Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το μεταναστευτικό

Η σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό, που έλαβε χώρα στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλες, κατέδειξε το μέγα πρόβλημα του μεταναστευτικού και την σφοδρή αντίδραση όλων των μελών χωρών να δεχτούν άλλους παράνομους και μη μετανάστες, πλην φυσικά των εδώ, πάντα προθύμων για τη διάλυση της πατρίδας μας, κυβερνώντων.

Το κείμενο της συμφωνίας, χωρίς να προβλέπει κάτι το ουσιαστικό και απτό, αρκείται σε ευχολόγια και αφήνει έκθετες κυρίως τις χώρες υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα. Η Ιταλία, μάλιστα, απείλησε με βέτο την πρώτη μέρα της συνόδου, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά της. Η συμφωνία, μεταξύ άλλων προβλέπει:

Την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του Μηχανισμού για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία και ταυτόχρονα, τη μεταφορά 500 εκατομμυρίων ευρώ από το 11ο αποθεματικό του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης στο Καταπιστευματικό Ταμείο Υποδομών της ΕΕ για την Αφρική. Στην επικράτεια της ΕΕ, εκείνοι που διασώζονται, βάσει του διεθνούς δικαίου, θα πρέπει να αναλαμβάνονται, εντός των ορίων μιας «κοινής προσπάθειας», από «ελεγχόμενα κέντρα που θα δημιουργηθούν σε κράτη μέλη, μόνο σε εθελοντική βάση, όπου η ταχεία και ασφαλής επεξεργασία θα επιτρέπει, με την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ, να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των παράτυπων μεταναστών, που θα επαναπατρίζονται, και εκείνων που χρειάζονται διεθνή προστασία, για τους οποίους μπορεί να έχει εφαρμογή η αρχή της αλληλεγγύης». Τα μέτρα για αυτά «τα ελεγχόμενα κέντρα» θα ληφθούν «σε εθελοντική βάση», χωρίς αυτό «να προκαταλαμβάνει τη μεταρρύθμιση του (κανονισμού του) Δουβλίνου (σ.σ. Η συνθήκη Δουβλίνου προβλέπει ότι οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας, επαναπροωθούνται στη χώρα εισόδου τους).

 Όσον αφορά την «κατάσταση εσωτερικά στην ΕΕ, οι δευτερογενείς μετακινήσεις αιτούντων άσυλο μεταξύ κρατών μελών θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και του κεκτημένου (του χώρου) Σένγκεν», επομένως οι χώρες μέλη «πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομικά και διοικητικά μέτρα για να σταματήσουν αυτές τις κινήσεις και να συνεργαστούν πιο στενά προς τον σκοπό αυτό».

Άλλες αποφάσεις είναι περισσότερο ευχολόγια, παρά αποφάσεις που λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης «στην καρδιά του προϋποθέτει μια εταιρική σχέση με την Αφρική», με σκοπό «την κοινωνικοοικονομική μεταμόρφωση της Αφρικανικής ηπείρου»

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει «την ανάγκη τα κράτη μέλη να εγγυηθούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, με την οικονομική και την υλική υποστήριξη της ΕΕ», ενώ υπογραμμίζει «την ανάγκη να επιταχυνθούν οι αποτελεσματικοί επαναπατρισμοί των παράτυπων μεταναστών»

Ενόψει «του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει την ανάγκη για ευέλικτα εργαλεία που θα επιτρέπουν ταχεία εκταμίευση ώστε να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση» και καλεί να προβλεφθούν ποσά αφιερωμένα «στην εσωτερική ασφάλεια, την ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων, το άσυλο και τη μετανάστευση»

Είναι φανερό ότι όλες οι αποφάσεις, που δεν αρκούνται σε ευχολόγια, έχουν σκοπό την θωράκιση των εσωτερικών συνόρων των χωρών μελών και σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Αναρωτιέται κανείς ποια από τις χώρες που αντιτίθεται στο να δεχτεί νέους μετανάστες, είτε αυτοί είναι πρόσφυγες είτε λαθρομετανάστες (ας μας συγχωρέσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση του όρου), θα δεχόντουσαν να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής και μάλιστα σε εθελοντική βάση(!).

Η σύνοδος κορυφής κατέδειξε για άλλη μια φορά το πρόβλημα της μαζικής εισδοχής μεταναστών από χώρες εκτός Ε.Ε. και τις αντιδράσεις που πλέον μεγιστοποιούνται εντός των χωρών μελών. Οι χώρες του Βίζενγκραντ και Αυστρία, Ολλανδία αρνούνται να δεχτούν άλλους πρόσφυγες, έχοντας δεχτεί βέβαια ελάχιστους σε σχέση με τις χώρες εισδοχής, όπως η Ελλάδα. Η Ιταλία, έχοντας και αυτή δεχτεί ένα μεγάλο κύμα μετανάστευσης, κυρίως μέσω της Λιβύης, με χρήση καραβιών από ΜΚΟ(!), αντιδρά στο να γίνει η χώρα στα πρότυπα της Ελλάδας, που θα συγκεντρώνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες.

Η Γερμανία (της Βαυαρίας)

βρίσκει βοηθό τον Τσίπρα!

