ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΝΕΟΙ Ή ΠΑΛΑΙΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ MADE IN ΣΥΡΙΖΑ; (AND USA ;)

Από την πρώτη κυβέρνηση «της πρώτης φοράς αριστεράς» ο γνωστός ...και μη εξαιρετέος κ. Παππάς  έθεσε το θέμα οριστικής αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών με νόμο που ψηφίστηκε στις 24/10/2015.

            Αφορμή γι’ αυτό δόθηκε από τη διαρκή αυθαιρεσία των διαφόρων μικρών και μεγάλων νταβατζήδων, που λυμαίνονται επί 25 χρόνια με «προσωρινές» άδειες τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες με την «ανοχή» των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  Ετσι  αναδείχθηκαν μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ, που καμμία σχέση δεν έχουν με τη δημοσιογραφία, σε ρυθμιστές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και ιμάντες ξένων συμφερόντων και ιδιαίτερα των γερμανικών που έχουν επιβάλει τα μνημόνια  και τη δυστυχία. Τους επιτρέψανε να λεηλατήσουν τις καταθέσεις των Ελλήνων με θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες και να εμφανίζονται καταχρεωμένοι με εκατοντάδες εκατομμύρια παρά τις δυσθεώρητες περιουσίες τους και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

            Ο νόμος Παππά είναι γενικός, ενώ τα πιο σημαντικά ζητήματα παραπέμπονται να αποφασίζονται, ουσιαστικά, από τον ίδιο με ΚΥΑ, δηλ. Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, όπως π.χ. ο αριθμός και η τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών, το ελάχιστο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο των περιφερειακών σταθμών, το ελάχιστο περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος κ.λπ.  Η προκήρυξη του διαγωνισμού και η αδειοδότηση των καναλιών προβλέπεται να γίνει μέσω του  ΕΣΡ (άλλη μια «ανεξάρτητη» Αρχή, που, όπως πολλές άλλες, δεν έχουν άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση και με τις οποίες αφαιρείται σταδιακά η εθνική κυριαρχία). Ομως φρόντισε με τροπολογία  ο Παππάς να... διαλύσει το «ανεξάρτητο» ΕΣΡ  κι’ έτσι να παραπέμψει την εφαρμογή του νόμου του στο ...αόριστο μέλλον, μια και τα μέλη του  ΕΣΡ αποφασίζονται με πλειοψηφία  4/5 των προέδρων της  Βουλής. Γιατί άραγε; Δε συμφωνεί η τρόικα συμφωνόντας με τους νταβατζήδες, όπως έκανε και επί Καραμανλή, ή οι νταβατζήδες υποσχέθηκαν να γίνουν πιο Συριζαίοι ;

            Οπως και να έχουν τα πράγματα ακόμη κι αν εφαρμοσθεί τελικά ο νόμος Παππά, με τα καινούργια ΜΜΕ ο ελληνικός λαός θα μένει και πάλι αποκλεισμένος από πληροφορίες και ειδήσεις που είναι αρνητικές  για το καθεστώς της εξάρτησης, ενώ η προπαγάνδα υπέρ του θα ενταθεί. Οι σημερινοί νταβατζήδες ελληνικής υπηκοότητας θα δώσουν τη θέση τους σε ξένα funds με μονοπωλιακές τάσεις (η Γιάννα, αυτή του «ιδρύματος» Κλίντον, περιμένει).

            Το ΑΣΚΕ πιστεύει ότι οι ειδήσεις είναι κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση μιας δημοκρατικής Πολιτείας είναι η εξασφάλιση της απρόσκοπτης  διακίνησή τους. Για το σκοπό αυτό τα ΜΜΕ θα πρέπει να να διοικούνται από δημοσιογράφους και να ελέγχονται από θεσμούς που θα έχουν άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)