ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΔΩΝ ΜΕΛΩΝ του ΑΣΚΕ

Στη Σύνοδο Μελών του ΑΣΚΕ της 22ας/11/2015, πέρα από την επικύρωση προηγούμενων αποφάσεων της Ε.Ε. του, που δημοσιεύτηκαν στο προηγούμενο φύλλο της «Ε», μετά από συζήτηση πάρθηκαν και οι κάτωθι αποφάσεις:

για τα μέλη της Ε.Ε.

Το αναπλ. Μέλος Ορφανιώτης Πάρης γίνεται κανονικό μέλος της Ε.Ε. και προστίθεται ως αναπλ. μέλη της η Κουσιάδου Γεωργία και Λεοντόπουλος Λευτέρης· επίσης, εξουσιοδοτήθηκε η Ε.Ε. να επιλέξει 1-2 νέα μέλη για την Ε.Ε. μέχρις και τη νέα σύνοδο μελών την άνοιξη του 2016.

για την εσωτερική και προς τα έξω λειτουργία και δράση του ΑΣΚΕ

Μετά την υπερψήφιση του απολογισμού αποφασίστηκε η αποδοχή των προτάσεων, μετά από συζήτηση, της Ε.Ε. για επίταση, με τη συνδρομή όλων των μελών και φίλων του ΑΣΚΕ, της οικονομικής εξόρμησης, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας, εξορμήσεων εκτός του κέντρου και, κατά το δυνατό, εξασφάλισης προϋποθέσεων για συμμετοχή στις προσεχείς, που δε θ’ αργήσουν..., εκλογές.

Να ενταθεί, επίσης, με τη συνδρομή όλων, η προσπάθεια για επέκταση της επικοινωνίας και γνωστοποίησης των θέσεων του ΑΣΚΕ για τη διάδοση της αναγκαιότητας και του περιεχομένου του Αγώνα για Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση. Και ακόμη προτάσεων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από κάθε κυβέρνηση ή πολιτικές δυνάμεις μικρές ή μεγαλύτερες, εκτός φυσικά των ακραίων νεοφιλελεύθερων και ανθελληνικών (που έτσι θα αποκαλύπτεται ευκολότερα ο πραγματικός τους ρόλος, δηλαδή της Ν.Δ. του Μητσοτάκη- προσθήκη του Ιανουαρίου 2016- και του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα), όσες έστω και κατά προσέγγιση είναι ελληνικές...

Να πυκνώσουν οι ανακοινώσεις και τα κείμενα και να διαδίδονται μέσω των ιστοσελίδων και του διαδικτύου, κυρίως, μια που δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα γνωστά διαπλεκόμενα και ξενοκίνητα ΜΜΕ, που λειτουργούν μόνο «εφ’ ω ετάχθησαν». Ενδεικτικά:

- Κοινωνικά – οικονομικά

Για όλα τα κόκκινα δάνεια, κατοικίας, κατανάλωσης, επιχειρήσεων (και εφορείας;), εφόσον οδηγηθούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, να αρχίζει η διαδικασία με βάση την «αντικειμενική» (με βάση αυτήν δεν πληρώνουμε τους αντίστοιχους φόρους;) και το πέραν του χρέους υπόλοιπο να επιστρέφεται στους δανειολήπτες. Αλλιώς όλοι να συντρέχουμε τους (μη έχοντες) οφειλέτες με κάθε μέσο, ώστε να ματαιωθεί η, ουσιαστικά, δήμευση.

Αντί, για όλα αυτά τα δάνεια, να χαρίζονται στα αρπακτικά· funds στο 10-15% (!) της αξίας τους, με τις «μαύρες» φυσικά προμήθειες(...), να μπορεί ο δανειολήπτης με την ίδια έκπτωση να τα εξοφλήσει. Αλλιώς, με κάθε τρόπο να ματαιωθεί το ξεπούλημά τους.

Με κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίζεται και να προωθείται η εγχώρια παραγωγή, πρωτογενής και βιοτεχνική (βιομηχανική πλέον δεν υπάρχει) και να ερημώνουν (!) όλα τα ξένης και ιδιαίτερα γερμανικής ιδιοκτησίας καταστήματα από πελάτες, ακόμη και με, διαφημισμένες, χαμηλές τιμές (μέχρι να εξοντώσουν τα ελληνικά, οπότε φυσικά θα μας «περιποιηθούν» καταλλήλως), κάτι που μπορούν λόγω μεγέθους(...)

Για τα εθνικά θέματα

Για τα εσωτερικά

Με κάθε τρόπο (ιδιαίτερα ν’ αγωνισθούν οι εκπαιδευτικοί) να ματαιωθεί η έξαλλη επίθεση των Συριζαίικων (και όχι μόνο) φρικιών κατά της Ελληνικής Παιδείας. Να διδάσκονται εντονότερα Ιστορία ελληνική (π.χ. στις εξετάσεις ΑΣΕΠ να εισαχθεί η ύλη του βιβλίου Β’ Λυκείου «Θέματα Ιστορίας», για όλα τα εθνικά μας θέματα, που όντας επιλογής (!) δε διδάσκονται ποτέ (!!), και να ματαιωθεί η... απειλή ειδικού καναλιού του γερμανικού (!) OTE TV, που θα μας... διδάσκει ιστορία!!!

