ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Ο Ρουβίκωνας «το μωρό που μπουσουλάει»!

Ενα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά της, ύστερα από τη Χούντα, εποχής είναι η εμφάνιση ποικιλώνυμων και ...ποικιλόπηγων «επαναστατικών» οργανώσεων, αλληλοπλεκόμενων και αλληλοαντιμαχόμενων ανάλογα με τις εκάστοτε βλέψεις των χορηγών (στις ηγεσίες...) του, αρχής γενομένης από τη «17η Νοέμβρη», αγνώστου (και ελεύθερης...) ακόμη (πλην Γιωτόπουλου) της ηγεσίας της.

Χώρος αλίευσης «ακροατών» και εκτελεστών τα ανώτερα και, κυρίως, ανώτατα εκπαιδευτικα ιδρύματα και κοινωνική τάξη η μικρομεσαία παρασιτική, οι έκγονοι της οποίας, πιθηκίζοντας μπλαζέ ύφος, με εξασφαλισμένη οικονομική και κοινωνική άνεση, εκδηλώνουν τη νεανική γενικά «αντιρρητική» τους τάση εντασσόμενοι σε, άγνωστες, στους περισσότερους απ’αυτούς, ξένες αγκάλες, νομίζοντες ότι έγιναν επαναστάτες, ωσάν νέοι Τσε Γκεβάρα(!).

Αυτά μόνο, (τώρα), αναγκαστικά πλήρως περιληπτικά και σχετικά σχηματικά για το προρουβικώνικό περιβάλλον, οι δράσεις του οποίου και τα αποτελέσματα, όχι όμως και οι στοχεύσεις, είναι γνωστές σε όλους.

Τις ομάδες αυτές δεν ήλεγχε μέχρι και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ (τέως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κ.λπ.), τις υποστήριζε όμως πάντοτε και, κατά το δυνατόν, τις προστάτευε, ελπίζοντας σε μια γενική συμπόρευση, έστω και μόνο... εκλόγική, χωρίς μεγάλη επιτυχία, και με κάποιο κόστος τώρα με την (αποκαλυφθείσα, πλέον) πλήρη αστικοποίηση και φανερή ένταξή τους στο Σύστημα. Σκέφτηκαν, λοιπόν, ενόψει της μετεκλογικής, σχεδόν βέβαιας και γι’αυτούς, θέσης Αντιπολίτευσης, να φτιάξουν δική τους «επαναστατική» (λέγεται ότι η έμπνευση ήταν του κυβερνητικού εκπροσώπου) οργάνωση, ώστε να οδηγούν σε δράσεις που θα επιλέγονται κατά τις ανάγκες της στιγμής και, ταυτόχρονα να υπενθυμίζουν ότι μετεκλογικά θα γίνουν, αν χάσουν τις εκλογές, πάλι «επαναστάτες»...

Δε φαίνεται να ευοδώνεται, όπως περίμεναν, η προσπάθεια. Δεν υπάρχει αθρόα προσέλευση, τόσο ώστε να καταφύγουν σε «δημόσια πρόσκληση» ένταξης!!! Αλλωστε η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ είναι της τάξης του 1%(!!) και δεν είναι και εύκολη η παχυλή αποζημίωση. Ετσι, πράγματι, ο Ρουβίκωνας είναι «μωρό που μπουσουλάει», όπως είπε ο κ. Βούτσης, πατέρας «επαναστατικού» ληστή Τραπεζών και, κατά την τότε δήλωσή του, βοηθού του και επομένως γνώστη των πραγμάτων.

Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί και η (για πρώτη φορά... έξυπνη) απάντηση του Κ. Μητσοτάκη στο βούτσειο «μωρό» ότι «η Μαμά του θα το αναθρέψει κατάλληλα», με την ευχή να μη χρειαστεί να ξανααναφερθούμε στο θέμα αυτό.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)