ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΝΤ- ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Στην υποβόσκουσα διαμάχη ΗΠΑ-Γερμανίας για το ευρώ, τη λιτότητα και την κρίση έχουμε αναφερθεί πολλές φορές («Ενημέρωση» φ. 142 έως 145, επίκαιρα κείμενα). Αμέσως μετά την εκλογή Ομπάμα η διαμάχη αυτή μετατράπηκε σε ανοιχτή σύγκρουση, με αφορμή την περιβόητη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Φυσικά κανένας απ’ αυτούς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Φοβούνται ότι η τυπική χρεοκοπία της χώρας (η ουσιαστική έχει ήδη επέλθει) θα διαλύσει την ευρωζώνη και θα βυθίσει τον κόσμο σε μια άνευ προηγουμένου ύφεση, με κίνδυνο γενικευμένου κραχ.
Οι ΗΠΑ συνεπικουρούμενες και από την Κίνα (που έχει πολλά τρις ευρώ αποθεματικά) συγκρούονται με τη Γερμανία με αιχμή το ΔΝΤ, που τυπικά επικαλείται ότι ο κανονισμός του δεν του επιτρέπει να δανειοδοτεί χώρες που δεν έχουν βιώσιμο χρέος. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι όπου αναμίχθηκε το ΔΝΤ είτε οι χώρες χρεοκόπησαν, είτε το έδιωξαν κακήν-κακώς. Το ΔΝΤ μας έχει δανείσει από το Μάιο του 2010 ως σήμερα συνολικά 22 δις.
Το «βιώσιμο» χρέος
Το ΔΝΤ ζητά από τη Γερμανία να κουρευτούν τα κρατικά δάνεια που δόθηκαν από τις χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα, ώστε το χρέος της να είναι «βιώσιμο», δηλ. 120% του ΑΕΠ το 2020. Ειναι απολύτως βέβαιο ότι ούτε τότε θα είναι βιώσιμο εφόσον ακολουθείται η ίδια πολιτική συνταγή της διαρκούς και ακραίας λιτότητας. Το ΔΝΤ, άλλωστε, δεν κουρεύει ποτέ τα δάνεια που χορηγεί. Ολες οι χώρες που δανείστηκαν απο το ΔΝΤ υποχρεώθηκαν να το ξεπληρώσουν.
Οι άρχουσες γερμανικές ελίτ διακατέχονται ιστορικά από το σύμπλεγμα ανωτερότητας και στυγνής επιβολής ακόμη και στη δική τους κοινωνία. Θέλουν να επιβάλλουν οιονεί κατοχή στις χώρες της Ε.Ε., με την οικονομική ισχύ τους, μέσω της θανατηφόρας για τα κράτη και τις κοινωνίες λιτότητας, με την οποία έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη. Όμως δεν αρκούνται σ’ αυτό. Επιδιώκουν την διαρπαγή των ενεργειακών πόρων και πηγών που έχουν γεωστρατηγική σημασία, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο έλεγχος σ’ αυτές ήταν ανέκαθεν προνομιακό πεδίο για τις ΗΠΑ, γι’ αυτό η γερμανική αποθράσυνση αποτελεί casus belli για τις ΗΠΑ. Η Γερμανία σ’ αυτήν την αναμέτρηση θα ηττηθεί για μια ακόμη φορά.
Η δόση και η απουσία της Ελλαδας
Κι ενώ όλοι αυτοί τσακώνονται για το ελληνικό χρέος, η κυβέρνηση και οι άθλιοι σύμμαχοί της ενδιαφέρονται μόνο για τη ... δόση, χωρίς να τους αφορά πώς θα λυθεί το πρόβλημα του χρέους, που φορτώνει δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες μας με τα υπέρογκα τοκοχρεωλύσια. Δεσμεύονται συνεχώς με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε νέα μνημόνια, που εντέλλεται η τρόικα, πέραν όσων ψηφίστηκαν με το ένα άρθρο στη Βουλή. Φοβούνται ακόμη και τους βουλευτές τους.
Όσο αργεί η δόση και δεν εισπράττουν οι τραπεζίτες τα 25 δις, βγαίνουν και οι νταβατζήδες στο κλαρί. Καραμνημονιακοί δηλ. παπαγάλοι, καθηγητάδες που τους έκοψαν τους μισθούς, αμαρτωλά εκδοτικά συγκροτήματα και άλλες ... δημοκρατικές δυνάμεις ξιφουλκούν κατά της Μέρκελ και του Σόιμπλε, «που μας πατάνε με τη μπότα τους στο λαιμό». Αυτά ώσπου να πέσει το χρήμα και να ... ξαναδοξάσουν τον ... συνεπή Σαμαρά.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)