Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανίκανος και καιροσκόπος ή κάτι άλλο;

Θα έλεγε κάποιος, στο έπακρο καλοπροαίρετος:

Εκτός από την εθνομηδενιστική ιδεολογία της και τη δουλική υποταγή της στις απαιτήσεις των ξένων, η συμφωνία των Πρεσπών κατέδειξε και τη διαπραγματευτική ανικανότητα της κυβέρνησης του Τσίπρα, αφού ένα ανίσχυρο κράτος, το οποίο κινδύνευε να διαλυθεί επέβαλε τις δικές του επιθυμίες στα βασικότερα σημεία της συμφωνίας. Έφτασαν μάλιστα οι έλληνες διαπραγματευτές στο σημείο ν' αγωνιούν μήπως δεν τηλεφωνήσει εγκαίρως ο Ζάεφ για να υπογραφεί αυτή η συμφωνία και χρειαστεί να παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις!

           Την ίδια διαπραγματευτική ανεπάρκεια έδειξε ο Τσίπρας και στη συμφωνία που συνήψε για την επιστροφή προσφύγων και λαθρομεταναστών από τη Γερμανία. Δέχτηκε να επιστρέφονται στην Ελλάδα όσοι πέρασαν παράνομα στη Γερμανία με αντάλλαγμα μια προσωρινή αναστολή στην αύξηση του ΦΠΑ ειδικά για τα πέντε νησιά (αυτή τη φορά δε θεώρησε ξεχωριστά νησιά τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη) τα οποία δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Εκ των υστέρων οι Γερμανοί απαιτούν «ισοδύναμα»  για την «χάρη» αυτή. Δηλ. να στέλνουν όλους αυτούς χωρίς αντάλλαγμα.

 Τα προβλήματα όμως που θα δημιουργηθούν στα πέντε αυτά νησιά μετά τη συμφωνία του Τσίπρα είναι ασφαλώς πολύ περισσότερα από τη διευκόλυνση που τους παρέχει η προσωρινή μείωση του φόρου, η οποία ουσιαστικά αναγνωριζόταν πάντοτε ως επιβεβλημένη υποχρέωση της Πολιτείας.

 Αλλά γιατί η μείωση του φόρου θα ισχύσει μόνο μέχρι το τέλος του έτους; Δέχθηκαν οι ξένοι επιτηρητές της ελληνικής οικονομίας να διευκολύνουν τη δημαγωγική επικοινωνιακή πολιτική του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε μόνο για τη μείωση του φόρου και όχι για τη συρροή και άλλων λαθρομεταναστών ή μήπως θεσπίζει ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός επαχθέστατα μέτρα και φροντίζει καιροσκοπικά να μεταθέτει την ευθύνη της εφαρμογής τους για αργότερα, όταν, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, δε θα βρίσκεται πλέον στην εξουσία;

Η αλήθεια, βέβαια, είναι, πέρα από τα παραπάνω, πολύ χειρότερη, δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Την αλήθεια την είπε για τους, υποτίθεται, δικούς μας «διαπραγματευτές» ο σκοπιανός Ζάεφ: Ο Κοτζιάς διαπραγματεύτηκε ωσάν τα Σκόπια να ήταν η «πατρίδα» του! Η αλήθεια είναι τόσο τρομακτική, ώστε πολύ δύσκολα κάποιος να την «αποδέχεται». Η αλήθεια είναι ότι η συριζαίικη, κακή τη τύχη, κυβέρνηση ήθελε από μόνη της πέρα από το να πεινάσουν και να φύγουν οι Ελληνες, να παραδώσει τη Μακεδονία, όπως και να μαζέψει εδώ όλους τους λαθρομετανάστες, να καταργήσουν τα σύνορα στη στεριά και τη... θάλασσα, να δώσει τη Θράκη, το μισό (μόνο;) Αιγαίο και την Κύπρο. Τέτοιοι είναι από την αρχή της 50χρονης ιστορίας τους. Και αυτά ανεξάρτητα από το ότι τα θέλουν και οι πάτρωνές του, στις ΗΠΑ και, κατά παραχώρηση, Γερμανία και ο Σόρος.

Και δε χρειάζεται να πούμε εμείς τι μένει να κάνουν οι Ελληνες...