Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές Τι δε θα’πρεπε να ψηφίζει κανένας Έλληνας πολίτης.

Στις βουλευτικές εκλογές που πλησιάζουν, για πρώτη φορά τόσο έντονα, θα κυριαρχήσουν πολλά ερωτηματικά, όπως π.χ. υπάρχει κάποιο κόμμα που δεν βλάπτει, άλλο πολύ και άλλο, ίσως, λιγότερο, τους Ελληνες, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό γενικότερα;

Και ο προβληματισμός αυτός σε πολλούς  μπορεί να οδηγήσει μέχρι την αποχή, τη λευκή ή την άκυρη ψήφο.

Για την τελευταία περίπτωση είναι γνωστή η θέση του ΑΣΚΕ: Οχι στην αποχή, το λευκό και το άκυρο, ΝΑΙ στη θετική (όσο είναι δυνατό...) ψήφο, όσο αρνητική και αν είναι η εκτίμηση για το, κάθε φορά, εκλογικό σκηνικό. Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση Δημοψηφίσματος με νόθο, κάλπικο ερώτημα-δίλημμα, οπότε η ενεργητική αποχή, με γενική κινητοποίηση καταγγέλλει την επιχειρούμενη απάτη και οδηγεί στη ματαίωση ή ακύρωσή του. Παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης είναι η δήλωση του ανεκδιήγητου κυβερνητικού εκπροσώπου, που εκφράζει τη γενική συριζαίικη αντίληψη, ότι, αν προκηρυσσόταν Δημοψήφισμα για τη «συμφωνία» των Πρεσπών η απάντηση θα ήταν ναι! Και συμπλήρωσε: «Το ερώτημα θα ήταν δέχεστε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ή δέχεστε να ονομάζονται σκέτη «Μακεδονία»;»!!!  Το ερώτημα, βέβαια, θα έπρεπε να ήταν «δέχεσθε τη συμφωνία αυτή ή ΟΧΙ;»

Γι’αυτό, άλλωστε, και δεν τόλμησαν τέτοια ανοησία.

Θα έπρεπε όλοι να ψηφίζουν, λοιπόν. Μεταξύ τίνων όμως;

Επειδή, για τους γνωστούς οικονομικούς λόγους, το ΑΣΚΕ δε θα μπορέσει να πάρει μέρος (και) σ’αυτές τις εκλογές, η πρότασή του είναι:

Δεν ψηφίζουμε, κατ’αρχήν, όποιο κόμμα αποδέχεται όποιο ή όποια Μνημόνια. Οποιο κόμμα αποδέχεται και υποτάσσεται, ρητά ή σιωπηλά, στη λεγόμενη «Παγκοσμιοποίηση» και στις διάφορες εκδηλώσεις της. Οποιο κόμμα δεν πρεσβεύει και δεν αγωνίζεται για τη Δημοκρατία και την εμβάθυνσή της. Και, φυσικά, όποιο κόμμα, μεγάλο ή μικρό, κοινοβουλευτικό ή εξωκοινοβουλευτικό, γενικότερα, δεν αγωνίζεται για την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση της Ελληνικής Κοινωνίας.

Εννοείται ότι αβίαστα ανακύπτει το ερώτημα αν υπάρχει τέτοιο κόμμα και αν ΟΧΙ, αποκλειόμενης της Αποχής κ.λπ, τι πρέπει να γίνει.

Απάντηση: Ζυγίζοντας τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ ανάμεσα σ’αυτά που πλησιάζουν στα παραπάνω κριτήρια αποφασίζουμε για το πού θα κατευθυνθεί η ψήφος μας. Εννοείται, επίσης, ότι, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές και θα έχει ολοκληρωθεί το εκλογικό σκηνικό, θα υπάρξει ειδικότερη, ονομαστική εικόνα του πλαισίου, μέσα στο οποίο θα μπορούμε να κινηθούμε για την τελική, ατομική επιλογή μας.