Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιναζιστικός, αντιμνημονιακός ή απελευθερωτικός αγώνας;

Υπενθυμίζουμε ότι η ΧΑ (και τα συναφή) είναι δημιούργημα ειδικού σκοπού αυτών που μας επέβαλαν τη νέα Κατοχή, οι οποίοι δήθεν ανησυχούν για έναν κίνδυνο που οι ίδιοι κατασκεύασαν και συντηρούν. Η νεοναζί κ. Μέρκελ με την παρέα τnς (ΕΕ και ΔΝΤ, δηλαδή ΗΠΑ) ανησυχούν για τη γιγάντωση του παλαιοναζί κ. Μιχαλολιάκου! Οσοι, λοιπόν, σήμερα στην Ελλάδα ανάγουν την αντιμετώπιση του ναζισμού σε ζήτημα αιχμής, απλώς αφήνουν περίπου ανενόχλητη τη νέα Κατοχή. Όσοι «χτυπούν» τη ΧΑ με τους δικούς της τρόπους, περιφρονώντας Σύνταγμα και νόμους (διακοπή χρηματοδότησης, «δεν απαντώ σε ερωτήσεις και επερωτήσεις της ΧΑ» κ.λπ.) αποδιαρθρώνουν μεν τις οργανώσεις τη, δεν μετακινούν όμως τους ψηφοφόρους τnς. Πολύ περισσότερο αφού δεν εκλείπουν τα αίτια που τη γιγάντωσαν (Μνημόνια, λαθρομετανάστες, διαφθορά και απαξίωση πολιτικών κ.λπ.). Βεβαίως στη δημοκρατική Ελλάδα κάθε εγκληματική πράξη πρέπει να τιμωρείται ταχύτατα και παραδειγματικά, αλλά το φρόνημα δεν διώκεται! Το οποιοδήποτε φρόνημα! Μήπως, τότε, προέχει ο αγώνας εναντίον του Μνημονίου «και μετά βλέπουμε»;Ή, μήπως, είναι όλοι ίδιοι (μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί), όπως ισχυρίζεται το ΚΚΕ; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το ΑΣΚΕ, που δεν μπόρεσε για οικονομικούς λόγους να πάρει μέρος στις προηγούμενες εκλογές, κάλεσε τους φίλους του να ψηφίσουν τα αντιμνημονιακά κόμματα. Προειδοποίησε, όμως (και σήμερα προειδοποιεί), ότι κατάργηση των Μνημονίων εντός ΕΕ και ευρώ (όπως διακηρύσσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) είναι αδύνατη, ότι η επικράτηση αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων δεν σημαίνει υποχρεωτικά μια ευοίωνη εξέλιξη.
Οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι (κατά τη γνώμη μας και μακάρι να διαψευστούμε) η ηγετική ομάδα που έχει επιβληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πολιτική κύκλων του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, που εκφράζονται από τον Ομπάμα. Το Μνημόνιο δεν ήρθε εξ ουρανού, αλλά ως αποτέλεσμα τnς βαθιάς εξάρτησης τnς πατρίδας μας, που γίνεται όλο και πιο καταστροφική και από το 2010 παίρνει τη μορφή Kaτoχής με τα Μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αρνούνται ότι σήμερα έχουμε Κατοχή!
Μια επικράτηση αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων μπορεί να δημιουργήσει μια δυναμική απελευθέρωσης, εφόσον υπάρχει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα και, ειδικότερα, ένα κίνημα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσnς, στο οποίο θα προσχωρούν συνεχώς δυνάμεις απ' όλο το πολιτικό φάσμα, Κυρίως το αντιμνημονιακό. Στην αντίθετη περίπτωση, μια ανιιμνημονιακή κυβέρνηση εντός ΕΕ και ευρώ δεν θα μπορέσει (και πιθανότατα δεν θα θελήσει καν) να πάρει κανένα φιλολαϊκό μέτρο. Θα το απαγορεύουν οι δανειστές, που θα εκβιάζουν ότι δεν θα δώσουν την επόμενη δόση, την οποία πάντοτε θα χρειαζόμαστε, εφόσον δεν αποχωρούμε από την ΕΕ και το ευρώ, γιατί θα παραμένει σφιχτή η θηλιά του χρέους. Τότε η αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα φθαρεί ταχύτατα και θα εμφανιστούν δικαιωμένοι οι μνημονιακοί, που θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι «πάνω που ολοκληρώναμε το πρόγραμμα σταθεροποίησης και θ' αρχίζαμε την ανάπτυξη, ήρθε ο Τσίπρας και τα διέλυσε όλα»! Που σημαίνει άλλα πολλά χρόνια Κατοχής!
Αρα η ελληνική κοινωνία σήμερα δεν έχει ανάγκη από ένα αντιμνημονιακό μέτωπο. Άλλωστε, τώρα πια ακόμη κι αυτοί που ψήφισαν τα Μνημόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) δηλώνουν αντιμνημονιακοί. Αυτό που σε κάθε περίπτωση απαιτείται είναι ένα ισχυρό κίνημα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, το οποίο, ακόμη κι αν δεν μπορέσει άμεσα να διεκδικήσει την εξουσία, θα μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.
Αλλά περί αυτού, όσοι πιστοί, θα τα ξαναπούμε.
Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ 3/11/2013