ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Θα ξεπουλήσουν και την Ακρόπολη ;

Μετά από απαίτηση του Υπερταμείου, δηλ. του κατοχικού φορέα που διοικούν οι δανειστές, στις 14 Ιουνίου φέτος ο («αριστερός»   53 plus) Τσακαλώτος, στο άψε σβήσε και εν κρυπτώ και παραβύστω, υπέγραψε στις 19 Ιουνίου τη μεταβίβαση σ’αυτό, υπό μορφή λίστας κωδικών, επί πλέον 10.119 ακινήτων του δημοσίου (που ήδη κατέχει 70.000 ακίνητα του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. και της ΕΤ.Α.Δ.). Στη λίστα υπήρχαν μόνο κωδικοί, χωρίς την περιγραφή των ακινήτων, για να μην μπορεί κανείς να ενημερωθεί για το ξεπούλημα. Προηγήθηκε «απόφαση» του ΚΥΣΟΙΠ, δηλ. του  Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Βερναρδάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Αποστόλου, Κουρουμπλής, Χαρίτσης), που «συνεδρίασε» στις 18 Ιουνίου.

 Διαδικασίες εξπρές από τους «αριστερούς» yes men, που γνώριζαν ακριβώς τι ξεπουλούσαν στα αφεντικά τους. Σημειώνουμε ότι αυτοί οι «αριστεροί» είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο ότι για ένα αιώνα, σε περίπτωση μη πληρωμής δανειακής δόσης από το Ελληνικό Κράτος, θα το καταβάλλει το Υπερταμείο ρευστοποιώντας την περιουσία του δημοσίου!

Το Σεπτέμβρη, 3 μήνες μετά, διαπιστώθηκε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τους κωδικούς της  λίστας Τσακαλώτου με την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Δηλ. σ’αυτήν περιέχονται όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία αρχαίας, μέσης και νεότερης ελληνικής ιστορίας, πέραν όλων των άλλων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου!

Η δημοσιοποίηση του ξεπουλήματος από τους αρχαιολόγους και οι κινητοποιήσεις τους θορύβησαν τους κυβερνητικούς δράστες, που άρχισαν να ψελλίζουν διάφορες «δικαιολογίες». Πότε ότι φταίει η Κονιόρδου, πότε ότι τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα κ.λ.π., δηλ. κατά τους συριζαίους φταίνε οι «άλλοι». Δεν εξαιρούν, όμως, τα πολιτιστικά μνημεία νομοθετικά από τη λίστα Τσακαλώτου, επειδή προφανώς αυτά τους τα ζήτησαν τα αφεντικά τους. Προσπαθούν να κοπάσει ο θόρυβος, για να τα ξεχάσουμε...

  Η Ν.Δ., χωρίς ν’αμφισβητεί το ρόλο του Υπερταμείου. κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν εξαίρεσε τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Για τα υπόλοιπα ούτε κουβέντα. Ανάλογη και η στάση των λοιπών κοινοβουλευτικών.

«Η λύση δεν είναι να ξεπουλήσουμε ό,τι έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα, η λύση δεν είναι να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη...»  δήλωνε ο Τσίπρας τον Αύγουστο του 2013. Κι αυτό μας ανησυχεί ότι στο τέλος θα την ξεπουλήσει κι αυτήν, επειδή  το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η «εύνοια» των αφεντικών του, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)