ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΩΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΕΣ

Η προεδρία Τραμπ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ήδη  προκαλεί παγκόσμιες ανακατατάξεις και αναταράξεις. Η έντονη αμφισβήτηση της προεδρίας του, εσωτερικά και εξωτερικά, τον οδήγησε σε κινήσεις, φαινομενικά αλλοπρόσαλες ή αντίθετες με τις προεκλογικές εξαγγελίες του, όπως ο βομβαρδισμός  Συρίας-Μοσούλης με θύματα αμάχους, η όξυνση με τη Βόρεια Κορέα κ.λπ. Σκoπός των κινήσεων αυτών είναι να συσπειρώσει την αμερικανική κοινή γνώμη (και τους ψηφοφόρους του) υπογραμμίζοντας την ισχύ των ΗΠΑ έναντι Ρωσίας-Κίνας και ταυτόχρονα να προσεταιρισθεί Γαλλία και Βρετανία, που θέλουν διακαώς μερίδιο της Συρίας με αποπομπή του Ασαντ, όπως και η Τουρκία. Από την άλλη  προστατεύει τους Κούρδους της Συρίας από την Τουρκία με αμερικανικά στρατεύματα κατα μήκος των συριακοτουρκικών συνόρων, ενώ η Ρωσία ήδη έχει αναγνωρίσει διπλωματικά το PYD, δηλ. το πολιτικό σκέλος των Κούρδων της Συρίας. Χαρακτηριστικό της περιόδου Τραμπ είναι ότι η παλαιστινιακή Χαμάς διέκοψε τις σχέσεις της με ισλαμιστικές οργανώσεις, που έχουν χαρακτηρίσει Αίγυπτος, Ισραήλ, ΗΠΑ και λοιποί δυτικοί  ως τρομοκρατικές, και διατύπωσε θέσεις πιο ήπιες για το Ισραήλ.

Γεγονός είναι ότι ο Τραμπ δεν έχει αποκρυσταλλωμένες θέσεις, ακόμη, σε πολλά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, ενώ αναθεωρεί θέσεις του, όπως π.χ. αρχικά ήταν η κατάργηση της οικονομικής συμφωνίας ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικού (NAFTA), ενώ τώρα λέει ότι θέλει να την αναθεωρήσει. Αυτό προκαλεί αμηχανία και φόβο στους δυτικούς «συμμάχους» για «εκπλήξεις» στα κατεστημένα συμφέροντά τους στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης! Συνεχίζονται αμείωτες οι προσπάθειες των συμφερόντων αυτών για την υπονόμευση και την πτώση του.

Μετά το BREXIT το οικοδόμημα της γερμανικής, πλέον, «Ενωμένης Ευρώπης» τρίζει από παντού, παρόλο που η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει τους Βρετανούς απαιτώντας  ως όρο να πληρώσουν 100 δις(!) προκαταβολικά για να συζητήσει τις εμπορικές σχέσεις Βρετανίας-Ε.Ε! Προφανώς για να φοβηθούν όσοι άλλοι σκέπτονται την αποχώρηση από τα γερμανικά δεσμά. Η Γαλλία και η Ιταλία, με τη 2η και 3η αντίστοιχα σε μέγεθος οικονομία στην Ε.Ε., περιθωριοποιούνται ραγδαία, με το ευρώ να λειτουργεί πλέον ως γερμανικό νόμισμα και για το λόγο αυτό αυξάνεται και ραγδαία ο αντιευρωπαϊσμός, που, ευτυχώς, στη Γαλλία εκφράζεται πλέον και από την Αριστερά. Η νίκη  Μακρόν θα είναι πύρρεια, όταν μάλιστα θα εφαρμόσει το ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του. Τελικά η ακροδεξιά λειτουργεί ως άλλοθι για να εκλέγονται οι πιο απεχθείς υπηρέτες της γερμανικής «Ενωμένης Ευρώπης» στο όνομα της Δημοκρατίας, που πρώτοι οι ίδιοι την έχουν καταπατήσει προ πολλού.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ Σκόπια-Αλβανία

