Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κος Βαρθολομαίος ξανακτυπά! Τι, επιτέλους, επιδιώκουν οι ΗΠΑ;

Ο Πατριάρχης κατά την, θριαμβευτική (ορθώς...), επίσκεψή του στη Θράκη έθεσε ξανά θέμα ελέγχου των εκκλησιαστών αρχών και, βεβαίως των οικονομικών τους (πέρα από την πνευματική «ηγεσία») σε όλες τις «νέες χώρες», δηλ. των περιοχών που απελευθερώθηκαν με τους βαλκανικούς πολέμους (1912,1913), Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης, νησιών ανατολικού Αιγαίου (Δωδεκανήσου, 1948), Κρήτης, διακηρύσσοντας ότι «ανήκουν σ’ εμάς»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει τέτοιο ζήτημα ο κ. Βαρθολομαίος, στον οποίο αντιτάχθηκαν με σφοδρότητα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και, τώρα, ο Ιερώνυμος, ευτυχώς. Δυστυχώς, κατά το Βαρθολομαίο, του έδωσαν σχετικές υποσχέσεις οι πρώην υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλος(!). Το ζήτημα δεν είναι απλά και αθώα θρησκευτικόεκκλησιαστικό, αλλά πολύ σοβαρότερα πολιτικό και εθνικό.. Να θυμίσουμε:

-Το Πατριαρχείο είναι (υποβαθμισμένος, εσκεμμένα) τουρκικός (!) θεσμός υπαγόμενος στο νομάρχη Κων/πολης και, θεωρητικά, θα μπορούσαν, πλην των άλλων, να δέχονται οι «νέες χώρες» οδηγίες από το τουρκικό κράτος...

-Το Πατριαρχείο ελέγχεται στην πράξη από το 1919 από τις ΗΠΑ (κυρίως ως θεσμός αντίρροπος στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Μόσχας, κάτι εξαιρετικά επίκαιρης σημασίας στις μέρες μας...)

- Είναι γνωστός ο σχεδιασμός, των ΗΠΑ για μια... μητροπολιτική Θεσσαλονίκη 4 εκατομ. κατοίκων (!)

- Είναι, επίσης, γνωστοί οι σχεδιασμοί για κατακερματισμό «ατίθασων» κρατών, δηλ. λαών, των ΗΠΑ (και όχι μόνο...) καθώς και οι παραλογισμοί των Αλβανών (για Ηπειρο), Σκοπιανών (για Μακεδονία), Τούρκων (για Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο) και Αμερικανών και Ισραηλινών (για Κρήτη), όλων με στενές δοσοληψίες με ΗΠΑ...

- Ο κ. Βαρθολομαίος, στην αρχή της θητείας του, σε επίσκεψή του στην Κρήτη δήλωσε ότι «Δεν προσκλήθηκε, ακόμη, στην Ελλάδα» (sic)!

Πρέπει τάχιστα να τον «μαζέψουν» οι Ελληνικές ηγεσίες, γιατί λόγω των συναισθηματικών δεσμών με το Πατριαρχείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός διχασμού και παρεπόμενων κινδύνων μεγάλων. Και όλοι εμείς να ενημερώνουμε συνεχώς τους Έλληνες πολίτες τι σημαίνουν όλα αυτά και να αποκαλύπτουμε και αποδυναμώνουμε όσους θα συνηγορούν, άμεσα ή έμμεσα, στις παραπάνω επιδιώξεις. Εμείς και μετά πολλών άλλων που έχουν ανάλογες ευαισθησίες και αποφασιστικότητα!!!