ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Παρελάσεις σε συνθήκες κατοχής!

Η διορισμένη κατοχική κυβέρνηση απαγόρευσε στον ελληνικό λαό να τιμήσει στις μεγάλες πόλεις την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821! Επέβαλε με τις κατασταλτικές δυνάμεις προστατευτικό κλοιό γύρω από τους κατοχικούς, φοβούμενη μήπως εκφράσει την αγανάκτησή του ο λαός για τα επώδυνα μέτρα της τρόικας, που εφαρμόζει η κατοχική κυβέρνηση και επί δύο χρόνια στραγγαλίζουν οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά τον ελληνικό λαό.
Πόση προσβολή είναι και μόνο να παρευρίσκονται οι κατοχικοί σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του 21, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια; Και πόση γελοιότητα να κρύβονται και να δημιουργούν ένα αστυνομοκρατούμενο φρούριο γύρω τους, για να μπορούν να εμφανιστούν δημόσια;
Σίγουρα τέτοια παρέλαση δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, με μοναδικούς θεατές το συρφετό των δοσίλογων και τη μισή αστυνομία στο Σύνταγμα να τους προσέχει. Στην Πάτρα και στην Κρήτη, όμως, η ύβρις των επισήμων δεν πέρασε έτσι. Πολλοί γονείς σε άλλες περιοχές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους. Στην Καλλιθέα ο πασοκικός δήμαρχος απαγόρευσε τη διεξαγωγή της παρέλασης, αλλά τα παιδιά την έκαναν μόνα τους, μαζί με τους δασκάλους τους!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)