ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Τουρκοσυριακή έκρηξη και η Ελλάδα

Ο πόλεμος στη Συρία που προκάλεσε η ίδρυση του ISIS, του ισλαμικού απάνθρωπου μορφώματος, ουσιαστικά από τις ΗΠΑ και Τουρκία, με σκοπό την καινούργια οριοθέτηση κρατών στη Μέση Ανατολή, και ειδικά εκεί όπου θα διέρχονται οι αμερικανικών συμφερόντων ενεργειακοί οδοί, και τον περιορισμό, τουλάχιστον, της Ρωσικής παρουσίας στην περιοχή, απέκτησε τελευταία και έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ και Ρωσία «συνεργάζονται» αναγκαστικά (ανοικτή σύγκρουση μεταξύ τους λογικά αποκλείεται, μια που θα σήμαινε παγκόσμιο πόλεμο!) στην αντιμετώπιση του ISIS, αλλά με αποκλίνοντες στόχους και τακτικές. Η Ρωσία επιδιώκει την εδραίωση και επέκταση της παρουσίας της στη Συρία με τη συνακόλουθη στήριξη του «νομίμου» προέδρου της Ασαντ και με την ευκαιριακή σύμπραξη των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, που έχουν σχεδόν αυτονομηθεί στα τρία υπό συνένωση καντόνια τους, κοντά στους Κούρδους του Ιράκ και της Τουρκίας. Οι Αμερικανοί επιδιώκουν την ανατροπή του φιλορώσου Ασαντ, χάραξη νέων συνόρων και μελλοντική (όχι μακρινή) δημιουργία Κουρδικής ένωσης ανάμεσα στα Ιρακινά, Τουρκικά και Συριακά τμήματά της, ώστε να μη χρειάζεται η μέσω Τουρκίας ενεργειακή οδός...

Η κατάσταση περιεπλάκη με την Τουρκική επέμβαση, για συμμετοχή στον πόλεμο κατά του δικού της(!) ISIS, στην πραγματικότητα για να εμποδίσει τη συνένωση των τρίων Κουρδικών καντονιών, να τα «καταλάβει», ει δυνατόν, και να αποτρέψει τη δημιουργία του ενιαίου Κουρδιστάν σε βάρος της και τον αποκλεισμό της από τις ενεργειακές και υδάτινες(!) πηγές στα ανατολικά της, κάτι που θα μείωνε δραστικά τις μεγαλομανείς βλέψεις της και τη σπουδαιότητά της για τις ενδιαφερόμενες δυνάμεις για την περιοχή.

Φαίνεται πως οι ΗΠΑ είχαν υπαινιχθεί, έστω και αόριστα, αν όχι ρητά(!), πως για αντάλλαγμα θα παραχωρούσαν (δικά τους είναι;) στην Τουρκία επέκταση συμφερόντων της και στην Κύπρο και Ανατολικό Αιγαίο (και Θράκη;), κάτι που καθίσταται όμως (πέρα από την αναμενόμενη Ελληνική αντίδραση, όχι βέβαια από τον Τσίπρα, Μητσοτακέικο και Αναστασιάδη – ΑΚΕΛ…) προβληματικό, μετά τη ρήξη με τους Αμερικανούς, που φαίνεται πως ήσαν με το μέρος του «φιλοξενούμενού» τους ιμάμη Γκιουλέν, που δημιούργησε τον Ερντογάν(!), και του πραξικόπηματος εναντίον του.

Ούτως ή άλλως, είχε ήδη η Τουρκία προετοιμάσει το έδαφος με τις ορδές των λαθρομεταναστών που μέσω του εδάφους και της βοήθειάς της έφταναν  στην Ελλάδα, ιδίως επί Τσίπρα (που τους προσκαλούσε ανοικτά) και  μερικοί στην  Ευρώπη (όπως ήθελαν και οι ΗΠΑ...), κάτι που η Ε.Ε. περιόρισε με την Τουρκο-ευρωπαϊκή συμφωνία την οποία χαιρέτησε(!) και ο Τσίπρας. Τώρα ο Ερντογάν απειλεί και «εκβιάζει» την Ε.Ε. για επανάληψη της προώθησης προσφύγων ή «προσφύγων» και λαθρομεταναστών και απειλεί την Ελλάδα, ανοικτά(!) πλέον, για το Ανατολικό Αιγαίο και τα νησιά. Την Ελλάδα του Τσίπρα, του Μητσοτάκη-υιού και Αναστασιάδη!

Είναι όμως πιθανόν ότι εκβιάζει, κυρίως, την Αμερική (και το ΝΑΤΟ), ώστε να μην «ξεχάσει» τις υποσχέσεις της σε βάρος της Ελλάδας, με τις εθελόδουλες «ηγεσίες» της, που ήδη δέχθηκαν (αν δεν το ζήτησαν κιόλας) «μόνιμη» εγκατάσταση των hot spots στα νησιά...!

Αυτά προς γνώσιν και κατάλληλη

προετοιμασία της Αντίδρασης.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)