ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ

Τι απέγινε το πρόσφατο μεγάλο ΟΧΙ την 20η  Σεπτεμβρίου; Γιατί επιβραβεύθηκαν συλλήβδην οι δυνάμεις των μνημονίων, του ΕΥΡΩ πάση θυσία  και οι συνοδοιπόροι τους ;  Γιατί προωθούνται κόμματα που γελοιοποιούν το πολιτικό σύστημα; Αναρωτιόνται τώρα πολλοί, μετά όμως την απομάκρυνση απ’ το... ταμείο. (<...>Τώρα όλοι σχεδόν ξέρουν «τι ακριβώς συμβαίνει» και τι σημαίνει, στο πετσί τους, ο σύγχρονος ορισμός: «πολιτική είναι η τέχνη να εξαπατάς τους λαούς», χωρίς πάντως να επαληθεύεται, ακόμη, το «παθός μαθός»  «Ε» φύλλο 161 Μάιος 2015)

 Η αιφνιδιαστική προκήρυξη των εκλογών

            Μεσούντος του καλοκαιριού προκηρύχθηκαν οι εκλογές με express διαδικασίες και ήταν μέρος ενός σχεδίου που είχε καταρτισθεί, ουσιαστικά, από δανειστές και πάτρωνες, δηλ. Γερμανούς, Γάλλους και Αμερικάνους, με την υπογραφή της «συμφωνίας» στις 12 Ιουλίου, όπως «ομολόγησε» ο ίδιος ο Τσίπρας. Αλλωστε, όλος ο εσμός των ξένων  ορνέων επαινούσαν την «απόφασή» του και δεν...έσκουζαν, όπως στο δημοψήφισμα. «Μέρος της λύσης και όχι της κρίσης οι εκλογές», δήλωνε η Μέρκελ στις 21/8/2015.

            Ομως η κάθε πλευρά είχε και έχει τις δικές της επιδιώξεις. Οι Γερμανοί  αποβλέπουν στο μεγάλο συνασπισμό, για να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την έννοια Αριστερά, όπως εννοούν αυτούς που αντιτίθενται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, δηλ. της άγριας λιτότητας και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου με στόχο τη γερμανική κυριαρχία. «<...> Οποιος κοιτάει όμως την Ελλάδα, βλέπει ότι πέρασαν οι χαμένοι μήνες. Είχαμε μια συζήτηση εδώ με τον κ. Τσίπρα, αλλά πρέπει να πω ότι αξίζει σεβασμό η αλλαγή πορείας που έκανε, γιατί χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν έχει μέλλον η χώρα. Ετσι, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι η αριστερή ιδεολογία απέτυχε σε αυτήν την ήπειρο, γι' αυτό και υποχωρούν οι Podemos στην Ισπανία". Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 9/9/2015

Οι Γάλλοι επιδιώκουν να μη φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, δηλ. να εφαρμοσθεί απρόσκοπτα το μνημόνιο Τσίπρα, και να πιέζεται ταυτόχρονα η Γερμανία να  βάλει νερό στο κρασί της, επειδή γνωρίζουν ότι, αν «πέσει» η Ελλάδα, έρχεται η σειρά τους, μαζί με τους Ιταλούς,   να υποστούν μια γερμανική τρόικα, με σχέδιο Σόιμπλε.

Οι ΗΠΑ θέλουν μια κυβέρνηση της αρεσκείας τους και η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και μάλιστα, πάλι, με υπουργό Εξωτερικών τον, τέως σύμβουλο του Γιωργάκη, Κοτζιά τους πάει...γάντι και, προς το παρόν, φαίνονται  κερδισμένες με στόχο να κλείσουν με αυτούς και εις βάρος της χώρας μας τα εθνικά θέματα (Κύπρος, Σκόπια ενεργειακά κ.λπ.). Βιάζονται...

Εκλογές και εκλογικά αποτελέσματα

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε συνθήκες πρωτοφανούς πόλωσης, που ευνοούσε, τώρα πλέον, ένα νέο μνημονιακό δικομματισμό, με ψευτοδιλήμματα για τους έλληνες πολίτες (νέο-παλιό, ψηφίζουμε πρωθυπουργό κ.λ.π.) και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα (ισοδύναμα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ΜΜΕ  κ.λπ.). Χρησιμοποιήθηκαν  όλα τα συστημικά όπλα (δημοσκοπήσεις-ΜΜΕ-Λαζόπουλος κ.λπ.), για να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Νταβατζήδες-καναλάρχες  και  δημοσκόποι σε αγαστή συνεργασία εμφάνιζαν μέχρι την τελευταία μέρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ παλεύουν για την πρωτιά, ενώ γνώριζαν ότι η πλειοψηφία των αναποφάσιστων είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, κι έτσι λεηλατήθηκε ακόμη και ο κ. Σταύρος, που...παραπονιέται με τις... δημοσκοπήσεις.  Εθαβαν τον Καμμένο, προωθούσαν το... Λεβέντη, όπως έκαναν τον Ιανουάριο με τον κ. Σταύρο. Δούλευαν, οι περισσότεροι, για το μεγάλο γερμανικό συνασπισμό και φυσικά δεν ήθελαν με τίποτα να υπάρχει στη Βουλή μια πραγματική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις επιταγές των πατρώνων τους. Πάλεψαν με όλα τα μέσα και το κατάφεραν.

