ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Μια από τις πρώτες απαιτήσεις που ανέκαθεν επιβάλλουν οι ξένοι τοκογλύφοι σε χώρες που δανείζουν είναι να ξεπουλήσουν σ’ αυτούς τη δημόσια περιουσία τους (ακίνητα, δημόσιες επιχειρήσεις, μεταλλεία, ενεργειακούς πόρους κ.λπ.) σε εξευτελιστικές τιμές, αφού με τα «προγράμματά» τους της ακραίας φτώχειας οι αξίες πέφτουν ραγδαία. Η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας συνιστά εγκληματική πράξη, επειδή αφαιρούνται από τον ελληνικό λαό τα παραγωγικά μέσα που θα χρειασθεί για να επιβιώσει και ν’ αναπτυχθεί, όταν αποφασίσει ν’ απελευθερωθεί από τα δεσμά της νέας κατοχής. Όσοι συμπράττουν σ’ αυτό το έγκλημα είναι ένοχοι και οι πράξεις τους δε θα δεσμεύουν τη χώρα.
Το ΤΑΙΠΕΔ
Στη χώρα μας επέβαλαν την ίδρυση του διαβόητου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής(!) Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ως μνημονιακή υποχρέωση. Αυτό ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2011 (N. 3986/2011 με κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου). Όποιο περιουσιακό στοιχείο μεταφερθεί στο Ταμείο πωλείται, «αξιοποιείται» ή ρευστοποιείται. Δεν επιτρέπεται η επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων στο Δημόσιο. Οι ξένοι δεν επιτρέπουν καμιά αποκρατικοποίηση εκτός ΤΑΙΠΕΔ.
Το ΤΑΙΠΕΔ διοικείται από έξι(!) τραπεζικά και επιχειρηματικά στελέχη και δυο «παρατηρητές», έναν από την Ευρωζώνη και έναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αυτοί ουσιαστικά διοικούν. Μια «παρατηρητής», που διόρισε η Κομισιόν, ήταν και η Σλοβάκα Άννα Μπουμπενίκοβα, μπλεγμένη σε οικονομικά σκάνδαλα στη χώρα της. Τάξις και ηθική.
Υπάρχει όμως και «Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων», που αποτελείται από επτά «σοφούς», για να υπάρχει και το «επιστημονικό» άλλοθι του εγκλήματος. Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ διορίζει τέσσερις και η τρόικα τρεις. Το Συμβούλιο «γνωμοδοτεί» για κάθε αποκρατικοποίηση ό,τι επιθυμεί η τρόικα.
Στο Ταμείο αυτό έχουν εκχωρηθεί ακίνητα, μετοχές εταιρειών και δικαιώματα του Δημοσίου, όπως  μετοχές ΔΕΚΟ και τραπεζών, λιμάνια, αεροδρόμια, ψηφιακές συχνότητες, λαχεία, ΟΠΑΠ κ.λπ. Θέλουν οι άθλιοι να πουλήσουν δημόσια κτίρια, όπως αυτά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, των υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, της Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης, του Αρχηγείου Αστυνομίας, και μετά να τα νοικιάσουν από τους νέους ιδιοκτήτες!!
Το IBC
Το πρώτο κατόρθωμα-σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ είναι η επαναπαραχώρηση του Ολυμπιακού Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στον όμιλο Λάτση (Lamda). Το 2007 ο όμιλος Λάτση νοίκιασε ένα μέρος του IBC (132.200 τ.μ.). Η σύμβαση είχε ισχύ για 40 χρόνια και το Δημόσιο θα εισέπραττε 350 εκατ. ευρώ. Μετά από 15ετία προβλεπόταν αύξηση του τιμήματος. Το ΤΑΙΠΕΔ ξαναπαραχώρησε στον όμιλο Λάτση ολόκληρο το Ολυμπιακό Ακίνητο IBC (153.800 τ.μ.) αντί 81 εκατομμύριων για 90(!!) χρόνια. Το κτίριο δηλ. παραχωρήθηκε έναντι 5,8 ευρώ ανά τ.μ., ενώ μέχρι πρόσφατα εκμισθωνόταν έναντι 60,5 ευρώ ανά τ.μ.
Η ΑΤΕ και το Τ.Τ
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι διαχρονικό έγκλημα. Από τα πρόσφατα είναι η χαριστική παραχώρηση νύχτα της «καλής» Αγροτικής Τράπεζας με 17 δισ. καταθέσεις στην Πειραιώς έναντι, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργοί Στουρνάρας-Προβόπουλος, 90 εκ.!! Την «κακή» τράπεζα, δηλ. τα χρέη, τη φόρτωσαν σ’ αυτούς που πληρώνουν ακόμη φόρους και χαράτσια. Το ίδιο κόλπο θέλουν να κάνουν και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όλες οι ιδιωτικές τράπεζες θα τσεπώσουν την ανακεφαλαιοποίηση με δάνεια που πληρώνει ο ελληνικός λαός, όχι όμως και οι δημόσιες (ΑΤΕ, Τ.Τ.), για να έχουν πρόσχημα να τις ξεπουλήσουν.
