ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Σύνοδος G20: Ποια κλιματική αλλαγή.Τους δασμούς του Τραμπ τρέμουν.

Εν μέσω εισαγόμενων «γνωστών αγνώστων» (χρηματοδοτούμενων αφειδώς από τα «ευαγή ιδρύματα» του Σόρος και μυστικών υπηρεσιών) , που αναλαμβάνουν «εργολαβικά» να κάνουν γυαλιά-καρφιά οτιδήποτε, για να διαλύσουν λαϊκές διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις και να στρέψουν τη δημοσιότητα στις καταστροφές τους, έγινε η Σύνοδος των G20 στο Αμβούργο.

Για τη συμφωνία του Παρισιού  (2015). Για την κλιματική αλλαγή, που έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, η υποκρισία είναι ότι οι πρωτοστατούσες υπέρ της συμφωνίας χώρες (Γερμανία, Κίνα  και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσωπούνται από την Ε.Ε.) δεν είναι πετρελαιοπαραγωγοί, αλλά παράγουν φωτοβολταϊκά συστήματα και ανεμογεννήτριες. Η Γερμανία, μάλιστα,  μέσω της Ε.Ε., επιβάλλει την υποχρεωτική αλλαγή των πηγών ενέργειας, έτσι ώστε  το 2030 το 27% της ενέργειας να παράγεται από τα συστήματα αυτά, μέσω ιδιωτών. Η Κίνα , ο πρώτος ρυπαντής στον κόσμο, που η μόλυνση των μεγαλουπόλεών της είναι αφόρητη, παράγει κι’ αυτή τέτοια συστήματα. Ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού  λέγοντας ότι «Ο μόνος στόχος της συνθήκης του Παρισιού ήταν να εξοντωθούν οικονομικά οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι πολίτες τους».

            Για το διεθνές εμπόριο. Σφοδρές ανησυχίες έχει προκαλέσει στις θεραπαινίδες της παγκοσμιοποίησης η πολιτική Τραμπ με την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα που επιδοτούνται, για να έχουν χαμηλές τιμές (dumping), και με την αποχώρηση ή επαναδιαπραγμάτευση Συμφωνιών Εμπορίου και Επενδύσεων (Ειρηνικού, NAFTA κ.λ.π.). Τους ανησυχεί η δήλωσή του, «Κάθε απόφαση σχετικά με το εμπόριο, τη φορολογία, τη μετανάστευση και τις εξωτερικές σχέσεις θα λαμβάνεται προς όφελος των Αμερικανών εργαζόμενων».

Εδωσαν ρέστα  στη Σύνοδο Γερμανία, Γαλλία, Ε.Ε,  Κίνα, Ιαπωνία και λοιποί κολαούζοι  καταφερόμενοι κατά του προστατευτισμού. Τελικά δεν τους πέρασε. Στο κοινό ανακοινωθέν  της Συνόδου οι ΗΠΑ πέρασαν τον όρο των  μη δίκαιων εμπορικών  πρακτικών  «...αναγνωρίζοντας το ρόλο των εργαλείων της νόμιμης εμπορικής άμυνας»

«...Αποτελεί (σ.σ. ο Τραμπ) τη μεγαλύτερη απειλή στις αξίες της Δύσης», γράφουνε τα «παπαγαλάκια» της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό έχουν «λυσσάξει» να τον ρίξουν...

 

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)