ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΑΝ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΚΑΤΟΧΗ

Ο ελληνικός λαός βιώνει πρωτοφανείς για τα μεταπολιτευτικά χρόνια καταστάσεις. Ο Γιωργάκης έφυγε, αλλά η κατοχή παραμένει. Μαζί με την κατοχή παραμένουν και τα σχέδια αυτών που την επέβαλαν. Οι τροϊκανοί της Αμερικής και της Ευρώπης και οι εντόπιοι συνεργάτες τους με απίστευτη μανία προσπαθούν να διαλύσουν την κοινωνία και τη χώρα μας. Συνεχίζουν το ολέθριο έργο τους και με τη νέα κυβέρνηση. Δεν είναι μόνον όσα έχουν φανεί μέχρι τώρα. Δεν έχουν στο νου τους μόνο την επιβολή όλο και σκληρότερων μέτρων λιτότητας, δήθεν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Απαιτούν το ξεπούλημα όλου του πλούτου (ορυκτά, υδρογονάνθρακες κ.λπ.) και όλων των δημοσίων επιχειρήσεων, ακόμη και αυτών που είναι στρατηγικής σημασίας, ακόμη και αυτών που σχετίζονται με την εθνική άμυνα. Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις οι νέοι ιδιοκτήτες (κυρίως ξένοι) θέλουν ν’ απασχολούν Έλληνες εργαζομένους με μισθούς Βουλγαρίας. Η ύφεση να συνεχίζεται και στρατιές νέων ανέργων να προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες. Σπουδαίοι νέοι Έλληνες επιστήμονες αναγκάζονται να ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό, αντί να υπηρετήσουν τη χώρα που τους ανέθρεψε και τους σπούδασε.
Στα σπίτια μας σχεδιάζουν να επιβάλλουν όλο και μεγαλύτερα χαράτσια, που να αδυνατούμε να τα πληρώνουμε, ώστε να τους τα πουλήσουμε σε εξευτελιστικές τιμές και να μένουμε σ’ αυτά με νοίκι. Σχεδιάζουν να φορολογούν ακόμη και τα κατοικίδια και τα δέντρα του κήπου μας. Τα χωράφια των Ελλήνων αγροτών, υποθηκευμένα τα περισσότερα στην Αγροτική Τράπεζα, σκέπτονται να τ’ αρπάξουν με την ιδιωτικοποίησή της.
Η διάλυση της υγείας να συνεχίζεται και να περικόπτονται παροχές προς τους ηλικιωμένους, απαραίτητες για την επιβίωσή τους. Υπολογίζουν σε διπλό κέρδος, αφού θα απαλλάσσονται ταχύτερα και από την καταβολή των συντάξεων.
Οι μαθητές, αφού πήραν μια πρώτη γεύση από εκπαίδευση χωρίς βιβλία, να μάθουν να εκπαιδεύονται και χωρίς εκπαιδευτικούς και χωρίς σχολεία. Να διαβάζουν μόνοι τους στο σπίτι με τον υπολογιστή και να προβιβάζονται με εξετάσεις παρόμοιες με τις σημερινές για το Lower και το Proficiency.
Παρόμοια σχέδια εφαρμόζονται ήδη και σε άλλες χώρες του «νότου» της Ε.Ε., με την Ελλάδα να χρησιμεύει ως πειραματόζωο, στο οποίο τα σχέδια αυτά εφαρμόζονται με το σκληρότερο τρόπο.
Ενώ θα λένε ότι όλ’ αυτά τα κάνουν για να μειώσουν το έλλειμμα, αυτό συνεχώς θα αυξάνεται και γι’ αυτό θα λένε ότι πρέπει να ξεχάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Σκοπεύουν να εκβιάζουν συνεχώς ότι δε θα πάρουμε την επόμενη δόση και δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν αποδεχτούμε τα πάντα. Μεγάλο ψέμα, γιατί ολόκληρες οι δόσεις επιστρέφουν στους δανειστές-τοκογλύφους, δήθεν για την εξόφληση των προηγουμένων δανείων (τα οποία στην πραγματικότητα τα έχουμε εξοφλήσει εις το πολλαπλούν). Έλεγαν ότι χρήματα υπάρχουν μέχρι τον Οκτώβριο, μετά μέχρι το Νοέμβριο κ.λπ.
Το Σύνταγμα παραβιάζεται κατάφωρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεκατίζονται από άξια στελέχη και αποδυναμώνονται παντοιοτρόπως. Μια χώρα καταχρεωμένη, υποταγμένη και εξευτελισμένη αδυνατεί να προασπίσει και την εδαφική της ακεραιότητα.
Τελικός σκοπός όλων των παραπάνω είναι να μικρύνουν την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας και τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών! Επιτρέπουν στους Τούρκους ν’ αλωνίζουν στην ελληνική Θράκη. Κατάργησαν ακόμη και την υπηρεσία του υπ. εξ. (με έδρα την Ξάνθη) που παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων. Ο Γιωργάκης, ως κατοχικός πρωθυπουργός, έχει ήδη κρυφά συμφωνήσει να παραχωρήσει μέρος της κυριαρχίας του Αν. Αιγαίου στους Τούρκους. Αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις για την ηλεκτροδότηση των νησιών του Αν. Αιγαίου από την Τουρκία! Επέτρεψε στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης να κινείται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ως προστάτης ανύπαρκτων μειονοτήτων. Έφτασε στο σημείο ν’ ανοίξει επίσημα θέμα αυτονόμησης της Κρήτης κατά την ομιλία του στη «Σοσιαλιστική» Διεθνή.
Είναι ακόμη άγνωστο κατά πόσο οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. στα υπουργεία Εξωτερικών και ’μυνας της κυβέρνησης Παπαδήμου θα αντιδράσουν στα σχέδια αυτά. Η ακύρωση της απόφασης Μπεγλίτη για την παράκαμψη της ιεραρχίας στις Ε.Δ. είναι ένα μικρό καλό σημάδι, αλλά η κατά κράτος υποχώρηση της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα και το ότι οι δύο υπουργοί δεν είναι καν του κλίματος Σαμαρά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εφησυχασμού.
Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων δε θα ολοκληρωθεί, γιατί ο ελληνικός λαός θ’ ανατρέψει το καθεστώς της κατοχής κι όσοι επέτρεψαν την προώθηση τέτοιων σχεδίων θα βρεθούν στη φυλακή (αν δεν προλάβουν το ελικόπτερο). Αλλά κάθε μέρα που περνάει με τους κατοχικούς στην εξουσία μπορεί να αποδειχτεί μοιραία. Γι’ αυτό πρέπει να επισπεύσουμε. Όπλο μας η αναβάπτισή μας στις παραδόσεις μας, του κοινοτικού πνεύματος, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της παραγωγικής εργασίας, την αξία των οποίων ανακαλύπτουμε ξανά, θέλοντας και μη, λόγω της κρίσης.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)