Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπηρέτες της Νέας Τάξης και η «Θεματική Εβδομάδα»

Για να καθησυχάσει τις ανησυχίες που προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα στην κοινωνία η καθιέρωση της λεγόμενης «Θεματικής Εβδομάδας» στα Γυμνάσια, ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου. Αυτό το Δελτίο Τύπου αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

            Επιδιώκει καταρχάς να παραπλανήσει τους πολίτες, γιατί διατυπώνει μερικές εξωπραγματικές  υποθετικές προτάσεις του τύπου «Αν πιστεύεις πως τα προβλήματα διατροφής, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής είναι  ″λυμένα „ για τη νέα γενιά, ό, τι ακολουθεί δε σε αφορά» ή «Αν θεωρείς πως ο εθισμός και η εξάρτηση είναι προτιμότερο να μη συζητιούνται στο σχολείο, είναι προτιμότερο να σταματήσεις εδώ». Αλλά καμία από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν δεν αφορούσε αυτά τα θέματα της «Θεματικής Εβδομάδας». Όλες οι επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί αφορούν την ένταξη στο πρόγραμμα της «Θεματικής Εβδομάδας » θεμάτων για τις «έμφυλες ταυτότητες» και μάλιστα έτσι όπως τίθενται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (Φ 20.1/220482/Δ2/23-1-2016) με προδιαγεγραμμένη κατεύθυνση ανατροπής των κοινωνικών αντιλήψεων γι’ αυτά τα θέματα («Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα», «Ομοφοβία και Τρανφοβία στην κοινωνία και το σχολείο»).Το ζήτημα αυτό το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το παρακάμπτει με μια γενικόλογη διαπίστωση ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού συχνοτήτων («Αν είσαι από κείνους που διαβάζουν “έμφυλες ταυτότητες„ και καταλαβαίνουν κάθε είδους ″εκφυλισμούς „, απλά είμαστε σε άλλο μήκος κύματος») παραπλανώντας έτσι τους πολίτες για το πραγματικό πρόβλημα που δημιουργείται με το πρόγραμμα  της «Θεματικής Εβδομάδας».

            Η ουσιώδης και κρίσιμη διαφορά της πρακτικής που ακολουθούσαν μέχρι τώρα οι σχολικές κοινότητες με τη διοργάνωση της «Θεματικής Εβδομάδας» είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας επιβάλλει ουσιαστικά τη συνεργασία με καθορισμένες Μ.Κ.Ο., των οποίων ο ρόλος είναι τουλάχιστον ύποπτος, αν όχι απροκάλυπτα εθνομηδενιστικός. Τέτοια είναι, παραδείγματος χάριν, η Μ.Κ.Ο. «Αντιγόνη» που εκπόνησε και το πρόγραμμα για τις «έμφυλες ταυτότητες».

            Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Αντιγόνη» είναι ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, ο οποίος, όπως δηλώνει ο ίδιος, πήρε προσωρινή αναβολή από το στρατό λόγω ψυχικών προβλημάτων, αλλά αισθάνεται ενοχές, γιατί, μετά τη λήξη της αναβολής υπηρέτησε τη θητεία του. Εξέδιδε, μέχρι να κλείσει, το περιοδικό «Αρνούμαι», που υποστήριζε τους λεγόμενους αντιρρησίες συνείδησης. Αντιπρόεδρος είναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο μόνος Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε στο ευρωκοινοβούλιο την πρόταση να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ε.Ε., χωρίς να υποχρεωθούν να κάνουν καμία αλλαγή στην ονομασία και το σύνταγμά τους . Υποστήριξε επίσης την πρόταση του Μπουτάρη να μετονομασθεί η οδός Αγίου Παύλου της Θεσσαλονίκης σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ! Διευθυντής είναι ο Αθανάσιος (Νάσος) Θεοδωρίδης, που αμφισβητεί ότι οι Πόντιοι είναι Ελληνες και χαρακτηρίζει μύθο το έπος της Αλβανίας. Φυσικά, του ιδίου φυράματος είναι και τα άλλα πρόσωπα που συμμετέχουν στη Μ.Κ.Ο. «Αντιγόνη». Και δεν είναι η μόνη...

            Τέλος, εντύπωση κάνει από το Δελτίο Τύπου του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι εμπνευστές του, παρότι έχουν περάσει σχεδόν φανερά στη συστημική εκδοχή της Αριστεράς, την Αριστερά των σαλονιών και των πρεσβειών, δεν ξεχνούν εντελώς και το σταλινικό παρελθόν τους. Ενώ προηγουμένως η συμμετοχή και παρουσίαση τέτοιου είδους προγραμμάτων στα σχολεία ήταν προαιρετική, τη «Θεματική Εβδομάδα» την επιβάλλει ως υποχρεωτική. Ο υπουργός Παιδείας μάλιστα για να δείξει ίσως ότι η επιλογή του για το αξίωμα ήταν η ενδεδειγμένη- τη χαρακτήρισε «υποχρεωτικότατη»(!).

Ασκώντας τέτοιου είδους πολιτική μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταγωνίζεται επάξια τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξή του ως του πιο πειθήνιου οργάνου της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αν και, τώρα τελευταία, ούτε η Νέα Τάξη Πραγμάτων ούτε η Παγκοσμιοποίηση τα πηγαίνουν καλά...