ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Αναζωπυρώθηκε για μια ακόμη φορά η συζήτηση για το εθνικό νόμισμα με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκη, που, μεταξύ άλλων, είπε ότι «Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε» και συμπλήρωσε «άμα στην ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις, εγώ δεν κουβεντιάζω; Αφού το λέει ο κ. Σόιμπλε».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση (Τσίπρας: «Ο λαός μας έχει κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης»),  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας( «Παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού παραμένουμε πιστοί στην ευρωπαϊκή μας πορεία»), όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα ΜΜΕ,  η πνευματική και οικονομική  ελίτ (καθηγητάδες, ΣΕΒ  κ.λ.π.) είναι τόσο προσκολλημένοι  στην Ε.Ε. και το ευρώ και τόσο ξενόδουλοι και ιδιοτελείς, ώστε απ’ αυτούς όσα λέγονται περί δραχμής είναι μόνο για να δαιμονοποιήσουν,  να καταστροφολογήσουν και να διαστρεβλώσουν.

Συνεπώς η ανακίνηση της συζήτησης περί δραχμής από το ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προφανώς  στόχο την επαναφορά του εθνικού νομίσματος, έστω ως σχεδίου Β στα μνημόνια, αλλά άλλους σκοπούς.

Γερμανοί με την Ε.Ε και Αμερικανοί, με το ΔΝΤ, ανταγωνίζονται ποιος θα επιβάλλει τα σκληρότερα μέτρα στους Ελληνες. Το ΔΝΤ τώρα διστάζει να αναμιχθεί πλήρως ενόψει εμπέδωσης Τραμπ και της εκπεφρασμένης θέσης του για το υποτιμημένο ευρώ και τη Γερμανία. Η χρεοκοπία της Ελλάδας, που πιθανόν να ευνοούν οι ΗΠΑ, θα επιβάρυνε τη γερμανική οικονομία και το οικοδόμημα της γερμανικής ευρωζώνης. Οι φοβέρες του Σόιμπλε περι εξόδου της χώρας από το ευρώ θα είχαν αντίκρυσμα, αν οι ξενόδουλοι ηγέτες μας αναλάμβαναν την υποχρέωση μ’ένα άλλο διαρκές μνημόνιο  να πληρώνουν σε ευρώ  όλο το δημόσιο χρέος με αιώνια λιτότητα, κάτι που φυσικά θα ήταν αδύνατο, αν και ως τώρα πολλά «αδύνατα» έχουν εφαρμόσει κατ’εντολή τους. Αν υπήρχε μια πραγματική Ελληνική κυβερνηση, η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε., όρος επιβίωσης και προόδου για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, θα ζημιώσει ανεπανόρθωτα τη Γερμανία, όχι μόνο οικονομικά αλλά και στρατηγικά, που μόνο υπό το μανδύα της  «Ενωμένης Ευρώπης» μπορεί να κυριαρχεί και είναι η μόνη χώρα που επωφελείται από το ευρώ σε βάρος των υπολοίπων. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη Ελληνική κυβέρνηση...

Τα μέτρα που ζητούν τώρα αυτοί οι δανειστές, είναι η ουσιαστική κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας, η μετατροπή μισθών-συντάξεων και εισοδημάτων σε φόρους και εισφορές με εσαεί αδιανόητα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και με κοφτερούς κόφτες , η διαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, της ενέργειας του νερού, του ορυκτού πλούτου κ.λ.π. Ατελείωτες είναι οι απαιτήσεις τους. Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά θα τα αποδεχθεί αυτή η κυβέρνηση. Ομως...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  εάν επιχειρήσει να ψηφίσει με την κυβερνητική πλειοψηφία τα μέτρα αυτά οδηγείται σε βέβαιη συντριβή ανάλογη με αυτήν του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, ομόσταβλου του Τσίπρα. Στόχος της είναι να ψηφίσουν τα μέτρα και τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα η ΝΔ του Μητσοτάκη. Η συζήτηση περι δραχμής από το ΣΥΡΙΖΑ εκεί κατατείνει, δηλ. να φοβερίσει, αν το καταφέρει,το 1% που επωφελείται από το ευρώ, επειδή μπορεί να πλουτίζει  και να στελνει χωρίς έλεγχο χρήματα στο εξωτερικό, να συστήνει offshore για να κρύβει περιουσιακά στοιχεία, να μην πληρώνει φόρους, κ.λπ. με την ανοχή της ΤτΕ των Στουρνάρα-Προβόπουλου και Σία και που ελέγχουν τα πάντα. Αυτοί να πιέσουν τη ΝΔ και το  ΠΑΣΟΚ (για ΠΟΤΑΜΙ και Λεβέντη δε χρειάζεται, θ’ ακολουθήσουν ασμένως) να ψηφίσουν τα μέτρα που θα εκτείνονται και μετά την, τυπικά, λήξη της κυβερνητικής τετραετίας το 2019. Ο Μητσοτάκης, όπως όλα δείχνουν, μετά τη συνάντηση με το Σόιμπλε «κατάπιε» το αίτημα για πρόωρες εκλογές που καθημερινά προέβαλλε. Τον διέταξε να περιμένει ως τις γερμανικές εκλογές και ως το σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνηση μετά το Σεπτέμβρη του 2017, αν δεν του είπε, μάλιστα, να ψηφίσει και τα μέτρα. Δεν χρειάστηκε πολλά για να τον πείσει. Το Χριστοφοράκο της SIEMENS αυτοί τον έχουν...

