ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ … ΠΑΤΑΤΕΣ

Έκπληξη σ’ όσους δε γνωρίζουν προκάλεσε η ανακοίνωση του ΚΚΕ στις 2/3/12, με την οποία επιτίθεται στο «κίνημα της πατάτας». Ας παραβλέψουμε τους παραλογισμούς που περιέχονται στην ανακοίνωση κι ας πάμε στην ουσία.
Βεβαίως, κάθε πολίτης που έχει καταλάβει γιατί φτάσαμε στα μνημόνια συμφωνεί ότι όσο παραμένουμε στην Ε.Ε. δε θα υπάρξει ουσιαστική λύση σε κανένα πρόβλημα. Η απορία, όμως, είναι: τι ενοχλεί το ΚΚΕ να προμηθεύεται η «λαϊκή οικογένεια», σε τόσο δύσκολες συνθήκες, πατάτες και άλλα προϊόντα στη μισή τιμή, έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα; Όταν, μάλιστα, με τέτοιες πρωτοβουλίες παραγωγοί και καταναλωτές συγχρόνως συνειδητοποιούν τη δυνατότητά τους να επηρεάζουν τη ζωή τους, άρα είναι πιο εύκολο να αμφισβητήσουν και ολόκληρο το σύστημα, βασική επιλογή του οποίου είναι η συμμετοχή στην Ε.Ε.; Σε όλα τα εγχειρίδια των Κ.Κ. αυτό δε διδάσκεται; Όταν κινητοποιούνται οι οικοδόμοι ή οι ναυτεργάτες μήπως δίνουν ουσιαστική λύση στα προβλήματά τους, εφ’ όσον το σύστημα δεν ανατρέπεται;
’λλος είναι, λοιπόν, ο λόγος: οι λαϊκοί αγώνες για τη βελτίωση (ή τη μη επιδείνωση) της ζωής μας μέσα στα πλαίσια του συστήματος είναι αποδεκτοί από το ΚΚΕ μόνον όταν τους καθοδηγεί το ίδιο. Αυτό ομολογείται και στο τέλος της ανακοίνωσης: «Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος και να απολαμβάνει τον πλούτο που αυτός παράγει.»
Όσο το ΚΚΕ συμπεριφέρεται μ’ αυτή τη μονοκομματική λογική προσφέρει σημαντική υπηρεσία σ’ ένα πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που κλυδωνίζεται.
Υ.Γ.: Φαίνεται ότι με την ανακοίνωση αυτή αγανάχτησαν ακόμη και τα μέλη του ΚΚΕ, γι’ αυτό ακολούθησε δεύτερη, που προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)