους για καριέρα σε διεθνείς οργανισμούς ή ξένες επιχειρήσεις και σ’ εκείνους που προσπαθούν να παραμείνουν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Εκφράζουν επίσης τις αντιθέσεις ανάμεσα στις διάφορες μερίδες του ξένου παράγοντα στην Ελλάδα, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν όλοι όσοι συνθέτουν το κυβερνητικό συνονθύλευμα.
Οι λαϊκές αντιδράσεις
Ένας δεύτερος λόγος είναι η αγανάκτηση του κόσμου, που εντείνεται συνεχώς και εκφράζεται καθημερινά. Γίνονται συνεχώς περισσότεροι αυτοί που έχουν ήδη καταλάβει ότι ο Γιωργάκης και το στενό του περιβάλλον ήρθαν με σχέδιο να διαλύσουν την Ελλάδα. Τα κυβερνητικά στελέχη δεν τολμούν πλέον να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, γιατί κινδυνεύουν να προπηλακιστούν όχι από οργανωμένες ομάδες, αλλά από απλό κόσμο, με πλέον αγανακτισμένους αυτούς που τους έχουν ψηφίσει. Ο κατοχικός πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση υπό την προστασία χιλιάδων αστυνομικών, που μετακινήθηκαν απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική! Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε την εικόνα πόλης υπό ξένη κατοχή.
Τα αδιέξοδα των μνημονίων
Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο αυτή η κυβέρνηση δυσκολεύεται να σταθεί είναι ότι οι λογαριασμοί δε βγαίνουν. Το δημόσιο ήδη βρίσκεται άτυπα σε κατάσταση μερικής χρεοκοπίας, με τις περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών κ.λπ. Το 2012 θα είναι αδύνατο να καλυφθούν ακόμη και οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές, πιθανότατα και μέσα στο 2011. Η κατοχική κυβέρνηση προθύμως πειθαρχεί στις εντολές της τρόικας και αρπάζει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, αλλά μέχρι πότε; Πόσα νέα και πόσο πιο σκληρά μέτρα είναι σε θέση να επιβάλουν;
Μια άλλη πολιτική
Η συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Αλλά και άλλες προτάσεις που δεν ξεφεύγουν από τη λογική του συστήματος, όπως του κ. Σαμαρά ή κάποιων «προοδευτικών» ευρωπαϊστών, θα προσφέρουν μια μικρή ανακούφιση, αλλά δε θα λύσουν το πρόβλημα. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια ριζικά διαφορετική πολιτική, που προϋποθέτει να αποφασίζουμε μόνοι μας για τον τόπο μας, με πρώτο στοιχείο την απελευθέρωσή μας από τα δεσμά της Ε.Ε. (οι πλήρεις προτάσεις του ΑΣΚΕ σε προηγούμενα φύλλα της «Ε», στην προκήρυξη κ.λπ., όλα στην ιστοσελίδα).
Η συμμετοχή του ΑΣΚΕ
Η πρόταση αυτή είναι ανάγκη να ακουστεί ισχυρά στις ερχόμενες εκλογές, πολύ περισσότερο που, για λόγους οικονομικής αδυναμίας, λόγω της συμμετοχής μας στις ευρωεκλογές πριν από 4 μήνες, το ΑΣΚΕ δεν πήρε μέρος στις εκλογές του 2009. Είναι προφανές ότι οι οικονομικές δυνατότητες κάθε μέλους και φίλου του ΑΣΚΕ έχουν περιοριστεί, για κάποιους δραματικά, με τις απολύσεις, τα λουκέτα των μαγαζιών, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια, τα χαράτσια κ.λπ. Θα προσπαθήσουμε, όμως, όλοι να υπερβούμε τον εαυτό μας και, κυρίως, να διευρύνουμε τον κύκλο, ώστε τα βάρη να μοιραστούν σε περισσότερους. Έχουμε τονίσει πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε ότι το ΑΣΚΕ ούτε έχει ούτε θέλει να έχει εύπορους χρηματοδότες, ούτε παίρνει καμιά κρατική ή άλλη επιχορήγηση, όπως παίρνουν όλα τα ελεγχόμενα κόμματα. Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας προτιμούμε να μη συμμετάσχουμε, παρά το μεγάλο πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η αποχή μας.
Στη συνεστίαση της 16ης Οκτώβρη ή και νωρίτερα, σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών, θα μπορούμε όλοι να δηλώσουμε τη μικρότερη ή μεγαλύτερη συμβολή μας.