 Να «τρομάξουν» οι «εταίροι» με τη δραχμή είναι πιο δύσκολο, μια και γνωρίζουν πόσο πειθήνιοι ευρωπαϊστές είναι οι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί υποτακτικοί τους. Ισως να είναι «άνοιγμα» Τσίπρα και σία στον Τραμπ, επειδή  ο πρεσβευτής του στην Ε.Ε. μας προέτρεψε να αποχωρήσουμε από το ευρώ ! Το σίγουρο είναι ότι επιχειρούν να κοροϊδέψουν (επαγγελματίες είναι) για πολλοστή φορά τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που βλέπει ότι με το ευρώ και την Ε.Ε. πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, από μνημόνιο σε μνημόνιο χωρίς καμμία προοπτική και ελπίδα, ενώ η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία. Αλλωστε τα ποσοστά που  τάσσονται υπέρ της δραχμής με δικές τους δημοσκοπήσεις, δηλ. των συστημικών ΜΜΕ, αυξάνονται εντυπωσιακά. Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, προκαλεί εκνευρισμό στους δεδηλωμένους ευρωπαϊστές (αυτό το 1%), επειδή φοβούνται ότι το ρεύμα κατά του ευρώ μπορεί να εκφρασθεί πολιτικά και να εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά.

«Στο ευρώ πάση θυσία..»

Παλαιότερα οι ευρωπαϊστες υποστήριζαν πόσο ευεργετικές θα είναι οι επιπτώσεις του ευρώ για την ευημερία, την πρόοδο της κοινωνίας και την άνοδο της οικονομίας της χώρας. Οποιος μιλούσε για δραχμή τον θεωρούσαν είτε γραφικό είτε καταστροφέα και συνήθως δεν αφήνανε στα ελεγχόμενα ΜΜΕ να ακούγονται διαφορετικές απόψεις.  Τώρα, πλέον, που αυτά τα «επιχειρήματά» τους κατέρρευσαν, καταφεύγουν στην κατατρομοκράτηση ως ύστατη μέθοδο.   

Αλλοι απ’αυτούς που αντιδρούν τώρα υστερικά στη λέξη δραχμή  παλαιότερα μας λέγανε όχι στο «ευρώ πάση θυσία», όπως ο «σοβαρός» μιντιάρχης κ. Χατζηνικολάου. Αλλοι  πάλι μας λένε ότι δεν έχει σημασία το νόμισμα αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται, ενώ  άλλοι «συνεπείς επαναστάτες», «είναι κάθετα αντίθετοι απ’ το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ» και «καταγγέλλουν» σχέδιο επαναφοράς εθνικών νομισμάτων σε διάφορες χώρες. Το τι θα γίνει, αν φύγουμε από το ευρώ, δεν περιγράφεται, κατά Στουρνάρα-ΣΕΒ και λοιπούς συγγενείς και παρατρεχάμενους καθηγητάδες και σεσημασμένα ΜΜΕ. Λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί. Θα συνορεύουμε με τη Βόρεια Κορέα, τη Βενεζουέλα, θα «...συλλαμβανόμεθα στα σύνορα» κ.λ.π.

Η συζήτηση για εθνικό νόμισμα ξεκίνησε

Οι αθέλητες παρενέργειες της «δραχμολογίας» του ΣΥΡΙΖΑ,  οι  τερατολογίες και οι υστερισμοί των ευρωπαϊστών και, κυρίως, η καταστροφή και η απελπισία που έχουν προκαλέσει το ευρώ και η Ε.Ε. έχουν ως συνέπεια  να ακούγονται πλέον ανοικτά τα επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Εχει μάλιστα γίνει σοβαρή επιστημονική προσπάθεια στην προσέγγιση των αναγκαίων βήμάτων, των  επιπτώσεων και των στόχων για την εισαγωγή εθνικού νομίσματος (Λαπαβίτσας κ.λ.π.), που, φυσικά. δεν προβλήθηκε από τα συστημικά ΜΜΕ.

Ομως η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ως αναγκαίος όρος για  την ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας, της ανάπτυξης της παραγωγής, της δραστικής μείωσης της ανεργίας, της ανόδου του βιοτικού επιπέδου κ.λ.π., εκτός των πολιτικών και κοινωνικών προϋποθέσεων που είναι αναγκαίο να συνυπάρχουν, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αν η χώρα παραμείνει στην Ε.Ε., που θα λειτουργεί ως Δούρειος Ιππος για την ανατροπή κάθε θετικού βήματος προόδου. Οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα οφείλουν να τοποθετηθούν ανοικτά για το θέμα της αποχώρησης και από την Ε.Ε. Ελπίζουμε να μην προκύψει κάποιος απ’ αυτούς που να ευαγγελίζεται την «Ευρώπη των λαών»...  


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)