Συναφές με την Αγροτική είναι και το ξεπούλημα των θυγατρικών της, δηλ. της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Θυμίζουμε ότι η ΕΟΚ-ΕΕ κατέστρεψε, εκτός των άλλων, την ελληνική παραγωγή γάλακτος και ζάχαρης με τις περιβόητες ποσοστώσεις, δηλ. με τα ανώτατα όρια παραγωγής. Αν γινόταν υπέρβαση, η Κομισιόν επέβαλλε πρόστιμο. Μάλιστα, για τη ζάχαρη κατά το 2006 επιδοτούσε τα ζαχαρουργεία, για ν’ αλλάξουν παραγωγή από ζάχαρη σε βιοαιθανόλη.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι ο Βενιζέλος υποχρέωσε τον ελληνικό λαό να πληρώσει 1,7 δισ. εν μέσω μνημονίων, για να «σώσει» την Proton Bank του απατεώνα Λαυρεντιάδη.
Τα μεταλλεία Κασσάνδρας
Άλλο μεγάλο έγκλημα-σκάνδαλο είναι η εκχώρηση των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής στον όμιλο Μπόμπολα. Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το Δημόσιο αγόρασε τα μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρία TVX Hellas (θυγατρική της πολυεθνικής Kinross) έναντι 11 εκατ. Την ίδια ημέρα το ελληνικό δημόσιο μεταπώλησε τα μεταλλεία μαζί με 70 άλλα περιουσιακά στοιχεία στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός, του ομίλου Μπόμπολα. Για όλ’ αυτά το δημόσιο εισέπραξε 11 εκατ., δηλ. όσα πλήρωσε μόνο για τα μεταλλεία!! Τη σύμβαση υπέγραψε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Πάχτας (του οποίου εκλογική περιφέρεια είναι η Χαλκιδική). Η πώληση έγινε εν κρυπτώ και απευθείας, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, ενώ η εταιρεία του Μπόμπολα απαλλάχθηκε από τους φόρους μεταβίβασης και άλλα έξοδα! Έξι μήνες αργότερα η αγοραία αξία των μεταλλείων ήταν 408 εκατ.! Το 2007 ο όμιλος Μπόμπολα πούλησε το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής του έναντι 132 εκ. σε πολυεθνική (Εuropean Goldfilds), η οποία το ξαναπούλησε στην Eldorado Gold (πολυεθνική εταιρεία με έδρα τον Καναδά και με κύριους επενδυτές κερδοσκοπικά κεφάλαια και τράπεζες, όπως η JP Morgan και η Goldman Sachs). Από τα 15,8 δισ. της εκτιμώμενης αξίας μεταλλεύματος το δημόσιο δε θα πάρει ούτε 1 ευρώ!!
Η χώρα μας για την απ’ ευθείας πώληση στο Μπόμπολα παραπέμπεται από την Κομισιόν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει με τα πρόστιμα για μια ακόμη φορά τους νταβατζήδες και τους πολιτικούς υπηρέτες τους, που Κύριος οίδε πόσο πλουσιοπάροχα αμείφθηκαν για τις «υπηρεσίες» τους σ’ αυτό το εγκληματικό σκάνδαλο.
Το σκάνδαλο δεν είναι μόνο οικονομικό. Η τεράστια οικολογική καταστροφή που προκαλεί η εξόρυξη χρυσού (καταστροφή δάσους, λίμνες τοξικών υγρών κ.λπ.) έχει κινητοποιήσει τους κατοίκους της Χαλκιδικής, που με εντυπωσιακές πορείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντιδρούν στα σχέδια αυτά. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ φυσικά τις έχουν θάψει. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε.
Οι νταβατζήδες ανησυχούν
Τα συνεχή δημοσιεύματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης (Σπίγκελ, Στερν κ.λπ.) και του διεθνούς πρακτορείου Ρόιτερ κατά των πλούσιων διαπλεκόμενων για διαφθορά, δηλ. για προνομιακές σχέσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εξαγωγή κεφαλαίων, καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και φοροδιαφυγή (οι περισσότεροι δηλώνουν εισοδήματα χαμηλοσυνταξιούχου!) τους έχουν ανησυχήσει σφόδρα. Φυσικά οι Γερμανοί, πρωταθλητές της διαφθοράς, είναι οι τελευταίοι που θα έπρεπε να μιλούν για διαφθορά.
Η εγκατάσταση επιτρόπων της Ε.Ε. στις ελληνικές τράπεζες, που θα ελέγχουν τα δάνεια προς τις εν πολλοίς χρεοκοπημένες επιχειρήσεις των νταβατζήδων, ιδιαίτερα των ΜΜΕ τους, που συντηρούνται με δανεικά, τους φοβίζει ότι οι Γερμανοί δεν τους θέλουν πλέον ούτε για μεσάζοντες. Κι αυτό παρά την ένθερμη υποστήριξή τους σε κάθε γερμανικό μνημονιακό παραλογισμό. Φοβούνται ότι οι Γερμανοί θέλουν τις επιχειρήσεις τους μόνο για λογαριασμό τους. Δυστυχώς η άρχουσα τάξη της χώρας έχει στο DNA της την εξάρτηση και την εξυπηρέτηση των ξένων και δε φαίνεται ότι θ’ αντιδράσει στην εξαφάνισή της, όπως ακριβώς και η προηγούμενη γενιά της, που αφανίστηκε με την ένταξη στην ΕΟΚ. Τα «νέα τζάκια» μπορεί να είναι γερμανικά, αν ο ελληνικός λαός δεν αποτινάξει τη νέα κατοχή.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)