Σ’αυτές τις εκλογές πέτυχαν η ψήφος του ΟΧΙ να μην τιμωρήσει το μνημονιακό  ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα.  «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε, έχει μεγάλες διαφορές.» Δραγασάκης 4/9/2015.  Το ΟΧΙ διοχετεύθηκε κυρίως στην αποχή (764.000 απείχαν σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, δηλ. το 12%) ,που η μεγάλη πλειοψηφία της απαρτίζεται από νέους. Ο μνημονιακός  ΣΥΡΙΖΑ είχε απώλειες 320.000 ψήφων σε σχέση με τον Ιανουάριο, όμως  πέρασε η αντίληψη ότι αυτός θα είναι καλύτερος διαχειριστής των μνημονίων, που ανάγεται στο φοβικό σύνδρομο της εξόδου από το  ΕΥΡΩ  και είναι ακόμη πλειοψηφικό.

Η ΝΔ  κέρδισε σε ποσοστό σε σχέση με τον Ιανουάριο (χάνοντας 192.000 ψήφους), παρόλο που προεκλογικά παλινωδούσε μεταξύ του μεγάλου και του μικρότερου συνασπισμού. Είχε μια πιο ευπρόσωπη παρουσία με το Μεϊμαράκη, όμως οι μνήμες από τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή της διακυβέρνηση και την παταγώδη αποτυχία της στο δημοψήφισμα είναι  ακόμη νωπές. Εχει μια ακροδεξιά πτέρυγα, που δεν ελκύει και, το κυριότερο, ψήφισε το νέο μνημόνιο κι έτσι δε  θα μπορεί ν’ ασκεί πειστική αντιπολίτευση, και αν ακόμη υποτεθεί ότι θα την επιχειρήσει.... Η ΝΔ δε φαίνεται ικανή να διεκδικήσει κυβερνητική εξουσία στο εγγύς μέλλον. Η επικείμενη εκλογή του νέου αρχηγού θα σηματοδοτήσει σε ποιο χώρο θα κινηθεί (δεξιά, κεντροδεξιά, λαϊκή δεξιά, νεοφιλελεύθερη κ.λ.π.) και το μέλλον της. Φανταστείτε αρχηγό τον...Κούλη(!). Εν αναμονή, πάντως,...του χρησμού και του ...Βούδα.

Η Χρυσή Αυγή  ενισχύθηκε, δυστυχώς, ακόμη και μετά την «ανάληψη» πολιτικής ευθύνης απ’ το Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα. Ενισχύθηκε λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων που κατακλύζουν τα νησιά και τις πλατείες. Ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι, όπως φαίνεται, αρχίζει δειλά-δειλά να εκφράζει, πλην των απολίτικων αγανακτισμένων, και ολόκληρο τον ακροδεξιό χώρο ( βασιλικοί, χουντικοί κ.λ.π.) με τη στροφή που επιχειρεί να εμφανίζεται κοινοβουλευτική και να απέχει, λόγω και της δίκης,  από τη δολοφονική της δράση. Αυτά, δυστυχώς, την παγιώνουν στο πολιτικό σκηνικό. Το σύστημα που τους προώθησε το 2012 (πήραν, τότε, 426.000 ψήφους δηλ. 6,3% από 19.000 δηλ. 0,29% το 2009) αδυνατεί τώρα να τους διαχειρισθεί. Ψευδεπίγραφα την εμφανίζουν αντιμνημονιακή, αφού δεν θέτει καν θέμα αποχώρησης από την ευρωζώνη, πολύ δε περισσότερο από την ΕΕ.      

  Το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θριαμβολογεί που ανέβασε το ποσοστό του κατά 1,6% , παρόλο που δεν αθροίζει το ποσοστό  των ψήφων του Γιωργάκη και της πάλαι ποτέ ΔΗΜΑΡ. Και μόνο ότι έπαψε να έχει αρχηγό το μεγαλομανή Βενιζέλο των χαρατσιών, του καταστροφικού PSI και της μνημονιακής συγκυβέρνησης αρκεί για να μη συρρικνωθεί κι άλλο. Η κ. Φώφη, που ψήφισε κι αυτή το μνημόνιο Τσίπρα, κάνει τώρα ...διμέτωπο.