Το Φλεβάρη φέτος Ρεπουμπλικάνος βουλευτής είχε δηλώσει : «Υπάρχει μια τέτοια διαίρεση στη χώρα τους που δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ζήσουν μαζί στο μέλλον (οι διάφορες εθνοτικές ομάδες). Και για το λόγο αυτό, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί από την ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου και το υπόλοιπο της ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας με την οποία πιστεύουν πως σχετίζονται».   Στα Σκόπια αλωνίζει ο Σόρος, που τα διαβόητα ιδρύματά του (Open Society Foundation, με δεκάδες ΜΚΟ  και ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη) επεμβαίνουν σε διάφορες χώρες (και στην Ελλάδα, όπου χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, το Athens Pride των «έμφυλων ταυτοτήτων», τις ΜΚΟ των «παράτυπων» μεταναστών, τους «αναρχικούς» που δεν τους αγγίζουν,   και ό,τι προωθεί την «πολυπολιτιστική κοινωνία» τους ). Τα ιδρύματά του χρηματοδοτήθηκαν αφειδώς από τη διοίκηση Ομπάμα με στόχο την χυλοποίηση των κοινωνιών, την άμβλυνση της εθνικής συνείδησης και την επιβολή της παγκοσμιοποίησης χωρίς αντιδράσεις, κατά το πρότυπο των ΗΠΑ.

Οι «απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου» (Γκρουέφσκι, Ιβανώφ κ.λ.π), ενώ προωθήθηκαν αρχικά από το Σόρος, τώρα έχουν έρθει σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτόν. Η αμερικανική παρέμβαση ευνοεί ουσιαστικά την αλβανική πλευρά (ήδη έχει εκλεγεί Αλβανός πρόεδρος της Βουλής). Η κατάσταση αυτή  εγκυμονεί κινδύνους εμφύλιας σύγκρουσης και διάλυσης του κρατιδίου.

            Ανάλογες καταστάσεις αστάθειας επικρατούν και στην Αλβανία, χώρα που ουσιαστικά διοικεί το οργανωμένο έγκλημα (ναρκωτικά, πορνεία  κ.λ.π.) και που τα αλβανικά πολιτικά κόμματα αντί άλλης πολιτικής στρέφονται και σε διεκδικήσεις κατά της χώρας μας, και όπου σημαντικό ρόλο παίζει η συμμαχία με την Τουρκία . 

Η Τουρκία

Οι τουρκικές απειλές κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας αυξάνονται, αναβαθμίζονται και συγκεκριμενοποιούνται (Αγαθονήσι) και όσοι ισχυρίζονται ότι αυτά προέρχονται από τα εσωτερικά της προβλήματα μας παραπλανούν.Ο Ερντογάν, φαινομενικά παντοδύναμος, για να διατηρήσει την ισχύ του επιδιώκει να ηγεμονεύσει στην ευρύτερη περιοχή. Ο μέγας κίνδυνος για τη χώρα μας είναι σε περίπτωση  απώλειας της Τουρκίας στο κουρδικό και στο συριακό  να της  ανάψουν το πράσινο φως για Αιγαίο-Θράκη... 

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣΜΙΑ, ΑΚΟΜΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Το 4ο μνημόνιο είναι γεγονός. Ό,τι δεν κατάφεραν από το 2010 οι πιο ακραίοι μνημονιακοί νεοφιλελεύθεροι το κατάφερε ο Τσίπρας και η παρέα του μέσα σε 2 χρόνια. Να φέρει δηλ. δύο αλλεπάλληλα μνημόνια που τσακίζουν στο διηνεκές τους πιο αδύνατους και ξεπουλάνε ό,τι περιουσιακό στοιχείο έχει απομείνει, δημόσιο και ιδιωτικό, γράφοντας το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα παληά τους τα παπούτσια. Δεν έχει καμμιά σημασία η ανάλυση των μέτρων. Είναι απάνθρωπα και, ακόμη και με τη δική τους νεοφιλελευθερη λογική, αδικαιολόγητα. Είναι, όμως απαραίτητα για τη συνέχιση της κατοχής της χώρας ως πειραματόζωου εσαεί από τους ξένους, που δίνουν εύσημα στην «αριστερή» κυβέρνηση για τα «κατορθώματά» της.

