Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ», ΤΑ ΑΒΓΑ, ΟΙ «ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ

Η συνεχής διάλυση του δημοσίου και ο αφελληνισμός του, όπως υπαγορεύουν οι ξένες δυνάμεις κατοχής και εφαρμόζει δουλικά η κυβέρνηση των γραικύλων, βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις. «Για να γίνει ομελέτα σπάμε αβγά» και «δεν μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι», διαλαλεί κάθε τόσο ο θλιβερός Σαμαράς, για να δικαιολογήσει την κατεδάφιση του δημοσίου και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Έχει φαίνεται αδυναμία στις ομελέτες και στους «βολεμένους», δηλ. στους κακοπληρωμένους καθηγητές των σχολείων, στους σχολικούς φύλακες, στους δημοτικούς αστυνομικούς, στους υγειονομικούς και Κύριος οίδεν ποιους άλλους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους θα του ζητήσουν να θυσιάσει στο Μολώχ της τρόικας. Αδιαφορεί για την κοινωνία και τη χώρα, με την αγαστή βοήθεια των μεγαλοδημοσιογράφων και των καναλιών των νταβατζήδων, που θέλουν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σφαγιάζονται, χωρίς να αντιδρούν. Ενώ για τους δυστυχείς φοροφυγάδες με offshore, μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού μαζί με χρυσοκάνθαρους «συμβούλους», όπως αυτούς του Στουρνάρα με 300.000 ετήσια αμοιβή, τα τεκμήρια πολυτελείας, όπως σκάφη, αεροπλάνα, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα, αποτελούν μεγίστη αδικία.
Τα προβλήματα του δημοσίου διαχρονικά οφείλονται στα ρουσφέτια, στους αθρόους διορισμούς «ημετέρων», στην αναξιοκρατία και στην αίσθηση ιδιοκτησίας του, που έχουν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν, δηλ. το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αυτοί λεηλάτησαν το δημόσιο με τις μίζες για έργα και προμήθειες και χαριστικές πράξεις στους νταβατζήδες, ενώ εξαχρείωσαν «ημέτερους» υπαλλήλους, συμμέτοχους στη λεηλασία και στη διαφθορά. Σε πολλούς τομείς κατέστησαν το δημόσιο αναποτελεσματικό, μ’ ένα πολυδαίδαλο νομοθετικό πλαίσιο, τη λεγόμενη γραφειοκρατία, με την οποία διαχέουν την ευθύνη και ταλαιπωρούν τους πολίτες. Υπάρχουν όμως πολλοί τομείς του δημοσίου που λειτουργούν, έστω και στοιχειωδώς, και είναι απολύτως απαραίτητοι για την ύπαρξη μιας κοινωνίας και μιας χώρας, όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Ασφάλιση, ο πολιτισμός, η δημόσια τάξη, η Τ.Α., το ηλεκτρικό, το νερό, οι συγκοινωνίες, κ.λπ.
Αντί μια κυβέρνηση να εκκαθαρίσει το δημόσιο από τις παθογένειες αυτές, το διαλύει, πουλώντας τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις σε ξένους, ετοιμάζεται να δώσει τον ΕΟΠΥΥ στους Γερμανούς, κλείνει την ΕΡΤ και απολύει τυφλά χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς καμία λογική, έτσι, επειδή το απαιτούν οι ξένοι. Τα υπουργεία διοικούνται από εσμούς τροϊκανών γκαουλάιτερ, που πληρώνει ο ελληνικός λαός, με επικεφαλής τους Φούχτελ και Ράιχενμπαχ. Οδηγούν έτσι στον απόλυτο εξευτελισμό τη δικομματική κυβέρνηση του θλιβερού Σαμαρά, που, δυστυχώς, μόνο με τις κατοχικές κυβερνήσεις 1941-44 μπορεί πλέον να συγκριθεί.
Η «Νέα Ελλάδα», που λέει ότι οραματίζεται ο θλιβερός Σαμαράς, είναι ένα προτεκτοράτο, κυρίως της Γερμανίας, με τη βιτρίνα της Ε.Ε., χωρίς Σύνταγμα, με δικούς τους νόμους και μ’ ένα λαό εξευτελισμένο και εξανδραποδισμένο.
Η μοίρα αυτή δε μας αξίζει κι όσο παραμένουμε αδρανείς σ’ αυτήν την κατοχή τα δεσμά μας θα πολλαπλασιάζονται, αν και δύσκολα τα πράγματα θα παραμείνουν πλέον ήρεμα.