ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΕΥΡΩ-Ε.Ε. Οι φοβίες και η πραγματικότητα

Οι φοβίες. που έχουν καλλιεργηθεί  σε πολλούς από αυτό το θηριώδες σύστημα των ευρωπαϊστών (πολιτική-πολιτειακή ηγεσία, ΜΜΕ, πνευματική-επιχειρηματική ελιτ κ.λπ.) για το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και της αποχώρησης από την Ε.Ε., έχουν τις περισσότερες φορές πάρει υπέρμετρο και μεταφυσικό χαρακτήρα ως αποτέλεσμα της συστηματικής πλύσης εγκεφάλου επι χρόνια. Ευτυχώς είναι πολλοί και αυτοί που απελευθερώνονται, αφού βλέπουν τη σκληρή  πραγματικότητα, δηλ.  ότι  με ευρώ και Ε.Ε. πάμε από το κακό στο χειρότερο. Στην Ελλάδα εκείνοι που επωφελούνται από το ευρώ είναι ελάχιστοι. Αυτοί που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και οι δοτοί πολιτικοί, μεγαλοστελέχη τραπεζών, ΜΜΕ, πολυεθνικών κ.λ.π. Δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού και είναι, φυσικά, φανατικά πολέμιοι της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.      Ομως:

1) Ιστορικά οι νομισματικές ενώσεις μεταξύ χωρών ευνοούν τις πιο ισχυρές εις βάρος των πιο αδύνατων, γι' αυτό αργά ή γρήγορα καταρρέουν, επειδή τα "σκληρά" νομίσματα διαλύουν παραγωγικά , οικονομικά και κοινωνικά αυτές τις χώρες. Αυξάνουν το δανεισμό τους και καταχρεώνονται. Πριν από το ευρώ, μετείχε η χώρα στη Λατινική νομισματική Ενωση (ιδρυτικά μέλη Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Βέλγιο το 1865) από το 1868. Αυτή πρακτικά διαλύθηκε περί το 1920, αφού προκάλεσε πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές.Τι συμβαίνει σήμερα με το ευρώ είναι πασίγνωστο. Η Ελλάδα πειραματόζωο, οι Ελληνες σε απελπισία, και η Γερμανία κυρίαρχη.

            2) Προφανώς απο αυτές τις αναδιανομές πλούτου, που επιφέρουν αυτές οι νομισματικές ενώσεις, επωφελούνται οι άρχουσες τάξεις εις βάρος των πιο αδύνατων. Να θυμηθούμε τον εσμό των ευρωπαϊστών, δηλ. τις ελίτ που θέλουν το ευρώ πάση θυσία (των άλλων, φυσικά). Περιλαμβάνονται ολα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (του ΚΚΕ μη εξαιρουμένου, αφού η εμμονή του στο ευρώ επιστεγάστηκε με το πρόσφατο Συνέδριό του), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (εκπροσωπεί μόνο τους ευρωπαϊστές;), η "πνευματική" και επιχειρηματική ελίτ.

            3) Ισχυρίζονται πολλοί, πιθανόν καλοπροαίρετα, ότι χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, υπονοώντας ότι αυτό θα εκπονηθεί από τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις,  που θα «ομονοήσουν» και θα εργασθούν υπέρ της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας. Εκφεύγει όμως της προσοχής τους ότι στην Ελλάδα, δυστυχώς,   υπάρχει το μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο οι πολιτικές ηγεσίες να υπηρετούν ξένα συμφέροντα και να αναδεικνύονται μόνο εφ’όσον είναι της έγκρισης των ξένων. Τα τελευταία χρόνια η εξάρτηση έγινε πλέον απροκάλυπτη.Τα παραδείγματα αφθονούν. Το  βέβαιο είναι ότι το μόνο «εθνικό» σχέδιο που τους...επιτρέπουν  να εφαρμόζουν είναι τα...μνημόνια. Μόνο πολιτικές δυνάμεις πραγματικά ελληνικές μπορούν να ηγηθούν και να εμπνεύσουν έναν αγώνα για αποτίναξη της κατοχής για Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση από τα δεσμά μας.

4) Οσοι καλοπροαίρετα(;)  πιστεύουν ότι πρέπει να...παλαίψουμε μέσα στην... Ευρώπη (εννοούν την Ε.Ε.) για να αλλάξει από μέσα (κατά  Τσίπρα, όψιμο θαυμαστή της Μέρκελ)  πλανώνται πλάνην οικτράν, που, δυστυχώς, εκτός της σοσιαλδημοκρατίας συντηρεί και μια ψευδεπίγραφη Αριστερά εδώ και αλλού, πλην φωτεινών εξαιρέσεων (Μελανσόν). Η Ε.Ε. είναι μέρος της νεοφιλελευθερης αρχιτεκτονικής μαζί με το ΔΝΤ (ΗΠΑ), ΟΟΣΑ κ.λ.π. που προέκυψε μετά τη διαβόητη «Συναίνεση της Ουάσιγκτον» (The Washington Consensus) το 1989 (διάλυση της Σ.Ε.) με τα 10 σημεία της αποδόμησης του κράτους πρόνοιας που αποφάσισαν να εφαρμόζουν. Στη χώρα μας  εφαρμόζονται επαυξημένα και ενισχυμένα και πλήττουν μόνο τους πιο αδύναμους, τους πιο φτωχούς, τους άνεργους, τα «σκουπίδια της ευημερίας» τους.

   5) Είναι μύθος ότι με τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. προστατεύουμε  τα σύνορά μας, επειδή είναι και ευρωπαϊκά. Ή πολυ περισσότερο τα  εθνικά μας θέματα. «Η Ελλάδα έχει δίκιο στο Αιγαίο, αλλά εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αναμιχθούμε» έλεγε ο προεδρεύων, τότε, στις Βρυξέλλες Γαλλος υπουργός Αμυνας Alain Richard. Ακολούθησαν τα Ιμια, του θλιβερού ευρωπαϊστή Σημίτη, όπου οι χώρες της Ε.Ε. έλαμψαν δια της απουσίας τους, όπως τώρα με τις  διαρκείς και αναβαθμισμένες τουρκικές απειλές στο Αιγαίο, τη Θρακη, την Κύπρο. Ή μήπως δε θυμόμαστε το περιβόητο ευρωπαϊκό «κεκτημένο», που λένε ότι θέλουν να εφαρμόσουν τώρα στο Κυπριακό, πώς το αντιλαμβάνεται η Ε.Ε., που πίεζε αφόρητα το 2004 τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο να δεχθεί το διαβόητο σχέδιο Ανάν, με τον τότε επίτροπο Γκίντερ Φερχόιγκεν να διαπιστώνει «ορισμένες αποκλίσεις» αλλά και την «εποικοδομητική στάση της Τουρκίας»!! Η μόνη ευρωπαϊκή στήριξη είναι οι μνημονιακές περικοπές στην Εθνική Αμυνα!

 Οσοι τρέφουν αυταπάτες για το ευρώ και την Ε.Ε. ας θυμηθούν τον Ζαν Πολ Σαρτρ: «ο Ευρωπαίος έχει σταθεί ικανός να γίνει άνθρωπος μόνο μέσω της δημιουργίας δούλων και τεράτων» και ελπίζουμε να «μην πέσουν απ' τα σύννεφα», τώρα.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)