Η  μεθόδευση για την επιτυχία των «κατορθωμάτων» τους είναι προφανής, με  ψεύτικες υποσχέσεις, που έδιναν από το 2012,  πασπαλισμένες με αριστερές «πινελιές». Με αυτές πείσανε σημαντικό τμήμα του Ελληνικού λαού, που πίστεψε στην ηθική της Αριστεράς, και όταν έγιναν κυβέρνηση, φρόντιζαν να τις διαψεύδουν στην πράξη με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα του 2015. Αυτό δεν τους εμπόδισε να υπόσχονται διαρκώς και να πράττουν τα εντελώς αντίθετα κάνοντας τα ψέμματα πολιτική τακτική. Η μεθοδευμένη αυτή τακτική προκαλεί αισθήματα απογοήτευσης και παραίτησης (την «κατανόηση» κατά Τσίπρα), όταν μάλιστα η εναλλακτική λύση της ΝΔ του Μητσοτάκη δε θα διαφέρει απ’αυτήν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το νέο παραμύθι είναι τα «αντίμετρα»  και ότι δε θα εφαρμόσουν τα μέτρα που ψήφισαν τώρα αν δε «λυθεί» το χρέος. Μέτρα που δήθεν θα μας βγάλουν από την επιτροπεία και τα μνημόνια και θα τα εφαρμόσουν πιθανότατα άλλοι, ενώ το χρέος θα είναι το άπιαστο καρότο του πειραματόζωου. Η «ελάφρυνση» του χρέους, αν ποτέ γίνει, θα συνοδευτεί από νέα μνημόνια, που θα αλυσσοδένουν την Ελλάδα και τους Ελληνες εσαεί, όπως προκύπτει και από τη διαρροή των «πρακτικών» του πρόσφατου EUROGROUP , καταστροφικά και για την προπαγάνδα της κυβέρνησης. 

 Καθεστώς πλέον

Η συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών αποπνέει αλαζονεία και ουσιαστική  απαρέσκεια σ’ ό,τι αντιβαίνει στην πολιτική τους. Συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει η εξουσία και κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν, παρά τα μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα, που κατά καιρούς εξαγγέλλουν και δεν υλοποιούν (γήπεδο ΠΑΟ, νέες προσλήψεις, συμβασιούχοι κ.λ.π.), και που πιθανότατα λειτουργούν ως προπέτασμα.

 Αναδεικνύουν «νέα τζάκια», όπως αυτό του «περίεργου» κ. Ιβάν με το χάρισμα χρεών (πού άραγε βρήκε τόσα χρήματα ;)  στον ευαίσθητο χώρο της Β. Ελλάδας, με τις νέες «παράγκες», την απροκάλυπτη και διακηρυγμένη διαπλοκή (Μέγκα, ΔΟΛ, κ.λ.π.), τις υμνωδίες για Τσίπρα και τις κατηγορίες κατα Μητσοτάκη. Τα φαινόμενα της νέας διαπλοκής είναι διάχυτα, ενώ προετοιμάζουν κουρέμα χρεών σε ΜΜΕ, για να τα πάρουν μπιρ παρά οι νέοι νταβατζήδες. 

Υπολογίζουν ότι οι ΗΠΑ, με τη διοίκηση Τραμπ, για την ώρα δε θα προωθήσει τη ΝΔ του Μητσοτάκη, που μαζί με τον Τσίπρα και λοιπούς είναι εκχωρημένοι στη δικαιοδοσία της Γερμανίας της Μέρκελ, πλην Κοτζιά-Καμμένου (γεωστρατηγικός τομέας) που βρίσκονται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ μάλιστα δια του εδώ πρεσβευτή της Τζέφρι Πάιατ ευνοούν τη συνέχιση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  εφ’ όσον κάνει «μεταρρυθμίσεις», που όλοι γνωρίζουν πλέον τι σημαίνουν.

Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση

Είναι μονίμως αμήχανη, επειδή για τους περισσότερους απ΄αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν τους έχει αφήσει πολιτικό χώρο με την ακραία μνημονιακή πολιτική της και τον άκρατο ευρωπαϊσμό της.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να... στηρίξει τον Τσίπρα, μια και αυτός ασκεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ καλύτερα, αλλά με «πόνο ψυχής». Η αντιπολίτευση της ΝΔ που εγκαλεί την κυβερνητική πλειοψηφία για τη... Βενεζουέλα δείχνει ένδεια πολιτικής . Οι προ μηνών συναντήσεις Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης με σκοπό την αναζήτηση «προθύμων» αλίευσε μόνο τα εγκώμια Λεβέντη, που πριν λίγο καιρό  εγκωμίαζε....τον Τσίπρα.

Φαίνεται ότι επιχειρήθηκε παρασκηνιακή συνεννόηση Τσίπρα-Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση με στόχο την ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 για την επικρατούσα θρησκεία (Ορθοδοξία) που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αντάλλαγμα το άρθρο 16, δηλ. την πλήρη αποδυνάμωση της δημόσιας ανωτάτης εκπαίδευσης και τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ομως το εγχείρημα αυτό φαίνεται ότι  αποτράπηκε με την παρέμβαση Καραμανλή-Ιερωνύμου. Η τωρινή ηγεσία της ΝΔ είναι ανεπαρκής και δεν αναμένεται, ακόμη κι αν γίνει κυβέρνηση, να έχει ευοίωνο μέλλον. Ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός που προβάλλει δεν αποτελεί πλέον «προσόν» σε μια καθημαγμένη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ –ΔΗ.ΣΥ.  της Φώφης δέχεται πλέον ανοικτά την επίθεση των σημιτικών, που θέλουν τη συμπόρευση με τη ΝΔ και η αρχική αισιοδοξία για εκλογική άνοδο ως «τρίτος πόλος» εξανεμίζεται. Ο Γιωργάκης εντάχθηκε στη ΔΗ.ΣΥ. μόνο και μόνο για να προταθεί από κοινοβουλευτικό κόμμα και να εκλεγεί ξανά πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αυτός ο χώρος βρίθει από αρχηγούς, μεγαλοστελέχη και προσωπικές φιλοδοξίες, στερείται όμως ψηφοφόρων...

Η Χρυσή Αυγή παρά τις δικαστικές διώξεις εξακολουθεί, σε μικρότερο βαθμό, τις βιαίες επιθέσεις. Αλλωστε αυτοί μόνο με την άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας μπορεί να υπάρχουν.

Το ΚΚΕ επιβεβαίωσε πλέον πανηγυρικά και με Συνέδριο την πίστη του στο ευρώ, άρα και στην Ε.Ε., άρα και στα μνημόνια που αυτή επιβάλλει. Μάλιστα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Κουτσούμπας είπε ότι όταν θα γίνει ο κατά ΚΚΕ σοσιαλισμός(;)  δεν είναι στο χέρι του να προτείνει νόμισμα!!!  Τι άλλό θ’ακούσουμε ακόμη. Δυστυχώς, δεν λογίζεται πλέον αντιμνημονιακό κόμμα. Εχει γίνει το άλλοθι του συστήματος. 

Ποτάμι και Λεβέντης δε φαίνεται ότι θα μακροημερεύσουν. Φυλλορροούν...

Για τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, παλαιά και νέα, ουδέν νεώτερον.

Η  εποχή της απογοήτευσης, της  παραίτησης,  της «κατανόησης» δε διαρκεί αιώνια.

Το «τέλος της Ιστορίας» των θεωρητικών της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, που ενστερνίζονται οι εγχώριοι ευρωπαϊστές υπηρέτες της, με φετίχ το ευρώ και την Ε.Ε., δεν επέρχεται.   Ο Ελληνικός λαός αργά ή γρήγορα  θα ξεπεράσει όλους αυτούς   που επισωρεύσανε τόσα δεινά στους Ελληνες και την  Ελλάδα.  Ορος απαραίτητος για να εμπνεύσει την ανάγκη του Αγώνα για Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)