Το ΚΚΕ παρέμεινε στα ίδια και τα αυτά, χάνοντας όμως 37.000 ψήφους σε σχέση με τον Ιανουάριο. Προσπάθησε ν’ αποσπάσει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αγωνιούσε μη χάσει ψήφους προς τη ΛΑΕ, της «καπιταλιστικής δραχμής», όπως έλεγε, θεωρώντας την μοναδικό αντίπαλο με χαρακτηρισμούς και διαστρεβλώσεις, που μόνο αυτοί ξέρουν να  χρησιμοποιούν. Κατά τα άλλα ο «παράδεισος» αναμένει την «επανάσταση», ενώ προς το παρόν αρκείται στο «σοσιαλιστικό» ΕΥΡΩ και τα μνημόνιά του. Οι θρησκευάμενοι πιστοί του θα αναμένουν μέχρις ότου χτίσει τα... χειμερινά ανάκτορα ...

Το ΠΟΤΑΜΙ  στέρεψε. Οι εξυπνακισμοί, τα στερεότυπα, οι ατάκες του κ. Σταύρου, η γερμανική προστασία με  promotion  του  κ. Σουλτς  και το πατρονάρισμα του εγχώριου κατεστημένου δεν αρκούν για να επιβιώσει αυτό το γελοίο κατασκεύασμα, που ήθελε και... 10%.(!)

Οι ΑΝΕΛ, που συμπορεύτηκαν πλήρως με τον Τσίπρα και ξέχασαν όλες τις «κόκκινες» γραμμές τους, όχι μόνο δεν πλήρωσαν τη μνημονιακή στροφή τους, αλλά επιβίωσαν λόγω  της  αμερικανικής προτίμησης του αρχηγού τους. Το θάψιμο των δημοσκόπων τελικά τους βοήθησε. «Κινητοποιήθηκε» ένας  κρίσιμος αριθμός ψήφων για την κοινοβουλευτική τους παρουσία, έστω και μειωμένη. Αλλωστε οι ΑΝΕΛ αποτελούν «ανάχωμα» στον γερμανικό συνασπισμό, που δεν ήθελαν οι ΗΠΑ.

Ο Λεβέντης ...  στη Βουλη είναι γεγονός. Τελικά μ’ αυτό το σύστημα εξουσίας όλα είναι πιθανά ακόμη και η... γελοιότητα. Μας... βεβαιώνει, μάλιστα, ότι με τις γνωριμίες που έχει στην Ευρώπη τα μνημόνια θα λήξουν σε... 2 μήνες (!!). Φρόντισαν να έχει και πρόγραμμα με  απόλυσεις των δημοσίων υπαλλήλων και περικοπές των συντάξεων για να καταχωρηθεί στους μνημονιακούς. Τουλάχιστον δε θα πλήξουμε... Μήπως ο Τζιτζικώστας...;

Η ΛΑΕ  η μοναδική πραγματική αντιμνημονιακή δύναμη, δυστυχώς, δε θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή για 8.000 ψήφους. Εκτός του ελάχιστου χρόνου συγκρότησης και του καθολικού πολέμου που υπέστη απ’ όλους, επειδή το σύστημα δεν ήθελε να υπάρχει κοινοβουλευτική φωνή κατά της ΕΕ και του ΕΥΡΩ, η αποτυχία της οφείλεται και σε δικά της σφάλματα και αδυναμίες. Αναλυτικά σε άλλο άρθρο.

Οι λοιποί  ενάντιοι της ΕΕ-ΕΥΡΩ  (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΛ-ΚΚΕ –ΜΛ) ενισχύθηκαν και σε ποσοστά και σε ψήφους, δεν αποτελούν όμως κίνδυνο...

 Για το ΑΣΚΕ

Η σημερινή ζοφερή εικόνα με μια καθολικά μνημονιακή Βουλή ως επιστέγασμα της ξένης κατοχής δεν θα μακροημερεύσει. Η φθορά από την επιβολή των «αριστερών» μνημονιακών μέτρων, που καταστρέφουν τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, θα είναι ραγδαία. Ομως το πιο σημαντικό είναι να αποτρέψουμε τις απειλές κατά της  εθνικής μας  ακεραιότητας που εποφθαλμιούν τα ξένα όρνεα και έχουμε  μια ευεπίφορη  σ’ αυτά κυβέρνηση και Βουλή. Οσο και όπως μπορούμε.

Το ΑΣΚΕ, που δεν είχε τα οικονομικά μέσα για να συμμετάσχει στις εκλογές, συνεχίζει τον αγώνα του για ΕΘΝΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, που η αξία του θα γίνεται ευρύτερα κατανοητή ως αναγκαία προϋπόθεση επιβίωσης και προόδου.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)