Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«O ανθρωπισμός των προοδευτικών»

Καθημερινά διαπιστώνουμε τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση του μεταναστευτικού προβλήματος, ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες και παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία 4 περίπου χρόνια.

Χιλιάδες μετανάστες εισέρχονται λαθραία μέσω Τουρκίας, βλέποντας τη χώρα μας ως ενδιάμεσο σταθμό για τον τελικό προορισμό τους, που συνήθως είναι η Ιταλία ή μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης (όπως η Γερμανία). Η Τουρκία, πρόθυμη να γεμίσει τη χώρα μας με μετανάστες αμφιβόλου προελεύσεως και στοιχειωδών εγγράφων τις περισσότερες  περιπτώσεις, αποβλέπει σε ένα είδος κρυφού πολέμου με την Ελλάδα για μελλοντική χρήση των ομόθρησκων μεταναστών προς όφελός της μέσω υποδαύλισης κοινωνικών εξεγέρσεών τους στην επικράτεια της χώρας μας.

Παράλληλα με τις γνωστές χώρες καταγωγής των λαθρομεταναστών(Πακιστάν, Αφγανιστάν, χώρες Βόρειας Αφρικής  κ.α.), προστέθηκαν και Σύροι πρόσφυγες πολέμου(εμφύλια σύρραξη), γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή να ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταναστευτικό ζήτημα. Εγκρίθηκαν κονδύλια από την ΕΕ για την διαμονή των μεταναστών στη χώρα μας, η αθρόα προσέλευση όμως καθώς και η κακοδιαχείριση από πλευράς αρμόδιων έχει κάνει την κατάσταση οριακή στα νησιά και αλλού με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών να γίνονται ολοένα και πιο δραματικές, απάνθρωπες και επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα (συχνές συμπλοκές μεταξύ αλλοεθνών και αυξανόμενη εγκληματικότητα στους χώρους διαμονής).

Η «προοδευτική»  Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί, λοιπόν, πρόθυμα τις υποδομές, το κόστος διαμονής και τα επιδόματα των μεταναστών θέλοντας να παρατείνει ή, ακόμα χειρότερα για μας, να αποφύγει την αποχώρησή τους από τη χώρα μας προς τις δικές τους με τη μια μετά την άλλη χώρα της ΕΕ να κλείνουν τα σύνορα τους δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να δεχτούν μετανάστες, αδιαφορώντας δηλαδή για τις τύχες τους.

Τα ξένα ανθελληνικά συμφέροντα ευνοούνται και ευνοούν όσους θέλουν την παρούσα κατάσταση, από κυβέρνηση και πολιτικούς της αντιπολίτευσης μέχρι ΜΚΟ, κοινωνικές ομάδες (που αυτοαποκαλούνται ανθρωπιστές, προοδευτικοί, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί κτλ.) οι οποίοι,  με το αζημίωτο φυσικά, μας καλούν συνεχώς να μην είμαστε ρατσιστές, ακροδεξιοί ακόμα και…νεοναζί (σημαντική και για το μεταναστευτικό η προώθηση της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» τους) αλλά να είμαστε φιλεύσπλαχνοι και φιλόξενοι με τους μετανάστες. Στην πλειοψηφία του ο ελληνικός λαός είναι πράγματι φιλεύσπλαχνος και φιλόξενος με τους μετανάστες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να μην επισημαίνει το ανθρωπιστικό πρόβλημα που προκαλεί η λαθρομετανάστευση σε μια χώρα μάλιστα σε οικονομική κρίση όπως είναι η Ελλάδα σήμερα.

Πόσο λοιπόν ανθρωπιστές είναι, όταν αδιαφορούν για την εκμετάλλευση των μεταναστών από τους Τούρκους δουλέμπορους, που προκαλούν συνεχώς ναυάγια και πνιγμούς, όταν φωτογραφίζονται με μετανάστες για την προσωπική τους προβολή, όταν ιδρύουν ΜΚΟ για τη χρηματοδότηση εαυτών;

Φιλοξένησε ή φιλοξενεί κάποιος από αυτούς στο σπίτι του μετανάστες δίνοντάς μας κάποιο παράδειγμα;

Πόσο προοδευτικοί είναι, όταν δεν κάνουν λόγο για το τι θα προκαλέσει στις αποδοχές των εργαζόμενων Ελλήνων ενδεχόμενη μόνιμη εγκατάσταση περισσότερων  λαθρομεταναστών στη χώρα μας που θα καταστούν εναλλακτικά φτηνά χέρια;

Μας λένε να σεβόμαστε τη θρησκεία των μεταναστών, όταν θεωρούν τη δική μας θρησκεία κοινωνικό πρόβλημα και ένδειξη μη προοδευτικής κοινωνίας!. Ζητούν δηλαδή σεβασμό στη διαφορετικότητα των άλλων αλλά όχι στη δική μας!!

Ανθρωπιστής είναι όποιος αγαπά και ενδιαφέρεται ανιδιοτελώς για όλους τους λαούς της Γης (και φυσικά και του δικού του).  Προοδευτικός είναι όποιος επιθυμεί και προσπαθεί για δίκαιες κοινωνίες και δεν εκμεταλλεύεται πόνους και δυστυχίες άλλων λαών προς όφελός του.