ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Επιπτώσεις των Γερμανικών εκλογών

Μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του Ελληνικού λαού πολλαπλασιάζονται. Η έξοδος των Σοσιαλδημοκρατών από την Κυβέρνηση και η είσοδος των σκληρών Φιλελεύθερων, σε συνδυασμό με την είσοδο στη Γερμανική Βουλή των ακροδεξιών εθνικιστών, καθιστούν τη «διάσωση» της Ελλάδας μέσα στη μέγγενη της Ε.Ε και του ευρώ ακόμη πιο αφόρητη.

Το ΔΝΤ και διάσημοι νομπελούχοι οικονομολόγοι, έχουν σαφώς χαρακτηρίσει το ελληνικό χρέος μη εξυπηρετήσιμο και μη βιώσιμο. Η προηγούμενη κυβέρνηση Μέρκελ, μέσω του πανίσχυρου Σόιμπλε, είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα «χαριστεί» στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ. Με τη νέα κυβέρνηση είναι απολύτως βέβαιο ότι οι απαιτήσεις των επικυρίαρχων δανειστών θα γίνουν μεγαλύτερες και τα χρονικά περιθώρια μικρότερα. Άρα θα απαιτήσουν άμεσα περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και «μεταρρυθμίσεις», δηλ. νέα μέτρα, νέα αφαίμαξη της Ελλάδας, νέα επίθεση στο ήδη διαλυμένο βιοτικό επίπεδο  του Ελληνικού λαού, ακόμα μεγαλύτερη φτώχια, ακόμα μεγαλύτερες απώλειες στα εργασιακά δικαιώματα, στο κοινωνικό κράτος, στις αποδοχές των εργαζομένων και στις σχεδόν ανύπαρκτες συντάξεις.

Όσοι ακόμα και τώρα δε το βλέπουν, περιμένοντας με τον «σωτήρα» Μητσοτάκη ή τον «αριστερό»  Τσίπρα να δουν άσπρη μέρα, στρουθοκαμηλίζουν. Επί τέλους είναι καιρός να ξυπνήσουν.              Οι καιροί ου μενετοί.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)