Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» ΓΕΡΜΑΝΟΣ κ. ΜΠΑΧ… και η «αδιάφθορη» Γερμανία

Ο κατάλληλος άνθρωπος, για πρώτη φορά Γερμανός, εξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αυτής της μεγάλης μπίζνας, που κερδοφορεί μετατρέποντας τους αθλητές σε πειραματόζωα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.
Ως πρωταθλητής ξιφασκίας είχε κατηγορηθεί ότι «έκλεβε», χρησιμοποιώντας ένα υγρό γάντι, για να βραχυκυκλώνει το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των σκορ. Όταν σταμάτησε τον αθλητισμό, έπιασε δουλειά στην Adidas, όπου έγινε διευθυντής. Ο πρόεδρος της Adidas Χορστ Ντάσλερ ήταν και ιδρυτής της ISL Worldwide, μπλεγμένης σε αθλητικά σκάνδαλα. Ο Ντάσλερ συνέστησε τον Μπαχ στο διαβόητο φρανκικό Σάμαρανκ, τότε πρόεδρο της ΔΟΕ, και από τότε άρχισε η καριέρα του Μπαχ στη ΔΟΕ.
Όταν το 2008 ξέσπασε το διεθνές σκάνδαλο της Siemens, ο Μπαχ βρέθηκε στα μισθολόγια της εταιρείας ως παχυλά αμειβόμενος σύμβουλος. Η Siemens χρησιμοποιούσε τον Μπαχ, για να διεισδύει στις αραβικές χώρες, γιατί ήδη εδώ και 15 χρόνια ο Μπαχ συνδέεται επιχειρηματικά με το σεΐχη του Κουβέιτ, πρόεδρο της πανίσχυρης ένωσης των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών και χρηματοδότη της ΔΟΕ. Ο σεΐχης είναι ο ιδιοκτήτης της μοναδικής σημαντικής βιομηχανίας σε μια μικρή πόλη της Βαυαρίας, γενέτειρα του Μπαχ, στην οποία πρόεδρος είναι ο Μπαχ. Ο Μπαχ είναι και πρόεδρος (με τις πλάτες ποιανού, άραγε;) του γερμανοαραβικού βιομηχανικού επιμελητηρίου.
Αν και η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της ΔΟΕ είναι μυστική και απαγορεύεται η δημοσιοποίηση της πρόθεσης ψήφου, ο σεΐχης ξεσάλωσε υπέρ του Μπαχ. Του έγινε μια χλιαρή επίπληξη!

 

…και η «αδιάφθορη» Γερμανία

 

Οι Γερμανοί, που έχουν το θράσος να μας κατηγορούν ως διεφθαρμένους (κι από κοντά τα ελληνόφωνα παπαγαλάκια τους), είναι πρωταθλητές στη διαφθορά. Το φαινόμενο Siemens δεν είναι μεμονωμένο. Η ίδια η Κομισιόν αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει επικυρώσει τις 2 διεθνείς συμβάσεις κατά της διαφθοράς, παρότι η Ε.Ε. τις έχει υπογράψει.
Η αποκάλυψη έγινε ύστερα από ερώτημα του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή σε συζήτηση για το σκάνδαλο χρηματισμού προσώπων στην Ελλάδα και σε αφρικανικές χώρες από την Εταιρεία Γερμανικών Σιδηροδρόμων.