Με κάθε τρόπο να προστατεύεται η Ελληνική γλώσσα, που κατακρεουργείται π.χ στα κανάλια (ακόμη και στα δημόσια!) από αστοιχείωτους «δημοσιογράφους», ομιλητές, ανακοινώσεις κ.λπ. και κατά τρομακτικό τρόπο από τον ...Τσακαλώτο, που «πέτυχε» Σημίτης και Γιωργάκης να φαντάζουν... προφεσόροι. Να σταματήσει η ξενομανία στις κάθε είδους επιγραφές, πινακίδες και διαφημίσεις και να ισχύσει επιτέλους, ο σχετικός νόμος. Από τους έλληνες πολίτες εξαρτάται, κυρίως...

Και ναι, να απαιτηθεί υποχρεωτική (!) η διδασκαλία των (ορθόδοξων) θρησκευτικών και ιδιαίτερα όπου φοιτούν προσφυγόπουλα, όχι φυσικά για να προσηλυτιστούν, αλλά για να μπορούν να κατανοούν (αφού λένε ότι πρέπει να ενσωματωθούν) τους Ελληνες στη νοοτροπία και επικοινωνία τους. Ολοι μας έχουμε σχέση με την Ορθοδοξία, είτε θετική είτε αρνητική(!), που, ούτως ή άλλως, αποτελεί ένα από τα κύρια στοιχεία της ιδιοσυστασίας μας, είτε πάλι θετικά είτε, για κάποιους, αρνητικά.

Για τα εξωτερικά

(ουσιαστικά πρόκειται για υπενθύμιση γνωστών θέσεων του ΑΣΚΕ).

Στο Κυπριακό, που τώρα απειλείται με νέο σχέδιο Ανάν, χειρότερο κι από το παλιό, και με πολύ χειρότερους οιωνούς, λόγω της εσωτερικής κοινωνικοοικονομικής καταστροφής, του Αναστασιάδη (και ...ΑΚΕΛ) εκεί και του Τσιπραίικου εσμού (και, προσθήκη, της εθνοκτονικής και χολερικής Φαμίλιας και των ομοίων της) εδώ. Δε νοείται καμιά συζήτηση, αν πρώτα δεν έχουν αποχωρήσει ο τούρκικος στρατός κατοχής και οι έποικοι, που συνιστούν, θυμίζουμε Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας κατά το Διεθνές Δίκαιο.

Στο Σκοπιανό η ονομασία του κράτους τους (όσο λίγο κι αν πρόκειται να υπάρχει...) θα’ πρεπε να είναι ή Αλβανοσλαβία ή (το παλιό) Δαρδανία ή όποιο άλλο θέλουν, χωρίς καμιά αναφορά σε όρο μακεδονικό. Να γίνει καταγγελία τη «ενδιάμεσης συμφωνίας», που υπέγραψε, εκβιαζόμενος, όπως είπε κι αυτός, ο Α. Παπανδρέου. Και, αν δε σταματήσουν και ακυρωθούν όλες οι προκλήσεις τους, να επανέλθει το εμπάργκο στα σύνορα (και λιμάνι Θεσσαλονίκης, όπου ούτως ή άλλως δεν έπρεπε να περνάει τίποτε δικό τους με ονομασία μακεδονική), που είχε, επίσης κηρύξει ο ίδιος ο μεγάλος αντιφατικός Α.Π.

Στα ελληνοτουρκικά δε νοούνται συζητήσεις και κάθε είδους επαφές με την τουρκική (ελάχιστη) μειονότητα που δυναστεύει τους λαούς της Μικράς Ασίας, αν δεν έχει προηγηθεί μακρόχρονη αποχή από κάθε πρόκληση, ρητή ανάκληση του όποιου casus beli, ή για την ανακήρυξη των 12 μιλίων (ισχύει παντού αλλού) χωρικών υδάτων, η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που δεν το υπογράφει η «Τουρκία», το εφαρμόζει (!), όμως όπου τη συμφέρει. Αρκετά, πια!

Για τη Θράκη, το νέο «κατόρθωμα» των μειοδοτικών (ξενοκίνητων) κυβερνήσεών μας: Αμεση προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει η παγκόσμια, διαρκής, εξαντλητική ενημέρωση για τις Τουρκικές ωμότητες και τα, παράνομα, εξοντωτικά πολυποίκιλα μέτρα κατά της Ελληνικής, όπως ρητά αναφέρει η συνθήκη της Λωζάνης, υπογραμμένη και από τον Κεμάλ Ατατούρκ (μπαμπά των «Τούρκων»), μεγάλης (150.000) μειονότητας, που την έφτασαν στις 2-3χιλιάδες (!). Και σύγκριση με τη μεταχείριση της μουσουλμανικής (με την υπογραφή του ίδιου του Κεμάλ) μειονότητας στην Ελληνική Θράκη, που αυξήθηκε και ευημερεί (καλώς, φυσικά) στη χώρα μας. Αμεση προτεραιότητα!

Για (το νέο φρούτο) την Αλβανία, επιτέλους η Ελλάδα να λειτουργήσει ως κράτος, να προστατέψει την πολυάριθμη ελληνική (ας διαβάσουν όλοι οι επίσημοι, τουλάχιστο, φορείς και πρόσωπα το αντίστοιχο κεφάλαιο στα, λίγο παραπάνω αναφερθέντα, «Θέματα Ιστορίας»). Και να χρησιμοποιήσει κάποια, έστω, από τα πολλά μέσα που διαθέτει (...), ώστε αφού εγκαταλείψει τους με υπόδειξη των άσπονδων «φίλων» και «προστατών» διπλωματικούς γελοίους χαριεντισμούς,  να μην επιτρέπει «στο ποντίκι να βρυχάται». Τουλάχιστο!

Το κύριο, πάντως, καθήκον μας είναι με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και μόνοι μας, να προωθούμε τον Αγώνα για Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση, με ό,τι προϋποθέτει και συνεπάγεται...

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)