Η Γερμανία, με πρωτοστατούντες το κόμμα CSU και τον επικεφαλής του Χορστ Ζεεχόφερ, υπουργό εσωτερικών της συγκυβέρνησης της Άγγελα Μέρκελ, όχι μόνο αντιδρά στην απορρόφηση τυχόν νέων εισδοχών, αλλά θέλει να έχει τη δυνατότητα άμεσων επαναπροωθήσεων στα σύνορα μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται ήδη στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Επειδή στη σύνοδο κορυφής κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να επιτευχθεί, η Μέρκελ έσπευσε σε συνάντηση που είχε με τον πάντα πρόθυμο να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις Τσίπρα να κλείσει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας που θα προβλέπει την επαναπροώθηση στην Ελλάδα λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχει επέλθει η τελική συμφωνία, αλλά είναι βέβαιο ότι, λόγω του παρελθόντος του πρωθυπουργού, αυτή θα επιτευχθεί μέσα στο χρονικό ορίζοντα των τεσσάρων εβδομάδων που έχει οριστεί. Με φυσικά δυσμενέστατα για τη χώρα μας αποτελέσματα. Άλλωστε είναι τόσο σίγουροι στη Γερμανία για τη συμφωνία και τα καλά που θα φέρει σε αυτούς, που η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον Λάιεν δήλωσε «Με την Ελλάδα θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία μέχρι το τέλους του μήνα». Συμπλήρωσε δε ότι η συμφωνία με την Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα για αντίστοιχες συμφωνίας με άλλες χώρες της Ε.Ε(!). Ελπίζουμε να μη δούμε για άλλη μια φορά τον Τσίπρα με γραβάτα να πανηγυρίζει για μια συμφέρουσα (για ποιους άραγε;) συμφωνία. Έσπευσε, μάλιστα να δικαιολογήσει την όποια συμφωνία φέρει, λέγοντας ότι η σύνοδος κορυφής και οι διμερείς συμφωνίες θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για όποιους στο μέλλον αποφασίσουν να έρθουν στην Ευρώπη. Και για τα εκατομμύρια που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη (!) και θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα ή τους χιλιάδες που βρίσκονται ήδη εδώ, τι θα γίνει, αναρωτιόμαστε.

Για να καθησυχάσει μάλιστα λίγο τους ήδη καταπονημένους κατοίκους των νησιών που έχουν βιώσει τα αρνητικά αποτελέσματα της αθρόας εισροής λαθρομεταναστών και προσφύγων και να μετριάσει κάπως τις αντιδράσεις τους, έσπευσε να δηλώσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά αναβάλλεται(!).  

Είναι φανερό πια ότι οι χώρες της Ε.Ε., υπό τη πίεση των λαών τους (και όχι φυσικά επειδή φοβούνται την άνοδο του φασισμού) επιδιώκουν ένα (αλά καρτ) κλείσιμο των συνόρων τους. Διαφαίνεται ότι οι λαοί της Ευρώπης, έχοντας πλέον βιώσει κατά έναν τρόπο, την ιδέα της παγκοσμιοποίησης και ό,τι αυτό αποφέρει, δε θέλουν τα ανοικτά σύνορα και τη σαλομοποίηση που τα διάφορα funds (Σόρος και άλλοι) ονειρεύονται και ζητούν από τις κυβερνήσεις τους να κρατήσουν εθνική στάση, κλειστά σύνορα και σίγουρα ελεγχόμενες εισροές.

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης, επειδή φοβούνται ότι σύντομα θα υπάρξει ένα νέο μεγάλο κύμα εισρόων, προσπαθούν να θωρακίσουν τα εθνικά σύνορα των χωρών τους. Ένας μεγάλος φόβος πηγάζει και από την επανεκλογή του ανεξέλεγκτου και στα όρια της τρέλας Ερντογάν, ο οποίος σπέρνει τον πανικό κάθε φορά που απειλεί την Ευρώπη με άνοιγμα των συνόρων του.

Δυστυχώς για την Ελλάδα...

Δυστυχώς για την Ελλάδα, στις κρίσιμες τούτες στιγμές, όπου θα απαιτούνταν πατριωτικές (έστω κατ’ ελάχιστον) ηγεσίες, έχουμε στο τιμόνι ανθρώπους που αντιστρατεύονται οτιδήποτε ελληνικό, οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι καλό για την πατρίδα μας.  Άνθρωποι που είναι γνωστοί, εκτός για τις ανθελληνικές τους θέσεις, για τα πιστεύω τους σε ανοιχτά σύνορα και για την κατάργηση των εθνών και των κρατών. Είναι οι ίδιοι που σκοπό έχουν να αντικαταστήσουν τους  Έλληνες με άλλους λαούς, είναι αυτοί που εξωθούν καθημερινά χιλιάδες ελληνόπουλα στην μετανάστευση με σκοπό ένα καλύτερο αύριο. Είναι αυτοί που υπογράψανε ήδη την επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια και παραδώσανε ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας, χωρίς καμμία ντροπή, αντιθέτως πανηγυρίζοντας για αυτή τη συμφωνία. Είναι αυτοί που επίσημα ζητούν να καταργηθεί η λέξη λαθρομετανάστης από τα επίσημα κείμενα του κράτους, γιατί, όπως λένε, προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται (θα έπρεπε ίσως ο κ. Μπαμπινιώτης να διαγράψει και όλες τις λέξεις που ξεκινάνε από λάθρο, όπως λαθραναγνώστης, λαθρέμπορος, λαθροκυνηγός, αφού έτσι μπορεί να προσβάλλουμε την αξιοπρέπεια και αυτών)!

Ελπίζουμε η αντίδραση του κόσμου να είναι τέτοια αυτή τη φορά, που να αποτρέψει την υπογραφή άλλης μιας καταστροφικής για τη χώρα μας συμφωνίας. Διότι τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας, εκτός από ζημιογόνα, θα είναι και πολύ δύσκολο να αντιστραφούν.