Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Οι Γερμανοί, σύμφωνα με έκθεση της BUNDESBANK, που δημοσιοποιήθηκε την άνοιξη του 2013, θεωρούν ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι πολύ υψηλό στην Ισπανία (83%), στην Ιταλία (70%) και στην Ελλάδα, όπου από την πρώτη στιγμή τους έκανε μεγάλη εντύπωση το υψηλό ποσοστό ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, με ιδιοκατοίκηση 84,6%, όταν μόνο το 44,2% των Γερμανών διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία. Δεν τους έκανε εντύπωση, όμως, και δεν το κατέγραψαν ότι, αντιθέτως προς τους Γερμανούς και ιδίως αυτούς που συνέταξαν την έκθεση, οι Έλληνες ζουν στην ανέχεια και την ανασφάλεια και ότι το ιδιόκτητο σπίτι, καρπός πολύχρονης εργασίας, είναι μια παρηγοριά στην κατάσταση που βρίσκονται. Δεν κατανοούν, επίσης, τη συναισθηματική σχέση που μπορεί να έχει ο Έλληνας με το σπίτι του και το χωράφι του, ιδίως εάν έχει περιέλθει σ’ αυτόν από γενιά σε γενιά.
Προφανής στόχος τους είναι να ελέγξουν και να πάρουν στην κατοχή τους ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων στη Νότια Ευρώπη. Στην Ελλάδα θέλουν να πλήξουν ταυτόχρονα και την πρωτογενή παραγωγή, όση τουλάχιστον απέμεινε από τις πολιτικές καταστροφής της, που επιβάλλει η Ε.Ε., με τη συνδρομή των εγχώριων υποτακτικών τους, αφού ήδη έχουν βάλει χέρι στη δημόσια περιουσία με το διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ.
Εργαλείο για την επίτευξη του στόχου τους είναι ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΑ), που «εκπόνησε» ο δικός τους, αυτός που έχουν τοποθετήσει ως υπουργό οικονομικών της Ελλάδας. Αυτός που παίρνει λεφτά από λογαριασμούς συνταξιούχων. Αυτός που θέλει να κατάσχει ακίνητα, για να πληρώνονται οι υπέρμετροι φόροι, που έχει επιβάλει η νέα κατοχή, ενώ ετοιμάζουν και κατασχέσεις κατοικιών για λογαριασμό των τραπεζών. Κατά τ’ άλλα ο πρωθυπουργός ασχολείται μόνο με το νέο όραμά του, δηλ. το πανελλαδικό Wi-Fi, με το οποίο φαντάζεται πως θα γιάνει τα βάσανα του ελληνικού λαού, που προκαλεί η κατοχική κυβέρνησή του. Μωραίνει Κύριος...
Ο νέος φόρος ουσιαστικά δημεύει την ακίνητη περιουσία, που έχει ήδη απαξιωθεί με τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τη δραματική μείωση των εισοδημάτων, με συνέπεια τη μηδενική σχεδόν ζήτηση των ακινήτων. Ο νέος φόρος αντικαθιστά και διαιωνίζει πλέον το χαράτσι του Βενιζέλου (έκτατο τέλος το βάφτισαν), που έβαλε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ήταν τόσο «προσωρινό» που διανύει ήδη τον 3ο χρόνο εφαρμογής του. Το χαράτσι αυτό στοίχισε σε χιλιάδες συνανθρώπους μας τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και στη ΔΕΗ μεγάλες ζημιές από απλήρωτους λογαριασμούς. Έχουν την πρόθεση, μάλιστα, να μειώσουν στο ελάχιστο ή και να μηδενίσουν το φόρο μεταβίβασης ακινήτων, για να μην πληρώσουν ούτε αυτόν οι ξένοι που θ’ αγοράσουν τις ελληνικές περιουσίες.
Η φορολόγηση γίνεται με αντικειμενικές αξίες του 2008, ενώ σήμερα οι πραγματικές μόλις που φθάνουν το 30%~50% των αντικειμενικών. Η Ε.Ε δεν επιτρέπει την αναπροσαρμογή τους, παρότι το μνημόνιο που μας υπαγόρευσε το Μάρτιο του 2012, επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου, όριζε αλλαγή αντικειμενικών αξιών τον Ιούνιο του 2012. Ο Όλι Ρεν, σε απάντηση ερώτησης του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη, όρισε πότε θα μας το επιτρέψει: «Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016». Τι χρειάζεται κάποιος μη κακοπροαίρετος για να πεισθεί ότι έχει επιβληθεί Κατοχή στην πατρίδα μας. Όχι βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που αρνούνται πεισματικά ότι έχουμε Κατοχή.
Με το νέο γερμανόπνευστο νόμο φορολογούνται πιο πολύ οι εκτάσεις με παραγωγικές καλλιέργειες, με στόχο την απαξιώσή τους, ώστε να εγκαταλειφθεί και η εναπομείνασα ελληνική γεωργική παραγωγή και να υποκατασταθεί με εισαγωγές. Ήθελαν να φορολογήσουν ακόμη και τις στάνες και τα μαντριά!
Εκτός από τους αγρότες και τους μικροϊδιοκτήτες, όμως, θίγονται και τμήματα της μεγαλοαστικής ακίνητης περιουσίας. Θίγονται στυλοβάτες του καθεστώτος, που αντιλαμβάνονται ότι ούτε αυτοί έχουν πλέον ασυλία από τους Γερμανούς, που τα θέλουν όλα δικά τους. Γι’ αυτό έχουν «εξεγερθεί» κατά του Στουρνάρα οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, που κινδυνεύουν να χάσουν τα παραδοσιακά τους εκλογικά ερείσματα στους αγρότες και τις οικονομικές και άλλες ενισχύσεις των μεγαλοαστών. «Αντισυνταγματικός είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων όσο και η διατήρηση του χαρατσιού για ένα έτος», δηλώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Όλ’ αυτά προκαλούν ανασφάλεια στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που είναι πλέον ανίκανοι να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις, παρά τη βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ. Ελπίζουμε ότι τα σχέδιά τους θ’ αποτύχουν, επειδή, πλέον, όλες οι κοινωνικές τάξεις είναι αντίθετες σ’ αυτή τη λαίλαπα, που επιβάλλει η Νέα Κατοχή.