Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Πιθανόν να μη χρειάζεται, πλέον, να αφιερώνεται χώρος και χρόνος για τους συνεχώς ανανεούμενους φορολογικούς νόμους, αφού οι στόχοι τους είναι γνωστοί, οι εκάστοτε ρυθμίσεις τους διαρκώς βαρύτερες για τους πληττόμενους και οι φαινομενικοί παραλογισμοί τους όλο και πιο πρόδηλοι. Και μάλιστα, όταν είχε προαναγγελθεί ότι, επιτέλους, θα καταρτιζόταν φορολογική νομοθεσία για διαρκή χρήση, εύληπτη και ... δίκαιη. Άλλα όμως επιτάσσει η τρόικα, που φυσικά ανταποκρίνονται και στις μύχιες επιθυμίες των εγχώριων εκτελεστών των σχεδίων της.
Η «διαρκής χρήση του» θα περιοριστεί σε 2-3 μήνες, με τις διορθωτικές διατάξεις του να επιβάλλουν συνεχώς νέες «ρυθμίσεις». Το «εύληπτο» του περιεχομένου του ισοδυναμεί με δαιδαλώδεις και ακαταλαβίστικες επιθέσεις στην κοινή λογική. Όσο για το «δίκαιη», αφ’ ενός όσοι έχουν τέκνα θα πληρώνουν τα ίδια με τους άτεκνους ίσων εισοδημάτων, αφ’ ετέρου διαγράφηκαν από τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης τα πολύμετρα κότερα, διότι είπαν θα φύγουν από την Ελλάδα για Τουρκία και θα χαθούν... πολλαπλάσια κέρδη!
Χρειάζεται όμως μια εξήγηση για την απροκάλυπτη νέα φορολογική επιδρομή και αποκάλυψη των πραγματικών στόχων της, ώστε να καθορίσουν ευκολότερα και το ύψος και την ένταση των ούτως ή άλλως αντιδράσεων που θα επιφέρουν τα καινούρια μπιλιέτα της εφορίας.
Η καινούρια φορολογική επέλαση, πρώτα πρώτα, δεν υπηρετεί με κανένα τρόπο τη δημοσιονομική εξυγίανση ούτε απλώς την αύξηση των εσόδων του κράτους για κάλυψη των, υποτίθεται, αναγκών του. Αν επιδιωκόταν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε ήδη να έχει βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση, ενώ αντίθετα συνεχώς επιδεινούται και, με τους συνεχώς νέους φόρους, όλο και λιγότερα χρήματα αποκομίζονται! Αν επιδιωκόταν η αύξηση των εσόδων, αυτά θα είχαν πολλαπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια με τη φορολόγηση του «λευκού» και μαύρου χρήματος των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων καταθέσεων στο εξωτερικό (και στο εσωτερικό!), πέρα από τις κατασχέσεις των όσων ήδη αποδεδειγμένα λαθροθηρούσαν στο κράτος και τις τσέπες μας. Αν επιδιωκόταν η εξάλειψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, θα είχε, τουλάχιστον, περιοριστεί η συνεχιζόμενη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στους άχρηστους οργανισμούς με τις αργομισθίες των χιλιάδων κομματικών στελεχών τους ή στις εκατοντάδες άχρηστες και, κυρίως, εχθρικές(!) ΜΚΟ κ.λπ., κ.λπ.
Είναι πλέον γνωστό σε πολλούς (ελπίζουμε να το εμπεδώσουν σιγά-σιγά όλοι) ότι το μόνο, ουσιαστικά, που ενδιαφέρει τους δυνάστες μας και τα εδώ όργανά τους είναι να μετατρέψουν τους πολλούς των Ελλήνων σε πένητες και στην πράξη να δημεύσουν τα όσα περιουσιακά στοιχεία ενδεχομένως διαθέτουν ακόμη, (ιδιαίτερα ενδιαφέρονται για αγροτικές και αστικές μικροϊδιοκτησίες), ώστε να μετατρέψουν την κοινωνία στο όνειρό τους, το πριν από χρόνια ομολογημένο μάλιστα, σε κοινωνία δηλαδή του 1/10 (τότε έλεγαν των 2/3, ώστε οι περισσότεροι να ελπίζουν ότι θα εξασφάλιζαν θέση σ’ αυτό…). Δε μπορούσαν να επιτύχουν κάτι τέτοιο μόνο με απολύσεις και ανεργία ούτε μόνο με μειώσεις μισθών και συντάξεων. Έπρεπε λοιπόν να συμπληρώσουν την επίθεση με φόρους επί φόρων, ώστε να εκποιηθούν και τα όσα υπάρχοντα κι έτσι να μειωθούν και οι μισθοί, για να έλθουν, όταν και εάν έλθουν, οι ξένες επενδύσεις και να πλημμυρίσουμε από ξένους, κυρίως Γερμανούς, αγοραστές.
Δε θα περιορισθούν μόνο στην Ελλάδα. Εδώ όμως έχουν τους προθυμότερους υποτακτικούς, λόγω της μακροχρόνιας εξάρτησης και γι’ αυτό μας επέλεξαν επίσημα ως πειραματόζωο, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις μας. Ο κατ’ εξοχήν εντεταλμένος τους, άλλωστε, Στουρνάρας δήλωσε πρόσφατα, όταν τον ρώτησαν, αν φοβάται κοινωνική έκρηξη: «δε φοβάμαι, γιατί οι Έλληνες έχουν υπομονή»!! Σύντομα, πολύ σύντομα θα διαψευσθεί όμως…